כב’ השופטת ד”ר מיכל אגמון-גונן, מביהמ”ש לעניינים מנהליים בעיר תל אביב, קבעה, כי; “בימים אלו, שונו תקנות התעבורה, בעניין שיטת הניקוד, ונקבע באופן רשמי, כי אמצעי תיקון דוגמת קורס נהיגה נכונה, אינם מביאים למחיקת הנקודות שנצברו לחובת נהג שעבר עבירות, בעיקר כאשר מדובר בעבירות אשר טומנות בחובן סכנת חיים…”.
ביהמ”ש לעניינים מנהליים: קורס נהיגה מונעת לא מוחק נקודות תעבורה שליליות
ביהמ”ש לעניינים מנהליים בעיר תל אביב, קבע, כי לאור התקנות החדשות, לא ניתן למחוק נקודות תעבורה באמצעות קורס נהיגה מונעת. בכך, למעשה, דחה בית הדין, עתירה של נהג מונית כנגד האופן בו חישב משרד התחבורה את הנקודות שצבר לחובתו עקב ביצוע עבירות תעבורה.
משרד התחבורה, הודיע ל’נהג מונית’ אשר צבר לחובתו 36 נקודות תעבורה, כי פסל את רישיון הנהיגה שלו למשך שלושה חודשים, וכי על מנת לחדשו עליו לעבור מבחן עיוני בנהיגה.
בין העבירות בגינן נצברו לנהג המונית, הנקודות, היו; עבירות אי עצירה בתמרור עצור, חציית קו הפרדה רצוף, נהיגה באור אדום, נהיגה בעת שיחה בטלפון נייד, ועוד.
נהג המונית, טען, כי בגין ארבע עבירות תעבורה אשר ביצע, הוטל עליו כאמצעי תיקון, לעבור קורס נהיגה נכונה, ולפיכך, יש להפחית את מספר הנקודות שצבר בגין עבירות אלו.
כב’ השופטת ד”ר מיכל אגמון-גונן, מביהמ”ש לעניינים מנהליים בעיר תל אביב, דחתה את העתירה, וקבעה, כי בימים אלו, שונו תקנות התעבורה, בעניין שיטת הניקוד, ונקבע באופן רשמי, כי אמצעי תיקון דוגמת קורס נהיגה נכונה, אינם מביאים למחיקת הנקודות אשר נצברו לחובת נהג שעבר עבירות, בעיקר כאשר מדובר בעבירות אשר טומנות בחובן סכנת חיים.
השופטת ד”ר אגמון-גונן, ציינה, כי נוכח סיכון הזולת במעשיו של נהג המונית, לא ניתן להתחמק מצבירת הנקודות והענישה בגינן, במיוחד כאשר מדובר בנהג מקצועי, המצוי ימים ושעות רבים על הכביש וחייב לנהוג בעת עבודתו במשנה זהירות.
בנוסף, פסקה השופטת, כי היא מקבלת את טענת המדינה, לפיה מי שעובר עבירות תעבורה מסכנות חיים בטווח זמן קצר לא יכול לטעון, כי נהגו בו שלא כדין.
“תאונות הדרכים הן אחת מהמכות הקשות של העידן המודרני. מאות אנשים נהרגים בשנה בכבישי הארץ. העותר נהג מקצועי שב ועובר עבירות חמורות שכולן מסכנות חיי אדם. הוא עובר את העבירות בפרק זמן קצר, ועל אף אמצעי תיקון שמוטלים עליו ונקודות שנצברות לחובתו, הוא ממשיך ועובר עבירות” – סיכמה כב’ השופטת ד”ר מיכל אגמון-גונן, ופסקה, כי פסילת רישיונו של הנהג לשלושה חודשים וחיובו במבחן נהיגה מחודש הם המינימום המתחייב.
בנוסף, חויב נהג המונית בהוצאות של 30,000 ש”ח.
• ב”כ העותר: עו”ד שי גלעד,
• ב”כ המשיבים: עו”ד אלון לוי – ליטן.
לפסק הדין בעניין משה לוי נגד מדינת ישראל- משרד התחבורה
________
*הידיעה הועברה באדיבות אתר המשפט הישראלי “פסקדין”
Add Comment