נזיקין - פסקי דין

ביהמ”ש המחוזי בעיר תל אביב: המדינה אחראית למותה של ענבל עמרם ז”ל

0
0

כב’ השופטת הילה גרסטל, נשיאה, ביהמ”ש המחוזי בת”א, קבעה, כי המדינה, הפרה את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית שלה כלפי ענבל, ומשפחתה, וכי המשטרה הפרה את חובותיה בלשון המעטה, הן בהפעלת שיקול דעת לקוי והן בעיכובים ביציאה לאיתורה של ענבל. הוכח, כך נקבע, כי התקיים קשר סיבתי בין הפרת החובה לבין מותה של ענבל, שכן אילו הייתה המשטרה פועלת כנדרש, היה ניתן למצוא אותה ולהציל את חייה.
ביהמ
ביהמ”ש המחוזי בעיר תל אביב: המדינה אחראית למותה של ענבל עמרם ז”ל

בפסק דין נוקב, הטיל ביהמ”ש המחוזי בעיר תל אביב על המדינה את האחריות למותה של הצעירה ענבל עמרם ז”ל, וקבע, כי התנהלות המשטרה בטיפול בתלונת המשפחה על היעדרותה, הייתה לקויה באופן קיצוני, וכי לו הייתה מטפלת בתלונת כראוי, ניתן היה להציל את חייה של ענבל.

ענבל עמרם ז”ל, נרצחה בדם קר לפני 4 שנים, ע”י שוהה בלתי חוקי שניסה לגנוב את רכבה כאשר נסעה להביא את אחותה ממקום המרוחק כחמש דקות מביתה. משלא הגיעה ליעדה, פנה אביה אל תחנת המשטרה הקרובה, אולם היומנאי שטיפל בפנייתו, סירב להיענות לתחינות האב, כי יפעל לאיתור בתו, והאב גורש מן התחנה.

פניותיו נענו רק כאשר קרוב משפחה העובד במשטרה התערב, וגם אז, התנהלה המשטרה באיטיות, ואף לאחר שבוצע איכון והטלפון הנייד של ענבל אותר בשדה פתוח, לא יצאה המשטרה בחיפושים נרחבים ומסוק משטרתי, יצא לאתרה רק בשעות הבוקר המאוחרות.

משפחתה של ענבל, הגישה לבית המשפט המחוזי בת”א, תביעה נזיקית כנגד המדינה, ובכללה המשטרה והשוטרים שטיפלו בתלונתה, משגילו, כי ענבל, נעדרת.

בפסק דינה בנושא אחריות המדינה, ביקרה נשיאת בית המשפט, כב’ השופטת הילה גרסטל, את התנהלותה הרשלנית הקיצונית של המשטרה, במקרה דנן, שהייתה בלתי סבירה בעליל בנסיבות המקרה.

השופטת, קבעה, כי נוכח שעת מותה של ענבל, אילו הייתה המשטרה מטפלת בתלונת המשפחה בצורה רצינית, כמו ששומה היה עליה לעשות, ניתן היה למצוא את ענבל כשהיא עוד בין החיים.

נשיאת בית המשפט, כב’ השופטת הילה גרסטל – פסק דין, נוקב

העובדה, שהמשטרה, החלה להתייחס ברצינות לתלונה רק לאחר שקרוב משפחת המנוחה, הפעיל את קשריו, גם היא ראויה לגינוי.

“אין צורך להכביר מילים על העיוות הנוראי בכך שאזרח מן השורה אינו מצליח להגיש תלונה במשטרה על נעדרת אלא רק באמצעות קשרים ופרוטקציה”, כתבה כב’ השופטת גרסטל.

נפסק, כי המדינה, הפרה את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית שלה כלפי ענבל, ומשפחתה, וכי המשטרה הפרה את חובותיה בלשון המעטה, הן בהפעלת שיקול דעת לקוי והן בעיכובים ביציאה לאיתורה של ענבל.

הוכח, כך נקבע, כי התקיים קשר סיבתי בין הפרת החובה לבין מותה של ענבל, שכן אילו הייתה המשטרה פועלת כנדרש, היה ניתן למצוא אותה ולהציל את חייה.

• לפסק הדין, בעניין עזבון המנוחה ענבל עמרם ז”ל ואח’ נגד מדינת ישראל ואח’.

• הידיעה הובאה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן