חג סוכות שמח

101 הזעקת עזרה מדא

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

טקס חילופי שרים

הטקס בהשתתפות השר הנכנס ח"כ עודד פורר, השר היוצא ח"כ אלון שוסטר, שר האוצר ח"כ אביגדור ליברמן ומנכ"ל המשרד ד"ר נחום איצקוביץ'.

פורום כאן נעים

המדריך לבחירת המלון המושלם

הקיץ כבר כאן, ואיתו גם כל הפירות המתוקים! אז כיצד נבחר את המלון המדוגם ביותר? מדריך שירות ההדרכה והמקצוע, נביל עומרי, עונה על כל השאלות!

מפעל הפיס

שומר הראש וויטני יוסטון

וויטני יוסטון הייתה זמרת פופ, רית'ם אנד בלוז, גוספל וסול, כותבת ומלחינת שירים, ושחקנית קולנוע אמריקאית. אחת הזמרות המצליחות והמפורסמות של סוף שנות ה-80 ושנות ה-90.

טיפים לאחסון פירות וירקות

כמה פעמים כבר עשינו את אותה הטעות וקנינו ירקות ופירות בכמויות שיכולות להספיק גם לעוד שנה, אבל אז - באסה! נאלצנו לזרוק אותם. *לא עוד* משרד החקלאות פה כדי לעזור ולהאריך עוד יותר את חיי המדף שלהם! צפו בסדרה הקטעים וכנסו עכשיו:

101 הזעקת עזרה מדא

בשרים | Meats מתכונים ליום העצמאות

חלקי הבשר ושימושיהם

0
0

בשר הבקר מתחלק באופן בסיסי לחלקים קדמיים ואחוריים, אך החלוקה החשובה ביותר היא על פי איכות הבשר ורכותו
 חלקי הבשר ושימושיהם
RAWMEAT_180_001.jpg

כאן מבחינים בין החלקים “הפעילים” בגוף הבהמה, כמו שריר הזרוע, הכתף והצוואר, לבין החלקים “הנייחים” הרכים, כמו שייטל, סינטה וכמובן הפילה.

חלוקת הנתחים בעגל החלב היא פחות מפורטת, משום שרובו רך ומתאים כמעט לכל צורת הבישול.

עגל החלב

עגל החלב – כשמו כן הוא – עגל צעיר שגילו עד 5 חודשים, הניזון על טהרת החלב.

טעות רווחת היא להתייחס אליו כמו ל”בקר קטן”.

אופי הבשר שונה לחלוטין ודומה יותר לעוף – עדין, לא שמן ונוטה להתייבש בקלות. על כן, יש לנהוג בו בעדינות הראויה.

הערה: חלק מספר 7 “מכסה הצלע” אינו מופיע בתרשים מסיבות טכניות, שכן הוא נמצא מתחת ל”ורד הצלע” (חלק מספר 1). מכסה הצלע מתאים במיוחד לטחינה.

430_id=1571_02.jpg

1. ורד הצלע (אנטריקוט) – לסטייקים, לרוסטביף

2. צלעות (ריפען) – לצלי, לנזיד, לבישול איטי, לטחינה

3. חזה (ברוסט) – לצלי תנור וקדירה, לנזיד, למרק, לבשר כבוש

4. כתף מרכזי (כתף) – לצלי קדירה, לנזיד, לטחינה

5. צלי כתף (צלי) – לצלי קדירה, לבישול ברוטב

6. פילה מדומה (פלאש) – לצלי קדירה, לבישול ברוטב

8. שריר הזרוע (פולן) – לנזיד, למרק, לחמין, לאוסובוקו

9. קשתית (שפונדרה) – לבישול איטי, לנזיד, למרק, לאסדו

10. צוואר – לנזיד, למרק, לטחינה

11. סינטה (מותן) – לרוסטביף, לסטייקים

12. פילה – לסטייקים, לרוסטביף

13. שייטל (כנף העוקץ) – לאסקלופים, לסטייקים, לשיפודים, לרוסטביף.

14. אווזית (קאצ`קה) – לנזיד, לצלי קדירה, לטחינה

15. צ`אק (ירכה) – לצלי קדירה

16. כף – לסטייקים, לאסקלופים, לצלי

17. פלדה (כסליים) – לנזיד, לטחינה, לרולדה

18. שריר אחורי (פולי) – לנזיד, למרק, לבישול איטי

19. ויסבראטן (ראש ירכה) – לצלי קדירה

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

דילוג לתוכן