Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

סגן שר הבריאות: הארכת תקופת הפטנט מהנדרש על תרופות תיפגע בבריאות התושבים

0
0

בדו”חות השנתיים של נציבות הסחר האמריקאית (USTR), מופיעה מדינת ישראל, מזה 4 שנים, ב”רשימה השחורה” של מדינות שאינן מגינות על קניין רוחני, בין השאר לאור הפרות בהגנה על קניין רוחני של תרופות פטנט בעיקר תרופות גנריות (תרופות העתק), והמוליכה שבהן חברת “טבע”.

סגן שר הבריאות: הארכת תקופת הפטנט מהנדרש על תרופות תיפגע בבריאות התושבים

ההגנה על קניין רוחני בישראל בתחום התרופות איננה נופלת מההגנה הנהוגה במדינות החברות ב- OECD. הארכת תקופת הפטנט על תרופות מעבר לנדרש, תיפגע בבריאות תושבי מדינת ישראל, ותפחית את הנגישות לתרופות זולות ובטוחות. הרב יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות, מתנגד לכל וויתור שעשוי להרע את מצב החולים בארץ – כך נמסר מלשכתו לאתר “כאן נעים” – עיתון האינטרנט של כל המדינה (Kan-naim.co.il).

במשרד הבריאות, רואים בדרישות האמריקאיות מישראל, חריגות מבחינת היקף ההגנה על תרופות שהאמריקאים, דורשים מעצמם בארה”ב.

בדו”חות השנתיים של נציבות הסחר האמריקאית (USTR), מופיעה מדינת ישראל, מזה 4 שנים, ב”רשימה השחורה” של מדינות שאינן מגינות על קניין רוחני, בין השאר לאור הפרות בהגנה על קניין רוחני של תרופות פטנט בעיקר תרופות גנריות (תרופות העתק), והמוליכה שבחברות היא חברת “טבע”.

בדו”ח, שפורסם במאי 2009, מופיעה ישראל, ברשימת המדינות המצויות במעקב מחמיר לצד מדינות, כמו; סין, רוסיה, אלג’יריה, צ’ילה, והודו.

לדברי מקורות במשרד הבריאות, אין היגיון שישראל, תהיה המדינה היחידה שמחוקקת חוק שפוגע בנגישות תושביה לתרופות זולות.

הרב יעקב ליצמן, סגן שר הבריאות, קורא למנהלי המשא והמתן למול USTR, ו- OECD, לשמור על האינטרסים של מערכת הבריאות לרווחתם של החולים ולנגישות לתרופות.

תגובות
0
0



Exit mobile version