מוס טונה
מוס טונה
החומרים:
14 גרם ג’לטין
כפית לימון
בצל (אפשר גם בצל ירוק)
חצי ספל מים רותחים
חצי ספל מיונז
שתי קופסאות טונה (המתכון המקורי אומר 450 גרם, אבל מכיוון שיש 170 גרם בקופסת טונה, אפשר בהחלט להסתפק בשתי קופסאות)
קצת פפריקה
קצת שמיר
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
ממיסים את הג’לטין בחצי ספל מים רותחים ובוחשים היטב כדי למנוע גושים של ג’לטין במוס. זהו השלב הקשה ביותר בהכנה. מכניסים את כל החומרים כולל הג’לטין המומס במים הרותחים למעבד מזון ומערבבים היטב.
מרפדים כלי הגשה ביריעת ניילון. רצוי שהכלי יהיה בעל צורה יפה במיוחד או אם יש, תבנית פלסטיק בצורה של דג. הכי נוח לעשות בתבנית חד פעמית של אינגליש קייק ואז אין צורך בכלל בריפוד ניילון. מקררים במשך כמה שעות במקרר.
לקראת ההגשה הופכים על מגש או צלחת, מסירים את יריעת הניילון ומקשטים בעגבניות שרי או בשמיר. אם משתמשים בתבנית חד פעמית, לפני שהופכים את המוס מפרידים בעדינות בין דפנות הכלי לבין המוס. (נשמע מסובך אבל פשוט מאד).
גיוון למתקדמים: להוסיף קצת קטשופ.
תוספת של זיתים ופטריות
החומרים:
זיתים מגולענים
קוביות בצל
קוביות גמבה אדומה
קופסת פטריות קטנות
פפריקה חריפה
אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
להשרות את הזיתים במים למשך כחצי שעה, לסנן.
לטגן את קוביות הבצל עד להזהבה ולהוסיף את קוביות הגמבה. לטגן 5 דקות נוספות.
להוסיף את יתר החומרים ולבשל כ-15 דקות נוספות.
להגיש חם או קר. מוגש באדיבות מתכוני אתר זולו
לשער נעים בבית ולמתכונים נוספים – לחצו כאן