תקציב המדען הראשי לשנה זו , הביא לאישור 1,100 פרויקטים עד כה שמביאים להעסקה ישירה של כ-15,000 מועסקים ישירים ו-50,000 עקיפים ◄ ללא תקציב נוסף של כ-400 מלש”ח, פרויקטים רבים בסכנה ויש חשש מפיטורי עובדים במשק
המדען הראשי במשרד התמ”ת: גידול של 17.5% בבקשות לפרויקטים ביחס ל-2008
שר התמ”ת, בנימין (פואד) בן אליעזר, עורך מדי כ-3 שבועות ישיבות סטאטוס קבועות עם כלל הגורמים המקצועיים במשרד, על מנת לבדוק את ההתקדמות בכל אחד מהנושאים שהוצגו בתכניתו למלחמה באבטלה של המשרד, והחסמים הדורשים את התערבותו. המדען הראשי במשרד התמ”ת, ד”ר אלי אופר, הציג בפני השר בישיבת סטאטוס שנערכה השבוע את הנתונים אודות אישור פרויקטים בשנת התקציב הנוכחית, והשפעתם על מספר המועסקים במשק.
לפי הנתונים שהוצגו, אושרו 1,100 פרויקטים מאז הרבעון האחרון של 2008 בהיקף של 1.6 מיליארד שקלים, שיביאו עפ”י ההערכות לכדי העסקה ישירה של כ-15,000 עובדים ו-50,000 מועסקים נוספים עקיפים (נותני שירותים ואחרים).
לדברי המדען הראשי, מחכות בצנרת בקשות בהיקף של כ-2 מיליארד ₪ נוספים, מהם כמיליארד שקלים. ביקושים צפויים עד לסוף שנה זו, שיוותרו ללא מענה. על מנת להיענות לבקשות אלו, נדרש תקציב נוסף למדען הראשי של כ-400 מלש”ח. היענות לבקשות אלו תביא עפ”י ההערכות לכ-3,000 מועסקים ישירים נוספים ו-12,000 מועסקים נוספים עקיפים.
לדברי המדען הראשי, ד”ר אלי אופר, “חל גידול ניכר בביקושים השנה ביחס לשנים קודמות בעקבות המשבר הכלכלי, וללא תוספת בקשות רבות וטובות יישארו ללא מענה, ואף יובילו לפיטורי עובדים”.
לשם השוואה, סה”כ היקפי הבקשות בכל מסלולי התמיכה לשנת 2007 עמדו על 5.5 מיליארד שקלים – מענק שאושר לתוכניות שאושרו עמד על 1,334 מיליוני שקלים. (מזה: 2.07 מיליארד שקלים בקשות נקלטו מחודש אוגוסט ועד דצמבר 2007).
סה”כ היקפי הבקשות בכל מסלולי התמיכה לשנת 2008 עמדו על 5.7 מיליארד שקלים. סה”כ מענקים 1,454 מ’ שקלים. (מזה: 2.1 מיליארד שקלים. בקשות נקלטו מחודש אוגוסט ועד דצמבר 2008).
סה”כ היקפי הבקשות בכל מסלולי התמיכה מינואר ועד יולי 2009 עומדים על 4.7 מיליארד שקלים. הצפי לבקשות נוספות עד סוף השנה כ-2 מיליארד שקלים (מבוסס על נתוני 2008).
סה”כ צפי לביקושים עד דצמבר 2009 – 6.7 מיליארד שקלים,
בהשוואה לביקושי 2008 – גידול של 17.5% ובהשוואה לשנת 2007 גידול של 21.8%.
לאור אילוצי התקציב, לשכת המדען הראשי מגבילה את ההגשות ע”י התעשייה לתוכניות החממות, תנופה ומגנ”ט. הצורך של תוכניות אלו הינו ביקושים של למעלה מ-0.5 מיליארד שקלים. תוספת תקציבית נדרשת בגין הגידול בפועל בביקושים עומדת על כ- 400 מיליון שקלים (כ- 300 מ’ שקלים בקרן המו”פ, כ-50 מיליון בחממות, 20 מיליון מגנ”ט, וכ-30 אחר כמו “תנופה”).
Add Comment