השופט אילן איטח, קבע, כי עלה בידי חברת זיפ, להוכיח, כי רשימת הספקים שלה מהווה סוד מסחרי ולחלופין מידע קונפידנציאלי, שכן הצטבר לגביה מידע וידע שהושג לאחר השקעה לא מבוטלת של החברה ואשר מקנה לאוחז בה יתרון מסחרי (חיסכון בתהליכי איתור ואישור הספק).
מנהלת מכירות של רשת האופנה ZIP שפוטרה, תפצה החברה בגין שימוש בסוד מסחרי
ביה”ד האזורי לעבודה בעיר תל אביב, קבע, כי מנהלת מכירות שעבדה ברשת זיפ, ופוטרה, פנתה שלא כדין לספקי החברה, ועל כן, הוצא נגדה צו האוסר עליה להתקשר עם הספקים, והיא חויבה לשלם לחברה פיצוי של 10,000 שקלים.
ב- 10.2.09, פוטרה הנתבעת, מנהלת מכירות ברשת האופנה זיפ, בשל צמצומים בחברה. חודש וחצי לאחר מכן, גילה מנהל החברה, דרך הודעת דוא”ל מאחד מספקיו, כי הנתבעת פנתה אליו. מנהל החברה, ערך בירור, וגילה, כי הנתבעת פנתה לארבעה ספקים נוספים.
לטענת אופנת “זיפ”, הספקים הם בבחינת “סוד מסחרי” של החברה, ועל כן, יש לאסור על הנתבעת להתקשר עימם. כמו-כן, על הנתבעת לפצות את החברה בגין הפגיעה בה.
רשימת הספקים מהווה סוד מסחרי
כב’ השופט אילן איטח, קבע, כי עלה בידי החברה, להוכיח, כי רשימת הספקים שלה מהווה סוד מסחרי ולחלופין מידע קונפידנציאלי, שכן, הצטבר לגביה מידע וידע שהושג לאחר השקעה לא מבוטלת של החברה ואשר מקנה לאוחז בה יתרון מסחרי (חיסכון בתהליכי איתור ואישור הספק).
השופט איטח, ציין, כי הנתבעת כמי שטיפלה בלקוחות מכירה את התמחור של פריטי הלבוש שסופקו, ולפיכך, יקל עליה להציע להם את אותם פריטים בעלות נמוכה יותר.
עוד נקבע, כי המידע בקשר לספקי החברה לא הגיע לנתבעת כדין. השופט, דחה את טענת הנתבעת, כי היא הגיעה אל הספקים נשוא הודעות הדוא”ל באמצעות הצבת ערכי חיפוש פשוטים (באנגלית) במנוע החיפוש Google.
לאור האמור, ניתן צו האוסר על הנתבעת מלהתקשר עם מי מהספקים השייכים לשתי קבוצות מרשימת הספקים של זיפ.
בנוסף, חויבה הנתבעת לשלם לחב’ זיפ פיצוי בגין נזק לא ממוני בסך 10,000 שקלים, וכן הוצאות משפט בסך 1,000 שקלים ושכ”ט עו”ד בסך 5,000 שקלים בתוספת מע”מ.
• ב”כ התובעות: עו”ד רבקה הדר
• ב”כ הנתבעת: עו”ד רון מיור
לפסק הדין בעניין זיפ שיווק אופנה בע”מ נגד צפנת ענבר
_______
• הידיעה הובאה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין.
Add Comment