מרקים | Soups

מרק יוגורט – לערבב וללגום לבריאות והנאה

יוגורט, עושים מחלב עזים או חלב כבשים אך מרבית היוגורט בעולם מבוסס על חלב פרה. מקורו של היוגורט אינו ברור אך מייחסים את גילויו לשבטים טורקים במרכז אסיה לפני 4500 שנה.
0
0
מרק יוגורט
מרק יוגורט

מקור השם “יוגורט” כנראה נגזר מהמילה הטורקית yoğurmak, שפירושה לערבב. בבואכם לקנות יוגורט שימו לב שהיוגורט מכיל שני רכיבים: חלב וחיידקים ידידותיים. ככל שרשימת המרכיבים ארוכה יותר, היא מורידה מערכו התזונתי של היוגורט והוא מכיל יותר קלוריות או רכיבים לא מזינים, יוגורט איכותי הינו בעל תכולת חלבון של 4-5 גרם ל-100 גרם שהוא מדד לאיכות היוגורט כמות הסידן צריכה להיות מעל 100 מיליגרם סידן ל-100cc.

חומרים:
(ל-6 מנות)

  • 7 גביעי יוגורט דנונה טבעי (של 200 גרם)
  • 2 מלפפונים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית נענע קצוצה
  • 2 כפות שמיר
  • ½ כוס חלב יטבתה
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן זית לעיטור

אופן ההכנה:

קולפים את המלפפונים, חוצים לשניים ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים וקוצצים לקוביות.

בקערה מערבבים יוגורט, קוביות מלפפונים, שום, נענע, שמיר וחלב. מתבלים במעט מלח ופלפל.

מוזגים לקערת הגשה, מעטרים במעט שמן זית ועלה של נענע.

טיפים:

ניתן להמיר את הנענע בפטרוזיליה או כוסברה
לאחר חיתוך המלפפון עדיף להמליחו מעט ולהניח על מסננת
ניתן להשתמש גם במלפפון מלוח/חמוץ לגיוון הטעם

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן