
מקור השם “יוגורט” כנראה נגזר מהמילה הטורקית yoğurmak, שפירושה לערבב. בבואכם לקנות יוגורט שימו לב שהיוגורט מכיל שני רכיבים: חלב וחיידקים ידידותיים. ככל שרשימת המרכיבים ארוכה יותר, היא מורידה מערכו התזונתי של היוגורט והוא מכיל יותר קלוריות או רכיבים לא מזינים, יוגורט איכותי הינו בעל תכולת חלבון של 4-5 גרם ל-100 גרם שהוא מדד לאיכות היוגורט כמות הסידן צריכה להיות מעל 100 מיליגרם סידן ל-100cc.
חומרים:
(ל-6 מנות)
- 7 גביעי יוגורט דנונה טבעי (של 200 גרם)
- 2 מלפפונים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית נענע קצוצה
- 2 כפות שמיר
- ½ כוס חלב יטבתה
- מלח, פלפל
- מעט שמן זית לעיטור
אופן ההכנה:
קולפים את המלפפונים, חוצים לשניים ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים וקוצצים לקוביות.
בקערה מערבבים יוגורט, קוביות מלפפונים, שום, נענע, שמיר וחלב. מתבלים במעט מלח ופלפל.
מוזגים לקערת הגשה, מעטרים במעט שמן זית ועלה של נענע.
טיפים:
ניתן להמיר את הנענע בפטרוזיליה או כוסברה
לאחר חיתוך המלפפון עדיף להמליחו מעט ולהניח על מסננת
ניתן להשתמש גם במלפפון מלוח/חמוץ לגיוון הטעם
Add Comment