פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

חג שבועות

עוגת גבינה עם פירורי וופלים – מתכון לרגל חג שבועות

לרגל חג השבועות, קבוצת שטראוס משיקה מגוון מוצרים לארוחת חג מגוונת, טעימה וחדשנית, עוגות ומיני מאפה.
עוגת גבינה עם פירורי וופלים - מתכון לרגל חג שבועות
עוגת גבינה עם פירורי וופלים

נהוג לאכול בשבועות מאכלי חלב וגבינה וטעמים רבים למנהג: בשיר השירים נמשלת התורה לדבש וחלב: “נפת תטפנה שפתותיך כלה דבש וחלב תחת לשונך. (שיר השירים ד. 11). זכר לחלב שינק משה משדי אישה עבריה שנאמר: “וביום הביכורים בהקריבכם מנחה חדשה לה` בשבעתיכם” (במדבר כ”ח). במעמד הר סיני נצטוו בני ישראל לאכול בשר כשר ולא היו להם כלים כשרים, לכן אכלו דברי חלב. חלב, בגימטרייה ארבעים, כנגד ארבעים יום וארבעים לילה ששהה משה על הר סיני.

חומרים לבסיס:

250 גר’ וופלים עלית בטעם לימון
100 גרם חמאה
תבנית עגולה 26 ס”מ

למילוי:

2 מיכלי שמנת מתוקה יטבתה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 גבינת סקי וניל (500 גרם)
½ כוס סוכר
½ כוס חלב יטבתה
קליפת לימון מגוררת
½ שקית (7 גרם) ג’לטין
¼ כוס (50 מ”ל) מים רותחים

אופן ההכנה:

ממיסים את החמאה. במעבד מזון טוחנים את הוופלים לאבקה. מעבירים 2/3 מהוופלים הטחונים לקערה ומוסיפים את החמאה. מערבבים היטב לתערובת אחידה ושופכים לתבנית משומנת. משאירים בצד את יתרת הפירורים, לקישוט.

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כ- 2 דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך הוספת קליפת הלימון.

ממיסים את הג’לטין במים רותחים ומצננים. מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. יוצקים את הקצפת על תערובת הגבינה ומערבבים בתנועות קיפול בזהירות. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים מעל העוגה את פרורי הוופל שנשארו.

מצננים במקרר למספר שעות.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן