רבקה וילנד: האוגדן נשלח תחילה למזכירות הקיבוץ ובשלב השני, על פי בקשה פרטנית, לחברים. כגוף מרכזי יש לנו אחריות על יישומם המוצלח של תהליכי ההבראה בקיבוצים, אך גם לשמירה על זכויות כל החברים. מטרת מסמכי ההמלצות לקיבוצים לשמור על החבר ולהאיר על זכויותיו
התנועה הקיבוצית הפיצה לקיבוצים אוגדן זכויות חבר בקיבוץ שעבר הפרטה
למעלה מ-180 קיבוצים (כ-70%) מכלל הקיבוצים בישראל עברו במהלך השנים האחרונות להתנהל לפי מודל “רשת ביטחון” (קיבוץ מתחדש שמהותו שינוי מבני והתייעלות במערכי קהילה ועסקים, הפרטת שירותי צריכה וחלוקת שכר דיפרנציאלי לחברים). המהלך הוציא קיבוצים ממשבר, הביא עמו אי-ודאות באשר למעמדם וזכויותיהם של חברים בקיבוץ שעבר הפרטה.
בכדי לספק תשובות, ולהורות על דרך התנהלות הגונה עם החברים, שיגרה התנועה הקיבוצית לקיבוצים אוגדנים שכותרתם; “המלצות התנועה הקיבוצית בעניין אוכלוסיות מיוחדות בקיבוץ”.
את מסמכי ההמלצות ניסחו אנשי כלכלה, משפט וקהילה, ואלה מתייחסים בין היתר לזכויות גמלאי בקיבוץ, מעמד משפחה חד-הורית בקיבוץ, מעמד אלמנות או אלמנים בגיל העבודה, זכויות חברים ובני קיבוץ עם מוגבלות, הסדר תגמולי משרד הביטחון לנכי צה”ל חברי קיבוץ, והמלצה לסידורי הנגשה בקיבוץ.
רבקה וילנד, מנהלת אגף החברה בתנועה הקיבוצית, מסבירה: “האוגדן, נשלח תחילה למזכירות הקיבוץ, ובשלב השני, על פי בקשה פרטנית, לחברים.
כגוף מרכזי, יש לנו אחריות על יישומם המוצלח של תהליכי ההבראה בקיבוצים, אך גם לשמירה על זכויות כל החברים. מטרת מסמכי ההמלצות לקיבוצים היא לשמור על החבר ולהאיר על זכויותיו”.