Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי חורף

0
0
מרק עם תפוחי אדמה

מרק חם עם תפוחי אדמה וירקות שורש אחרים מסייע לחימום והעשרה באנרגיה בעונת החורף. לירקות ערך תזונתי ובריאותי ידוע. הפחמימות שבתפוחי אדמה מספקים את תשוקת הגוף למאכלים עם פחמימות יחד עם ויטמינים מקבוצות B ו- C, ברזל, סידן, נתרן וסיבים תזונתיים וזאת במקום להגדיל את צריכת דברי המתיקה.

קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי אדמה וגזר “דוד משה” ממליצים לבחור זני תפוחי אדמה “יציבים” המתאימים לבישול כדי שלא יתפוררו במרק. תפוחי האדמה האידיאלים למשימה זו הם אלו עם הקליפה הלבנה שיוכלו למלא כראוי את ייעודם בתבשילי קדירה ומרקים.

על מנת להקל על הצרכנים נארזים תפוחי אדמה “דוד משה” שמתאימים לבישול ולהכנת מרק באריזות בצבע ירוק. זנים אלו כוללים את; בליני, דיטה, ויולדי, מרבל וניקולה.

מומלץ לא לוותר על הגזר כחלק ממרכיבי המרק בגלל ערכו התזונתי רב. גזר, עשיר בחומר המשמש את הגוף ליצירת ויטמין A. אומרים על גזרים שהם טובים לעיניים מכיוון שויטמין A משפר את ראיית הלילה. מעבר לכך, הגזר עשיר גם בסיבים תזונתיים, אנטי אוקסידנטים ומינרלים.

במפעלי חבל מעון, ממליצים על מתכון בסיסי להכנת מרק ירקות;

חומרים:

▪ 4 כפות שמן,
▪ 1 בצל,
▪ 1 שומר,
▪ 1 שורש סלרי (כולל העלים),
▪ 1 שורש פטרוזיליה (כולל העלים),
▪ גזר,
▪ דלעת,
▪ בטטה,
▪ קישואים,
▪ תפוחי אדמה “דוד משה”
▪ עלי כוסברה,
▪ מלח,
▪ פלפל
▪ כמון.
– (רצוי לחתוך את הירקות לקוביות),

אופן הכנה:

מחממים את השמן בסיר המרק. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים. חותכים את הירקות לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר. מכסים את הכול במים, מביאים לרתיחה ומשאירים על האש עד שהירקות יתרככו מאוד. להקפיד להוסיף מים כשהמפלס יורד.

בעת ההגשה ניתן להוסיף למרק פסטה מבושלת. אפשר להשתמש במרק המוכן מייד, לשמור במקרר יומיים, או להקפיא לשימוש מאוחר יותר.

מתכונים נוספים ומידע על זני תפוחי אדמה באתר דוד משה

תגובות
0
0



Exit mobile version