השר לקליטת העלייה אלי אפללו: מרגש לראות קהילה ששומרת על הצביון המיוחד שלה כבר 2500 שנה. חג הסיגד מאפשר לנו להיחשף למורשת המיוחדת הזו ולמסורת המפוארת של יהודי אתיופיה וראוי להפכו לנחלת עם ישראל כולו.
אלפים מבני העדה האתיופית, קייסים ומכובדי העדה השתתפו היום חמישי בטיילת שרובר, בארמון הנציב בעיר ירושלים בתפילות המוניות לציון חגם המיוחד, חג הסיגד – יום הכיסופים לציון וירושלים. הטקס המרכזי נערך במעמד שר הקליטה אלי אפללו וראש עיריית ירושלים הנכנס, ניר ברקת.
חג הסיגד, חל שבעה שבועות לאחר יום הכיפורים. לפי המסורת, הסיגד הוא זכר ל”חידוש הברית” בימי שיבת ציון, כשעזרא ו-נחמיה כינסו את הגולים ששבו לעיר ירושלים, קראו בפניהם את התורה וחידשו את האמנה בין ישראל לקב”ה.
החג מסמל את חיזוק הקשר של ישראל ל-תורה, שיבת ציון והכמיהה לירושלים אך בעיקר נועד להתכנסות המונית למחשבה, לתיקון ולחשבון נפש ציבורי. הטקס החל בתפילות המוניות של רבנים וקייסים מהעדה שצעדו מ-הכותל המערבי לרחבתו.
שר הקליטה אלי אפללו, בירך את החוגגים ואמר, כי; “חגם מאפשר לנו להיחשף למורשת ולמסורת המפוארת של יהודי אתיופיה וראוי להפכו לנחלת עם ישראל כולו.
השר אפללו בישר לאלפי המשתתפים, כי בימים אלה הוא פועל, יחד עם “הקרן הקיימת לישראל”, להקמת יער באזור שבין בית שמש לעיר קריית גת, להנצחת זכר אחינו יוצאי אתיופיה שנספו בדרכם לארץ ישראל. וכי הוא פועל גם לשילוב מורשתם האדירה בספרי ההיסטוריה והלימוד של מדינת ישראל”.
עוד נשאו דברי ברכה שגריר אתיופיה בישראל ומכובדי העדה.
הקהילה האתיופית חגגה את חג הסיגד במשך אלפיים שנות גלות באתיופיה וממשיכה לציינו מדי שנה בירושלים בטקס מרהיב, ססגוני ומרגש. הלבוש הצבעוני והמסורתי, התפילות המיוחדות, הטקסים המסורתיים ואלפי האנשים מעלים על נס את החג ששמר על היהודים באתיופיה.
Add Comment