המשרד לקליטת העלייה ואיחוד הארגונים של עולי אתיופיה יציינו מחר את חג הסיגד באירוע, בו ישתתפו אלפים מבני הקהילה, במעמד השר לקליטת העלייה, אלי אפללו וראש עיריית ירושלים, הנכנס ניר ברקת
חג הסיגד – חג הכיסופים לעיר ירושלים יוחג היום
אלפים מבני העדה האתיופית יציינו היום, חמישי, ה- 27 בנובמבר, 12:30, בטיילת שרובר, ארמון הנציב, בעיר ירושלים את חגם המיוחד של יהודי אתיופיה, חג הסיגד. זהו חג הכיסופים וחשבון הנפש הציבורי, המסמל את חיזוק הקשר של ישראל לתורה, שיבת ציון והכמיהה לעיר ירושלים אך בעיקר נועד להתכנסות יהודי אתיופיה למחשבה ולחשבון נפש ציבורי.
הקהילה האתיופית חוגגת את חג הסיגד מדי שנה בטקס מרהיב ומרגש. מן השעה 11:00-12:30, תתקיים התכנסות ותפילות ב-טיילת שרובר, ארמון הנציב, ב- 12:30-13:00, יתקיים הטקס המרכזי במעמד השר לקליטת העלייה, אלי אפללו וראש עיריית ירושלים, הנכנס מר ניר ברקת שגריר אתיופיה בישראל, פסחה אסגדום, קייסים ונכבדי העדה.
חג הסיגד
החג הוא יום צום בו מתפללים לבניית בית המקדש ולזכות לעלות לארץ ישראל, עד לצהרי היום, אז עורכים סעודת חג גדולה. החג משמש תוספת על חשבון הנפש הפרטי ביום הכיפורים. ביום זה מוסיפים לחשבון הנפש את הפן הציבורי – התקהלות המונית בה מכריזים מחדש על הברית, וממשיכים להאמין ולקוות לבואה של הגאולה השלמה.
לקראת החג היו בני הכפרים יוצאים, לעתים למסע של כמה ימים, ומתרכזים בנקודות מרכזיות בהמון רב, מכינים את הדרוש לחג ומתפללים תפילות מיוחדות. הטקס נערך על הר גבוה, משום הדמיון למתן תורה בהר סיני. השכם בבוקרו של החג, היו כל קהל הנאספים טובלים בנהר ולובשים את בגדי החג. הקייסים, כהני העדה, היו מוצאים את ה’אורית’ (תרגום התורה) והקהל כולו היה מלווה אותם בשירה. כך היה הקהל עולה אל ההר, עד למקום האירוע.
חג הסיגד: יום צום בו מתפללים לבניית בית המקדש ולזכות לעלות לארץ ישראל
בהגיעם למקום, היו ה’כהנים’ – מנהיגי העדה – פותחים בסדר התפילות והקריאות. תחילה התפללו על ירושלים ועל התקווה להגיע אליה ולהתפלל בה, בהמשך פנה גדול הכוהנים אל הקהל והדגיש את חשיבות קיום חוקי התורה. לבסוף היו קוראים מן האורית את סיפור מעמד הר סיני, חידוש הברית בין העם והאלוקים בספר נחמיה.
אחר כך כל הקהל מתוודים על חטאיהם, כורעים ומשתחווים בידיים פרושות כלפי מעלה, ובסיום הטקס היו תוקעים בחצוצרות ומביעים את הרצון לחגוג בשנה הבאה בירושלים. לאחר שירדו מן ההר, בסוף היום, היו יורדים בשירה ובריקודים לכפר ומקיימים סעודת מצווה חגיגית החותמת את היום.
עם שיבתם ההמונית של יהודי אתיופיה לארץ, נערכה העצרת המרכזית של החג בהר ציון, ובסיומה תהלוכה לכותל המערבי. לאחר חילוקי דעות בעדה וקיום טקסים מקבילים נוספים בחורשת ארמון הנציב, הוחלט שהטקס והחג יתקיימו בטיילת ארמון הנציב, שם מתכנסים מדי שנה בני העדה האתיופית לחגוג את החג.
ע”פ החוק הטקס הממלכתי של חג הסיגד ממומן מתקציב משרד ראש הממשלה, וכן נחשב יום בחירה, שהבחירה בידי העובד לצאת לחופשה או לעבוד. אם בחר העובד ביום חופשה, יובא היום במניין ימי החופשה שלו.
Add Comment