אדיר בנימיני חבר מועצת העיר נתניה; מן הראוי שמנהלי/ת התיכונים בנתניה ירימו הכפפה ויפעלו להגברת המודעות לבחירות המקומיות. הדבר יכול להיעשות ע”י שורה של פעולות ובראשם הזמנת נציגי הסיעות המתמודדות בהם יוכלו התלמידים ולהגדיל את היכרותם עם המתמודדים
ה”ירוקים” נתניה: אפשרו פתיחת בתיה”ס התיכוניים בפני המפלגות המתמודדות בבחירות לרשויות המקומיות
חבר מועצת העיר נתניה, פנה לכל מנהלי התיכונים בעיר נתניה, לאפשר באמצעות פתיחת בתי הספר התיכוניים בעיר קיום מהלכים דמוקרטיים במערכת הבחירות לרשויות המוניציפאליות. בפנייתו למנהלים כתב, בנימיני, כי; “הזכות לבחור ולהיבחר, היא אחד מערכי הדמוקרטיה, והבחירות הן האמצעי לשמירת אופיו של המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל. מתפקידה של מערכת החינוך במדינת ישראל, להנחיל לתלמידים ולדורות הבאים את ערכי הדמוקרטיה, כדי שיבינו שיש בכוחם להשפיע על התהליכים המתרחשים במדינה בה הם חיים.
“לפיכך, בתקופת מערכת בחירות, מן הראוי שבתי הספר יפתחו את שעריהם בפני כל המפלגות המתמודדות בבחירות, כדי שאלו יוכלו להציג את “מרכולתן” בפני התלמידים וליצור שיח שקוף ומאוזן בין התלמידים לכל המועמדים בבחירות” – כותב בנימיני.
לצערי, מוסיף, חבר מועצת העיר נתניה; “בעיר תל אביב-יפו, במערכת הבחירות הנוכחית, החליט ראש העירייה מר רון חולדאי, להורות לכל מנהלי בתי הספר התיכוניים בעיר שלא לאפשר כל פעילות בשטח בתי הספר מטעם הסיעות המתמודדות למועצת העירייה. זאת, למרות שבאופן עקרוני כל מנהל מוסד חינוכי בעיר רשאי ליזום מטעמו ובפיקוחו פעילויות בנושא בחירות דמוקרטיות.
לעומתו, לא זאת בלבד שראש עיריית כפר-סבא, מר יהודה בן חמו, אינו מתנגד לחשיפת תלמידים למערכת הבחירות המקומית, הוא אף פנה בתאריך 5.10.08 לשרת החינוך והפציר בה שמשרד החינוך יעמיק את ההסברה החינוכית בקרב תלמידי התיכון, אשר יצביעו לראשונה בבחירות מוניציפאליות. עוד הוסיף בן חמו במכתבו לשרת החינוך:
“יש פער גדול בין מידת מעורבותם של בני הנוער לבין מידת המודעות שלהם לעצם קיומן של הבחירות, ולזכותם להשתתף בהן באופן מעשי ומשפיע. צעירים יש את הזכות להשפיע, וחובה על מערכת החינוך לעשות הכול שלנערים תובן המשמעות של הבחירות, חשיבותן ובעיקר הזכות, כאזרחים וכתושבים להשתתף בהן באופן מלא.
אשר על כן, מן הראוי והרצוי, כי מנהלי/ת התיכונים בנתניה ירימו את הכפפה ויפעלו להגברת המודעות לבחירות המקומיות שיתקיימו ב- 11.11.08.
לדברי בנימיני; “הדבר יכול להיעשות על ידי שורה של פעולות, ובראשם הזמנת נציגי הסיעות המתמודדות לידי ביטויים פוליטיים בהם יוכלו התלמידים לשאול שאלות ולהגדיל את היכרותם עם המתמודדים, להעמיק את הבנתם עם מצעי הרשימות השונות וללמוד טוב יותר על תהליך הבחירות המקומיות כולו. הדבר נעשה לא אחת במהלך מערכת הבחירות לכנסת”.
כמו כן, ניתן ליזום הדמיה של בחירות כפי שנעשה מזה שנים בתיכון בליך בעיר רמת גן, ולדמות בחירות עם פתקי הצבעה עם שמות המתמודדים לראשות העיר ולמועצה.
בפנייתו אל מנהלי התיכונים בעיר נתניה: ד”ר צביקה רייטר, מנהל תיכון “אורט לייבוביץ”, גב’ דפנה אלון, מנהלת תיכון “אורט גוטמן”, גב’ טובי פינצוב, מנהלת תיכון “אלדד”, מר יוסף בן-בסן, מנהל תיכון “בר-אילן”, גב’ נורית פלד, מנהלת תיכון “חזני”, גב’ יעל בונה לוי, מנהלת בית הספר “טשרניחובסקי”, גב’ אילנה כהן, מנהלת בית הספר “ריגלר”, מר מנחם פנטלקה, מנהל בית הספר ש”י עגנון, מר יהושע שפיז, מנהל בית הספר “שפירא”, גב’ שוש אברהם, מנכ”ל בית הספר “שרת” בעיר נתניה – כותב חבר מועצת עיריית נתניה ויו”ר “הירוקים” בעיר, כי; “בסיכומו של דבר הדבר נתון לשיקול דעתכם החינוכי ובכוחכם להביא לכך שמצביעי הפעם הראשונה, יעשו כן בהיקפים גדולים יותר בזכות פעילות הסברה חינוכית שתתבצע בכותלי בית הספר. כך או כך, אבקש לדעת האם יש בכוונתכם לבצע פעילות כלשהי עד מועד הבחירות”.
Add Comment