המערכת תוקם בחודש מאי הקרוב ותעניק לקציני הרפואה יכולת להשוות בין היחידות ובין איכות המרפאות השונות • מערכת חדשה לזימון תורים תעניק עדיפות לחיילים קרביים • סא”ל וורטנפלד; “אנחנו צריכים לספק את המידע הרפואי הנדרש לגורמים המתאימים”.
חיל הרפואה מקים מערכת חדשה אשר תציג את סיבות התחלואה לפי יחידות
מחסן נתונים ממוחשב, ראשון מסוגו, יוקם בתחילת מאי בחיל הרפואה ויעניק לקציני הרפואה תמונת מצב מלאה ועדכנית על מצבם הרפואי של החיילים על-פי יחידותיהם. המערכת, שתיקרא ככל הנראה מח”ר (מדדי חיל הרפואה), תועלה באבטיפוס התחלתי. מחסן הנתונים יכלול פורטל של מדדי תחלואה לפי יחידות, מספר ביקורים ממוצע לרופא לפי חייל ואיכות הטיפול הרפואי על-פי משובים שימלאו החיילים – על כך מדווח אלעד שלו מדובר צה”ל.
מחסן הנתונים ישרת את כול מפקדי הרפואה, החל ממפקדי מרפאות ועד לקצין הרפואה הראשי, ומדדים ודוחות חודשיים יישלחו לגורמי הרפואה השונים.
כך לדוגמא, יוכל קצין הרפואה של חטיבת גבעתי להשוות בין הגדודים והמרפאות השונות, ולאתר את מאפייני ה-תחלואה ואיכות השירות במרפאות השונות.
“המערכת תעניק לגורמי הרפואה כלי טיפול ומידע רפואי שאין להם כיום”, ציין רע”ן מידע ומחשוב בחיל הרפואה, סא”ל רוברט וורטנפלד; “היא תגביר את הבקרה על עמידתם במדדים ש-חיל הרפואה קבע”.
במקביל, עדיפות אוטומטית לחיילים קרביים בקביעת תור למרפאות רפואה ראשונית ורפואת ומומחים תינתן לראשונה בעזרת מערכת חדשה לזימון תורים שתירכש בחודשים הקרובים.
כמו כן, תיכנס לתוקפה מערכת נוספת למחשוב הבקרה על ניפוק התרופות בבתי המרקחת הצבאיים; “גם אם החיל הולך לכיוון של מיקור חוץ של שירותי הרפואה, האחריות לחייל תישאר אצלנו”, הסביר סא”ל וורטנפלד והוסיף, כי; “אנחנו צריכים לספק את המידע הרפואי הנדרש לגורמים המתאימים”.
Add Comment