Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מרק עגבניות עם אורז ועדשים כתומות

0
0
מרק עגבניות

העדשים מכילים חומצה פולית, אשלגן מגנזיום, מנגן מוליבנדום (מינרל קורט חיוני) וברזל. מבחינה תזונתית, הודות לתכולתם הגבוהה בחלבון (בדומה לסויה), הם טובים כתחליף לבשר. הודות לתכולת הסיבים, העדשים טובים לטיפול ביתר כולסטרול בדם. סוכרת, למניעת מחלות: הסעיף. לב. עצירות. תסמונת המעי הרגיז ולשיפור רמת האנרגיה הגופנית. הם מועילים במיוחד לנשים בהריון, למניקות לילדים ולמתבגרים, בשלבי ההתפתחות הגופנית.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

החומרים:

תבלינים:

אופן ההכנה:

חותכים את העגבניות לחצאים, מוציאים את הגרעינים עם כפית, ומגרדים אותן בפומפייה לתוך קערה.

קוצצים את הבצל דק ומטגנים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לטגן מעט.

מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים היטב עד להסמכה.

מוסיפים 2 כוסות מים (עדיף רותחים) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל התבלינים.

שוטפים את האורז ואת העדשים ומוסיפים למרק. מבשלים בין חצי שעה לארבעים דקות על אש בינונית, ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.

מוסיפים את הכוסברה הקצוצה כ-10 דקות לפני שהמרק מוכן.

בתיאבון

תגובות
0
0



Exit mobile version