ג’אקומו ויולה סלטים

קפרזה – סלט עגבניות ומוצרלה ממטבחו של ג’אקומו ויולה

במקור, סלט קפרזה אידאלי מוכן מעגבניות וריחן שגדלו תחת השמש הקופחת של דרום איטליה, שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin) שמופק מזיתים שגדלו בחצי האי סורנטו אשר בחבל קמפניה, וגבינת מוצרלה מחלב באפלו באדיבות אתר ג’אקומו ויולה.
0
0
קפרזה - סלט עגבניות ומוצרלה ממטבחו של ג’אקומו ויולה
קפרזה – סלט עגבניות ומוצרלה ממטבחו של ג’אקומו ויולה

המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה האיש העוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט חזר לאחרונה מאיטליה עם מבחר מתכונים חדשים בין היתר הוא מביא את; קפרזה (Caprese) – סלט עגבניות ומוצרלה. סלט קפרזה או אינסלטה קפרזה (באיטלקית: Insalata Caprese) הוא סלט איטלקי המורכב מירקות וגבינה. הסלט נחשב לסלט פשוט יחסית, ומורכב מעגבניות, פרוסות מוצרלה, עלי ריחן, שמן זית ותבלינים.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא; “סלט מקפרי“, כלומר; מהאי קפרי הסמוך לעיר נאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה. המרכיבים הם רכיבי המזון המרכיבים גם פיצה מרגריטה מאכל קמפני ידוע – אולם המרכיבים טריים ואינם מבושלים.

במקור, סלט קפרזה אידאלי מוכן מעגבניות וריחן שגדלו תחת השמש הקופחת של דרום איטליה, שמן זית כתית מעולה (Extra Virgin) שמופק מזיתים שגדלו בחצי האי סורנטו אשר בחבל קמפניה, וגבינת מוצרלה מחלב באפלו. לעתים מוסיפים לסלט פרוסות בצל דקות, ומתבלים בפלפל שחור ומעט מלח.

המנה מייצגת את צבעיו של דגל איטליה – אדום, לבן וירוק.

החומרים:

  • 6 עגבניות טריות, חתוכות לפרוסות
  • 4 כדורי גבינת מוצרלה, חתוכים לפרוסות
  • 1/4 כוס שמן זית, מסוג מעולה
  • חופן עלי בזיליקום, טריים
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

בוזקים על העגבניות מעט מלח ומניחים אותן על משטח עץ במקרר למשך כחצי שעה.

מנגבים את העגבניות במגבות נייר ומניחים בצד.

מניחים בצלחת הגשה פרוסת עגבנייה, לידה פרוסת מוצרלה ועלה בזיליקום ושוב, פרוסת עגבנייה, מוצרלה ובזיליקום עד שמשתמשים בכל העגבניות.

שופכים מעל כמות נדיבה של שמן זית ומפלפלים בפלפל שחור לפי הטעם.

בתיאבון.

■ המתכון הובא באדיבות אתר ג’אקומו ויולה

■ ההסבר המלומד על קפרזה (Caprese) – סלט עגבניות ומוצרלה הובא מתוך ויקיפדיה

0
0



אודות הכותב

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

עוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט. השתלמתי בבישול איטלקי ברומא ובפירנצה ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריי ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.

עבדתי תקופת מה במסעדה ברומא והייתה בבעלותי בארץ, מסעדה/מעדניה/מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".

כיום, אני מעביר קורסים וסדנאות בבישול איטלקי ובהכנת גבינות בבית. אני עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בביתכם ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים. כתבתי שלושה ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב וספר הדרכה להכנת גבינות בבית.

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן