"עושים כאן משהו חד פעמי"

"עושים כאן משהו חד פעמי": הפקת הענק שמשחזרת את מלחמת יום הכיפורים | כתבתה של שני נחשוני, מתוך חדשות 07.10.19.

האם יש ערך בבקשת סליחה? | גיא זהר

לכבוד יום כיפור, בדק כאן 11, מה מעמדה של סליחה בפוליטיקה הישראלית? האם פוליטיקאים מתנצלים - והאם יש מי שימחל להם?
מהצד השני עם: גיא זהר - 07.10.2019.

פורום כאן נעים

"למה אתה גונב?": מלחמת החקלאים במשפחות הישראליות

שום דבר לא הכין את החקלאים בישראל לתופעת הגניבות של המטיילים, ש"עושים שוק" במטעים ובפרדסים. כתבתה של נועה ברק | כאן חדשות.

אדיר מילר במופע אלתורים

אדיר מילר במופע האלתורים בערוץ 2. קורע.

שראל הפראית- פרק 1: הנגב

מהלך של שנה שלמה בחייהם של צמחים ובעלי חיים במדבר הנגב הצחיח, המהווה יותר ממחצית שטחה של ישראל. מה סוד ההישרדות שלהם במדבר הקיצוני שזוכה רק למ"מ ספורים של גשם בשנה?

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

ערוץ 10 – שישי עם איילה חסון

תאוות בשרים | ערוץ 10 - שישי עם איילה חסון - 13.4.18.

מפעל הפיס

נשיא המדינה ציין 20 שנים להקמת 'נגישות ישראל'

נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין אירח ב- 28 ביולי 19', את נציגי עמותת "נגישות ישראל" לציון 20 שנה להקמתה.
במפגש הוגש לנשיא דו"ח המסכם 20 שנים של נגישות, ובמסגרתו נשאו דברים מייסד ונשיא העמותה יובל וגנר ומנכ"לית העמותה מיכל רימון.

נעים לעקוב אחרי

האיש שבא לסעוד

ערב רומנטי במסעדת הסוכה הלבנה

עם נוף מרשים לים, בנמל תל-אביב בהאנגר 4. בהקמת הסניף הושקעו כמיליון דולר. העיצוב הינו מינימליסטי ונעים ■ נאיף זועבי, השף הראשי של הסוכה הלבנה, בנה תפריט ייחודי אשר משלב אוכל ישראלי אותנטי עם נגיעות מהמטבח האירופאי.
ערב רומנטי במסעדת הסוכה הלבנה
ערב רומנטי במסעדת הסוכה הלבנה

לרגל חג האהבה – Valentine Day, הוחלט במסעדת "הסוכה הלבנה" ולפנק ולרגש את הזוגות האוהבים במבצע מיוחד לרגל החג – קבלו ארוחה זוגית מלאה ב-299 ₪. מסעדת הסוכה הלבנה ברח’ יורדי הסירה – הנגר 4, תל אביב, פתחה לראשונה את דלתותיה בשנות השבעים ביפו. המוסד הוותיק שכן סמוך לים ואורחיו נהנו לא רק מהאוכל המשובח, אלא גם מאווירה מדהימה. שלושה עשורים מאוחר יותר, ביולי השנה, נפתח סניף נוסף של הסוכה הלבנה, בנמל תל-אביב.

הסוכה הלבנה בנמל תל-אביב נמצאת כיום בהאנגר 4, עם נוף מרשים לים. בהקמת הסניף הושקעו כמיליון דולר. העיצוב הינו מינימליסטי ונעים. יניב נימני, אחד השותפים, נסע במיוחד לאיטליה להביא את גופי התאורה הייחודים הנמצאים במקום.

נאיף זועבי, השף הראשי של הסוכה הלבנה, בנה תפריט ייחודי אשר משלב אוכל ישראלי אותנטי עם נגיעות מהמטבח האירופאי.

נאיף מגדיר את הסוכה הלבנה כמסעדת דגים, פירות ים ובשרים, כאשר בין המנות המגוונות ניתן למצוא; צלעות כבש ברוזמרין ושזיפים עם תפוחי אדמה, פילה בורי קריספי בחרדל על מצע תרד מטוגן, פילה דניס בגריל, מוגש ברוטב לימון, פילה מוסר בגבינת ברי, עטוף פילו וכן מגוון רחב של פירות ים.

למסעדה תפריט ג’וניור לילדים, בו המנות האהובות ביותר על ילדינו; שניצלונים, מיני המבורגר, שיפודי פרגיות, ספגטי בולנז’ וכיו"ב.

נאיף מגדיר את הסוכה הלבנה כמסעדת דגים, פירות ים ובשרים

לרגל חג האהבה – Valentine Day, הערב ובכלל לזוגות אוהבים כל השנה, מציעים הוחלט ב"הסוכה הלבנה" ולפנק ולרגש את הזוגות האוהבים מבצע מיוחד לרגל החג קבלו ארוחה זוגית מלאה ב-299 ₪.

הארוחה כוללת:

מבחר סלטי הבית, סלט ירוק, כוס יין וכוס שתייה קלה

מנה ראשונה (זוגית):

גבינת חלומי, פטריות שמפיניון במלית גבינת רוקפור ותרד, אצבעות חציל מטוגנות בציפוי פירורי לחם ושום.

מנה עיקרית (בחירה משלוש מנות):

פילה מוסר בעגבניות מיובשות
צלעות כבש ברוזמרין ושזיפים
סימפוניית פירות ים ברוטב סויה

מנה האחרונה:

קדאיף הסוכה או סופלה שוקולד מוגש עם שתייה חמה.

להזמנות; 03-5465060 מסעדת הסוכה הלבנה, אירועים, בשרים, דגים, על הים, פירות ים, יורדי הסירה – הנגר 4, תל אביב טלפון: 03-5464747, פקס: 03-5464080/

למי של ימצא מקום הערב הינה מתכון "ניחומים" של פאי תפוחים מאת השף נאיף זועבי:

פאי תפוחים

חומרים;

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

לבצק;

280 גרם קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה
1/4 כוס מים קרים

לרוטב למון גראס;

6 גבעולי עשב לימון (למון גראס) קצוצים
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר

למלית תפוחי עץ;

8 תפוחי עץ (גרנד סמית), קלופים ופרוסים דק (בדיסקית הפריסה של מעבד המזון)
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף גדושה קורנפלור
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קמצוץ ציפורן
2 כפות מיץ לימון טרי
20 גרם חמאה

לזיגוג;

1 חלמון טרוף עם 3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה;

1. במעבד מזון עם להב מתכת מערבבים קמח, מלח וחמאה. כשמתחילים להיווצר פירורים מוסיפים מים. מפסיקים את פעולת מעבד המזון כשהבצק מתגבש. מקררים כשעה.
2. מרדדים 2/3 מכמות הבצק ומרפדים את התבנית. מקררים.
3. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים ומשרים חצי שעה לפחות. מסננים ומעבירים את התפוחים לתוך הקלתית.
4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. מרדדים את יתרת הבצק ומכסים בו את מלית התפוחים. מחוררים במזלג, מברישים בתערובת החלמון והשמנת ואופים כשעה.
6. מכינים רוטב למון-גראס: מרתיחים עשב לימון עם שמנת מתוקה ומקל וניל.
7. טורפים חלמונים עם סוכר, ומוזגים אליהם פנימה מעט מהשמנת החמה (השוואת טמפרטורות) בהדרגה. מערבבים ומוסיפים את התערובת לשאר השמנת. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה 3-4 דקות.
8. מעבירים לקערה ומקררים 3 שעות. מסננים ונפטרים מעשב הלימון וממקל הוניל. אפשר לשמור את הרוטב, לאחר הסינון, עד 4 ימים במקרר.

הערות;

מגישים את פאי התפוחים חם, לצדו הרוטב (אפשר להוסיף כדור גלידה מעל).

בתיאבון וחג אהבה שמח.




אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן