
רעידת אדמה בשלטון המקומי; ראש מועצת טובא-זנגרייה | טוֹבָה זַנְגַּרִיַּה | طوبا الزنغرية, מר חוסיין הייב, מודח מתפקידו בבושת פנים עקב כתב אישום חמור בשחיתות! זאת לאחר שהוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות לא ריחמה; לבקשת היועצת המשפטית לממשלה, נגזרה היום מכת מוות פוליטית על ראש המועצה המקומית טובא זנגריה, חוסיין הייב.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הוא הודח באופן מיידי מכיסאו הרם, מכל תפקידיו במועצה ומחוצה לה, כמי שמעל באמון הציבור וכתם שחור דבק בשמו.
הוועדה, קבעה בצורה נחרצת, כי; העבירות המיוחסות לחוסיין הייב בכתב האישום המטלטל הן עבירות שחיתות מן הסוג החמוּר ביותר, חדורות זיקה ישירה לתפקידו כראש הרשות המקומית.
מעשיו המתוארים מציירים תמונה קשה של פגיעה אנושה בטוהר המידות, שנמשכה שנים ארוכות ואף בוצעה בהיקפים עצומים.
הבקשה להדחתו הדרמטית של הייב, הוגשה על רקע כתב אישום חסר תקדים בחומרתו, שהוגש נגדו ונגד עוד 16 ראשי מועצות לשעבר ובכירי ציבור נוספים.
כולם מעורבים בפרשת שחיתות ענקית שזעזעה את ה-מגזר הבדואי. על פי כתב האישום המפורט שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז, הנאשמים רקמו רשת של שוחד.
במסגרת זו, דרשו וקיבלו מיליוני שקלים וטובות הנאה מגוונות, כולל העסקת מקורבים, בתמורה לזכייה במכרזים להפעלת בתי ספר במועצות המקומיות – הכל תוך ניצול ציני של מעמדם וכוחם הציבורי.
להייב עצמו מיוחסות שורה של עבירות חמורות בתחום טוהר המידות; לקיחת שוחד, מרמה והלבנת הון.
█ הוועדה; “תפקידה אינו לקבוע אשמה פלילית, אלא לבחון האם הנסיבות מחייבות השעיה…”
כל זאת, בגין מעשים שבוצעו לכאורה במהלך כהונתו הראשונה כראש הרשות (2014-2018) ובקשר ישיר לתפקידו. כתב האישום, חושף, כי הייב קיבל כספי שוחד במאות אלפי שקלים, לעיתים אף בתוך משרדו.
כדי להסוות את מעשיו, הוא הציג את כספי השוחד כתשלומים לגיטימיים עבור שירותי שמירה, וקיבל את הכספים במזומן ובסתר, במטרה ברורה להנות מפירות פשעו.
בבקשת ההשעיה נכתב בזעם; “לנוכח חומרת האישומים המיוחסים למר הייב, והמעשים המיוחסים שהתרחשו על פני תקופה ארוכה, תוך ניצול תפקידו הציבורי בזיקה מובהקת לתפקיד.
יש מקום להשעותו מכהונתו ומכל תפקידיו במועצת טובא-זנגרייה ומחוצה לה, הכרוכים במעמדו כראש הרשוּת המקומית לתקופה המקסימלית האפשרית הקבועה בחוק – שנה“.
הוועדה, כאמור, לא נותרה אדישה לנוכח הנימוקים המשכנעים של היועצת המשפטית לממשלה וקיבלה את בקשת ההשעיה במלואה.
בהחלטתה המנומקת, הוועדה, הדגישה, כי תפקידה אינו לקבוע אשמה פלילית, אלא לבחון האם הנסיבות מחייבות השעיה, כדי למנוע פגיעה באמון הציבור ובערכים היסודיים של טוהר המידות ושלטון החוק – עוד בטרם הכרעת הדין הסופית.
█ המסר ברור ונוקב; שלטון החוק, יגבר על השחיתות, ואמון הציבור אינו הפקר.
“כתב האישום מגולל תמונה עגומה של שחיתות שלטונית קשה ונרחבת בשורה ארוכה של רשויות מקומיות ב-מגזר הבדואי“, ציינה הוועדה בכאב.
“העבירות המיוחסות למשיב בכתב האישום שהוגש נגדו מגלמות עבירות שחיתות הכרוכות בזיקה מובהקת לתפקידו כראש הרשות. תחילה ב’סידורי עבודה למקורבים‘ ואחר כך ומשך תקופה ארוכה, לכאורה, בקבלת כספי שוחד באופן מתוחכם באמצעות תשלום לחברת שמירה, בהיקפים נרחבים של מאות אלפי שקלים
על פי הנטען, גם לאחר שהחלה חקירת משטרה בעניינה של חברת השמירה לא אמר המשיב נואש – והמשיך לדרוש את הכספים, והפעם תוך אמירה מפורשת, לכאורה, כי אלו, נועדו לצרכיו הפוליטיים.
המעשים המתוארים בכתב האישום מגלמים אפוא פגיעה חמורה בטוהר המידות, לאורך שנים, ואף בהיקפים נרחבים “.
דוברת מחוזות תל אביב והמרכז באגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, עורכת דין ויטה זק, מסרה והוסיפה, כי; כתב האישום החמוּר הוגש על ידי עורכי הדין אלירם גלעם ו-אלחנן דרייפוס מטעם פרקליטות מחוז מרכז (“פלילי“).
בקשת ההשעיה הבלתי מתפשרת הוגשה על ידי עורכי הדין גיל בילבסקי ו-עמיקם אשל מטעם פרקליטות תל אביב (“אזרחי“), לאחר תיאום מלא עם ייעוץ וחקיקה (“משפט ציבורי-מנהלי“).
המסר ברור ונוקב; שלטון החוק, יגבר על השחיתות, ואמון הציבור אינו הפקר.
◄ לחץ כאן אל; החלטת הוועדה לבחינת השעיית ראשי רשויות בעניין ראש מועצה טובא זנגריה, חוסיין הייב.