אוכל נעים | Foods היום המיוחד הזה... חדשות ישראל חלי ממן יום הפלאפל הבינל' מאכלי עמים תזונה | דיאטה

פלאפל – מנת הזהב שכובשת את העולם! לרגל יום הפלאפל הבינלאומי

בליבת הקולינריה הישראלית, עומד לו הפלאפל – כדורי זהב פריכים העשויים מגרגרי חומוס טחונים. טעמו, ריחו ואופן הגשתו הפכו אותו למאכל עממי ואהוב לא רק בישראל. פלאפל המבוסס על חומוס ללא תוספות למיניהן אינו מכיל גלוטן ומהווה פתרון טוב עבור חולי צליאק או לרגישים לגלוטן. ניתן לשלב אותו עם פיתה ללא גלוטן שכיום ניתן להשיגה בקלות בשווקים. תערובת לפלאפל המורכבת בעיקר מחומוס סופגת פחות שמן בטיגון.
0
0
חלי ממן מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, לרגל יום הפלאפל הבינל' | ברקע: מנת פלאפל | צילום רונן פדידה | הדמייה באמצעות בינה מלאכותית של Gemini Google | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו©
חלי ממן | פלאפל

אין ישראלי שלא מכיר ואוהב את הפלאפל – כדורי הזהב הפריכים, העשויים מגרגרי חומוס טחונים, שהפכו מזמן לא רק למאכל לאומי, אלא לתופעה קולינרית עולמית. ניחוחו המשכר, טעמו העשיר ואינסוף האפשרויות לשילובים הופכים אותו למאכל רחוב אהוב בכל קצוות תבל.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה ב’פייסבוק או ב’טוויטר’.

לרגל ‘יום הפלאפל הבינלאומי‘ שמתקיים היום ב-12.6, כמדי שנה, הכוהנת הגדולה מייסדת “רשת תמיכה לאורח חיים בריא” הגב’ חלי ממן, חולקת מניסיונה 8 עובדות וטיפים מרתקים שמוכיחים מדוע הפלאפל, זכה למעמד כה נכבד;

המרכיב העיקרי במאכל הלאומי הוא החומוס. החומוסחִמְצָה תרבותית (Cicer arietinum), בשמו הבוטני, המוכרת יותר בשמה הערבי חומוס (תעתיק מדויק: חֻמֻּץ), חבר במשפחת הקטניות הידועות באיכות התזונתית המצוינת שלהן.

הקטניות הן מקור חשוב לחלבון מהצומח ולוויטמינים מקבוצת ה-B, כמו; החומצה הפולית לדוגמא, ומספקות מגוון של מינרלים כולל; מגנזיום, אשלגן, ברזל, סידן וזרחן.

הקטניות מכילות גם נוגדי חמצון ועשירות בסיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים מהווים 7% מגרגירי החומוס!

לסיבים התזונתיים יתרונות בריאותיים רבים, כגון; שיפור ערכי הכולסטרול בדם והורדת סיכון לסוכרת.

יש בקטניות גם סיבים תזונתיים המשפרים את בריאות מערכת העיכול ותורמים לתחושת שובע.

כלל מרכיבי הקטניות תורמים יחד להפחתת הסיכון למחלות לב, סוגי סרטנים שונים והשמנה.

כל אלו הופכים את החומוס ואת הפלאפל המוכן ממנו דרך מצוינת להעשיר ולגוון את התפריט.

תוספת נוספת מקובלת היא של עמבה, הרוטב הפיקנטי והחמצמץ, שמקורו במטבח ההודי

פלאפל המבוסס על חומוס ללא תוספות למיניהן אינו מכיל גלוטן ומהווה פתרון טוב עבור חולי צליאק או לרגישים לגלוטן. ניתן לשלב אותו עם פיתה ללא גלוטן שכיום ניתן להשיגה בקלות בשווקים.

תערובת לפלאפל המורכבת בעיקר מחומוס סופגת פחות שמן בטיגון. החומוס מכיל כמות יפה של חלבונים, כ-20%.

בטיגון נכון לטמפרטורה נכונה, לחלבונים יכולת להיצמד וליצור שכבה חיצונית הומוגנית המפחיתה ספיגת שמן פנימה לתוך הקציצה.

כאשר רוכשים תערובת להכנת פלאפל ביתי חשוב לוודא שרשימת המרכיבים תתבסס על חומוס ותיבול בלבד.

בלי תוספת של קמחים או שמנים צמחיים למיניהם. פרט לטיגון, ניתן גם לאפות את הכדורים וכך לחסוך עוד מהשמן של הטיגון.

את הפלאפל כדאי ללוות בירקות למיניהם, טריים או מוחמצים ולשלב טחינה במתינות.

טחינה היא מקור לשומן איכותי אך כמות גדולה מדי תעלה את הערך הקלורי של המנה ללא צורך.

תוספת נוספת מקובלת היא של עמבה, הרוטב הפיקנטי והחמצמץ, שמקורו במטבח ההודי אך הוא מזוהה מאוד גם עם המטבח העיראקי.

העמבה עשויה ממנגו, חילבה ותבלינים, כגון; כורכום, כמון, פלפל, צ’ילי ועוד. הערך הקלורי שלה נמוך יותר מטחינה ולכן, ממנה אפשר לשלב יותר בנדיבות אם מתחברים לטעם.

תוספות המכילות פחמימות נוספות כגון צ’יפס, בטטה מטוגנת או ירקות מטוגנים, כגון; חצילים או כרובית הנהוגים להיות מוגשים עם הפלאפל רצוי לשלב בכמות מינימלית.

הם מכילים כמות גדולה של שמן ואף פחמימות המעמיסים על מערכת העיכול ומביאים לתחושת כבדות לאחר הארוחה.

בגלל שפלאפל עשוי מגרגרי חומוס ונאכל לרוב עם פיתה נוצרת ארוחה עשירה בפחמימות שעשויה להפר את איזון הסוכר בדם לאנשים השומרים על תפריט סוכרת או הזקוקים להגבלת פחמימות.

במצב כזה, ניתן ליהנות מפלאפל אך ללא תוספת של פיתה או צ’יפס ולהתענג עליו עם תוספות מגוונות של ירקות וטחינה.

אז למה אתם מחכים? בין אם אתם מעדיפים אותו מטוגן, אפוי, עם שלל תבלינים או רק חומוס נקי, הפלאפל כבש את העולם בזכות יתרונותיו הבריאותיים, טעמו המשובח וגמישותו הקולינרית.

תוכלו למצוא אותו בדוכני רחוב תוססים, במסעדות יוקרתיות וגם בבית, בהכנה עצמית קלה ומהירה.

לנו רק נשאר להחליט היכן נמצאת הגרסה האהובה ביותר עלינו ולצאת לדרך…

בתיאבון.

_______

חתימת מירי חיון, יעוץ ויחסי ציבור | עיבוד צילום: שולי סונגו ©המתכון הובא באמצעות משרד יחסי ציבור ובאדיבות מירי חיון – יחסי ציבור וייעוץ תקשורתי.

טלפון נייד; 052-4655115 מייל; mirihayonpr@gmail.com.

0
0



אודות הכותב

חלי ממן

חלי ממן, מנכלית ומייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא היא בעלת מחשבה עדכנית שהפך אותה לבעלת שם בתחום הדיאטות ואורח החיים בישראל. ממן, נחשבת ככוהנת הגדולה של קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, הפכה את העולם המרתיע של דיאטות ותפריטים מוגבלים לנגיש לכולם ומפחיד פחות כיוון שמיועד לאורח חיים בריא ולא להרזיה נקודתית. ממן, מאמינה גדולה ביכולת שלך לברוא ולהפיק את המציאות שלך.
חלי, מאמינה בגישה, כי על מנת לרזות ולהתחטב, יש לשנות את הרגלי האכילה וההתנהלות היומיומית ולא לפצוח בדיאטות רצחניות אשר מאפשרות ירידה מהירה אך שורדות זמן קצר, יש לשנות ולעצב את אורח החיים שיהיה בריא ולהימנע מלהישאר רעבים במהלך היום.
הגישה שנוקטת ממן, מובילה לנגישות וזמינות 24 שעות 7 ימים בשבוע בכל סוגי המדיה ופתוחה לקהל הרחב היא שהביאה להגדלת כמות הקבוצות בפריסה ארצית והרחבת כמות המשתתפים בצורה משמעותית.
גישה זו הביאה לשינוי תפיסה גם בקהל הצרכנים ולהבנה כי חלי ממן מציעה למעשה את הדרך הנכונה והרלוונטית ביותר לירידה במשקל. . את כל התפריטים והעצות בחרה חלי ממן להפיץ ללא עלות לקהל הרחב, כך שכל אדם באשר הוא (מעוניין לרזות או לא, לקוח משלם או לא) יכול לגלוש לאתר האינטרנט שלה, להוריד את האפליקציה החינמית או להיכנס לעמוד הפייסבוק הפעיל.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן