
הפלאפל, שנחשב למאכל הלאומי של ישראל, הוא הרבה יותר מחטיף רחוב. מקורו במצרים, אך הפך לנפוץ בכל רחבי המזרח התיכון. מעבר לטעם הממכר שלו – קראנצ’י מבחוץ ורך מבפנים – הפלאפל עשוי ברובו מקטניות (בעיקר חומוס), מה שהופך אותו לעשיר בחלבון צמחי, בסיבים תזונתיים, בברזל ובמגנזיום.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כשמכינים אותו בבית – עם שמן איכותי וטיגון מבוקר או אפייה – הוא הופך גם לאופציה בריאה. יצוין, כי הפלאפל גם נטול גלוטן, טבעוני ומתאים ל-תזונה ים-תיכונית מאוזנת.
פלאפל ביתי, הוא בריא וטעים! פתרון נהדר לארוחה מזינה, במיוחד כשהוא מוכן בבית. כדורי החומוס הפריכים עשירים בחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיום – יתרונות תזונתיים שמקורם בקטניות.
כשמכינים אותו בבית, יש לכם שליטה על איכות השמן (מומלץ שמן זית לטיגון מבוקר) או שניתן לבחור באפייה בתנור, מה שהופך אותו לאופציה בריאה יותר באופן משמעותי.
מעבר לכך, הפלאפל הוא נטול גלוטן וטבעוני, ומשתלב מצוין עם עקרונות התזונה הים-תיכונית המאוזנת. כך תוכלו ליהנות ממעדן קראנצ’י וממכר, מבלי להתפשר על הבריאות.
█ מתכון לפלאפל ביתי מקורי (כ-25 כדורים)
■ מצרכים;
- – 2 כוסות חומוס יבש (מושרה 12 שעות),
- – חצי בצל קצוץ,
- – 4 שיני שום,
- – חצי כוס פטרוזיליה קצוצה,
- – רבע כוס כוסברה קצוצה,
- – 1 כפית כמון,
- – 1 כפית מלח,
- – חצי כפית סודה לשתייה,
- – 2 כפות קמח חומוס (או רגיל).
■ אופן ההכנה;
- מסננים את החומוס וסוחטים היטב מנוזלים.
- טוחנים את כל החומרים בפולסים עד למרקם גרגירי אך אחיד.
- מקררים את התערובת חצי שעה.
- יוצרים כדורים קטנים ומהדקים.
- מחממים שמן לטיגון עמוק (170-180 מעלות) ומטגנים עד להזהבה.
אפשר גם לאפות בתנור שחומם ל-200° למשך 20–25 דקות.
◄ על ואל; יום הפלאפל הבינלאומי.
בתיאבון.