אוכל מהיר אוכל נעים | Foods היום המיוחד הזה... חדשות יום הפלאפל הבינל' מאכלים טבעוניים מתכונים | recipesisrael.co.il תזונה | דיאטה

פלאפל – כדורי הזהב של המטבח המזרח תיכוני | מתכון ליום הפלאפל

המאכל הלאומי האהוב "פלאפל ביתי" הוא פתרון נהדר לארוחה מזינה, במיוחד כשהוא מוכן בבית. כדורי החומוס הפריכים עשירים בחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיום – יתרונות תזונתיים שמקורם בקטניות. מעבר לכך, הפלאפל הוא נטול גלוטן וטבעוני, ומשתלב מצוין עם עקרונות התזונה הים-תיכונית המאוזנת. כך תוכלו ליהנות ממעדן קראנצ'י וממכר, מבלי להתפשר על הבריאות.
0
0
זוג צעיר נהנה מאד מפלאפל ביתי | הדמייה באמצעות בינה מלאכותית של Gemini Google | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו©
זוג עם פלאפל ביתי

הפלאפל, שנחשב למאכל הלאומי של ישראל, הוא הרבה יותר מחטיף רחוב. מקורו במצרים, אך הפך לנפוץ בכל רחבי המזרח התיכון. מעבר לטעם הממכר שלו – קראנצ’י מבחוץ ורך מבפנים – הפלאפל עשוי ברובו מקטניות (בעיקר חומוס), מה שהופך אותו לעשיר בחלבון צמחי, בסיבים תזונתיים, בברזל ובמגנזיום.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה בפייסבוקאו בטוויטר.

כשמכינים אותו בבית – עם שמן איכותי וטיגון מבוקר או אפייה – הוא הופך גם לאופציה בריאה. יצוין, כי הפלאפל גם נטול גלוטן, טבעוני ומתאים ל-תזונה ים-תיכונית מאוזנת.

פלאפל ביתי, הוא בריא וטעים! פתרון נהדר לארוחה מזינה, במיוחד כשהוא מוכן בבית. כדורי החומוס הפריכים עשירים בחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל ומגנזיוםיתרונות תזונתיים שמקורם בקטניות.

כשמכינים אותו בבית, יש לכם שליטה על איכות השמן (מומלץ שמן זית לטיגון מבוקר) או שניתן לבחור באפייה בתנור, מה שהופך אותו לאופציה בריאה יותר באופן משמעותי.

מעבר לכך, הפלאפל הוא נטול גלוטן וטבעוני, ומשתלב מצוין עם עקרונות התזונה הים-תיכונית המאוזנת. כך תוכלו ליהנות ממעדן קראנצ’י וממכר, מבלי להתפשר על הבריאות.

מתכון לפלאפל ביתי מקורי (כ-25 כדורים)

מצרכים;

  • 2 כוסות חומוס יבש (מושרה 12 שעות),
  • חצי בצל קצוץ,
  • 4 שיני שום,
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה,
  • רבע כוס כוסברה קצוצה,
  • 1 כפית כמון,
  • 1 כפית מלח,
  • חצי כפית סודה לשתייה,
  • 2 כפות קמח חומוס (או רגיל).

אופן ההכנה;

  1. מסננים את החומוס וסוחטים היטב מנוזלים.
  2. טוחנים את כל החומרים בפולסים עד למרקם גרגירי אך אחיד.
  3. מקררים את התערובת חצי שעה.
  4. יוצרים כדורים קטנים ומהדקים.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק (170-180 מעלות) ומטגנים עד להזהבה.

אפשר גם לאפות בתנור שחומם ל-200° למשך 20–25 דקות.

על ואל; יום הפלאפל הבינלאומי.

בתיאבון.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן