בריאות הציבור חדשות בריאות מסחר | תעשייה צרכנות

פילה סלמון מעושן פרוס קפוא להחזיר חשש לזיהום בליסטריה

הנחיות לציבור: ציבור הצרכנים שרכש את המוצר עם פרטים אלו מתבקש לא לצרוך אותו. לקוחות שברשותם המוצר מתבקשים ליצור קשר עם שירות הלקוחות של החברה בטלפון: 054-4869256 לתיאום החזרת המוצר וקבלת החזר כספי. החזרה יזומה זו מתבצעת בתיאום עם שירות המזון במשרד הבריאות ◄ליסטריוזיס מחלה הנגרמת על ידי החיידק ליסטריה מונוציטוגנס, שמדביקה בני אדם בעיקר על ידי מזון מזוהם. למרבית האוכלוסייה המחלה תדמה כשפעת, אך היא עלולה להיות מסוכנת מאוד עבור בעלי מערכת חיסונית חלשה.
0
0
נשים בהריון מודאגות מהקריאה להחזרת שקית פילה סלמון מעושן פרוס קפוא של חברת ריספקט מגה טרייד בע”מ עקב חשש לזיהום בליסטריה | צילום: בינה מלאכותית, 123rf-com | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
הריוניות מודאגות

חברת ריספקט מגה טרייד בע”מ, מודיעה היום (רביעי, י”ז בכסלו התשפ”ה) על החזרה יזוּמה של המוצר פילה סלמון מעושן פרוס קפוא עקב חשש להימצאות ‘חיידק ליסטריה מונוציטוגנס’ (Listeria Monocytogenes). בבדיקה שערך שירות המזון, נמצא החיידק במוצר.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

ליסטריה מונוציטוגנס הוא חיידק שעלול לגרום למחלה קשה בקרב אוכלוסיות בסיכון, כגון; אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת, קשישים ו-נשים הרות (עלול לגרום ל-הפלות).

פרטי המוצר;

  • שם המוצר; פילה סלמון מעושן פרוס קפוא,
  • יצרן; סיא רויאל נורדיק,
  • ארץ מקור; לטביה,
  • ברקוד; 4751033430015,
  • מספר אצווה; L02082024-535,
  • תאריך ייצור; 02.08.2024,
  • תאריך תפוגה; 31.07.2025

הנחיות לציבור;

  • ציבור הצרכנים שרכש את המוצר עם פרטים אלו מתבקש לא לצרוך אותו.
  • לקוחות שברשותם המוצר מתבקשים ליצור קשר עם שירות הלקוחות של החברה בטלפון; 054-4869256 לתיאום החזרת המוצר וקבלת החזר כספי.

מטעם דוברות והסברה של משרד הבריאות, נמסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי החזרה יזומה זו, מתבצעת בתיאום עם שירות המזון ב-משרד הבריאות.

הנהלת חברת ריספקט מגה טרייד בע”מ, הודיעה, כי היא פועלת לאיסוף המוצרים מהמדפים ומתנצלת על אי הנוחות שנגרמה לציבור. בריאות הציבור עומדת בראש סדר העדיפויות של החברה.

█  Listeria Monocytogenes | על פי משרד הבריאות

ליסטריוזיס היא מחלה הנגרמת על ידי החיידק ליסטריה מונוציטוגנס (Listeria Monocytogenes). למרבית האוכלוסייה המחלה יכולה להופיע כשפעת; חום, עייפות, בחילה, ולעיתים רחוקות גם הקאות ושלשולים, אך היא תסתיים ללא השלכות רפואיות.

עם זאת, עבור אוכלוסיות מסוימות המחלה עלולה להיות מסוכנת מאוד;

  • נשים הרות; המחלה יכולה לגרום להפלה או לידה מוקדמת (עם פגיעות קשות ביילוד), או לזיהום בדם או בקרומי המוח של היילוד סמוך ללידה.
  • ילדים ותינוקות; המחלה יכולה לגרום לאלח דם או לדלקת קרום המוח.
  • קשישים ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה; המחלה יכולה לגרום לדלקת ריאות, דלקת קרום הלב ודלקת קרום המוח.

סיכויים לחלות

לנשים הרות, ילודים, פעוטות, קשישים ואנשים חולים עם מערכת חיסון חלשה, יש סיכוי גדול יותר לחלות בליסטריוזיס. עם זאת, כשליש מהאוכלוסייה נושאים את החיידק.

טיפול במחלה

כאשר המחלה מאובחנת בשלביה המוקדמים ניתן לטפל בה בעזרת טיפול אנטיביוטי.

צורת הדבקה

החיידק הוא חיידק סביבתי המצוי באדמה (בעיקר בהפרשות של חיות נגועות או השקיה במי ביוב) ובמזונות שונים. בניגוד לרוב החיידקים הפתוגנים, החיידק יכול להתפתח ולהתרבות בתנאי קירור (4 מעלות צלסיוס),

כמו כן במזון המכיל ריכוזי מלח גבוהים, כגון; דג מלוח או מעושן. אחת הדרכים העיקריות להעברת המחלה היא על ידי אכילת מזון המזוהם בחיידק.

סוגי המזון שנמצאו מזוהמים בחיידק;

  • מוצרי דגים ובשר בעישון קר,
  • מוצרי בשר ודגים שעברו טיפול בחום לא מספק,
  • מוצרי חלב שלא עברו פסטור או שעברו טיפול חום לא מספק,
  • ירקות שלא נוּקו כראוי,
  • חומוס ומיני מזונות אחרים שזוהמו בחיידק לאחר שעברו טיפול בחום,
  • מזון שבושל כראוי וטופל על קרש חיתוך שלא נוקה היטב לאחר שבא במגע עם מזון גולמי מזהם כמו ירקות או בשר לפני בישול.

מניעה

מספר כללים פשוטים שיכולים לסייע במניעת מעבר חיידקים מסוכנים דרך מזון;

  • צרכנות נבונה: להימנע מקניה וצריכה של מזונות ממקורות לא ידועים, בעיקר מוצרי בשר ודגים, ומוצרי חלב שלא עברו פסטור. מומלץ לקנות את מוצרי המזון באריזתם המקורית
  • הגיינה אישית: לרחוץ ידיים עם מים וסבון לפני ואחרי הכנת מזון, וכן לאחר ביקור בשירותים

טיפול במזון

  • לשטוף במים פירות וירקות עד להורדת הלכלוך הגס, ולייבש באמצעות מגבת נקיה
  • לשטוף גם פירות וירקות הנאכלים מקולפים (כגון: אבטיח, מלון וכו’) כדי לצמצם חדירה של חיידקים בזמן הקילוף והחיתוך
  • לא מומלץ להשתמש בסבון לצורך השטיפה. הסבון אינו משפר משמעותית את תוצאות השטיפה ושאריות ממנו עלולות להישאר בפרי ובירק
  • להקפיא מזון גולמי או מבושל שאין בכוונתכם להשתמש בתוך יומיים
  • להקפיד לשמור ולחמם מוצרים בהתאם להוראות היצרן
  • לשטוף את כל ציוד שבא במגע עם המזון הגולמי כגון סכינים, קרש חיתוך וכד’.

שמירת מזון

  • להימנע מאכילת מוצרים שעמדו זמן רב במקרר ומוצרים שפג תוקפם,
  • לא להשאיר מזון מבושל יותר משעתיים בטמפרטורת החדר,
  • לחלק שאריות של מזון מבושל למנות קטנות, ולארוז היטב לפני ההכנסה למקרר,
  • לשמור על נקיון המקרר ולהקפיד על תקינותו,
  • בזמן הפשרת בשר ודגים, יש לאחסן בתחתית המקרר באריזה סגורה,
  • לשמור על הפרדה בין מוצרי מזון גולמיים לבין מוצרי מזון מבושלים או מוכנים לאכילה: בקניה, בהכנה, בבישול ובאחסון,  במטרה למנוע מעבר חיידקים מהמזון הגולמי למזון המבושל (מניעת זיהום משני),
  • יש להפריד בין קרש חיתוך שמיועד למזון גולמי ולא מבושל, לבין קרש חיתוך המיועד למזון מוכן לאכילה.

כללים נוספים עבור נשים הרות, קשישים, וחולים עם מערכת חיסון חלשה;

  • לבשל באופן יסודי מוצרים מהחי;
    • בשר ועופות יש לבשל עד להגעה של מרכז התבשיל ל-72 מעלות צלסיוס למספר דקות לפחות, לוודא שלא ימצא צבע אדום לאחר הבישול, ושמיצי הבישול לא עכורים
    • בדגים יש לוודא שבשר הדג רך ונמעך בקלות לאחר בישול
    • ביצים יש לבשל עד שהחלמון והחלבון מוצקים
  • הימנעות מצריכת מוצרי בשר ודגים בעישון קר, כגון; סלמון מעושן, וכן חלב ומוצריו שלא עברו פיסטור.

קניית מזון זהירה, הקפדה על היגיינה אישית, שמירה על ניקיון המזון, הכנה נכונה ואחסון מתאים – מקטינים את סכנת ההידבקות במחלת הליסטריוזיס.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן