
כתב אישום חמור נגד סהר רשתי (בן 33) תושב העיר אריאל, בגין שורה ארוכה של עבירות חמורות, כולל הדחת קטינים לסמים וסחר בסמים מסוכנים – הוגש היום (יום ראשון, י’ בתמוז התשפ”ה) לבית המשפט השלום בעיר פתח תקווה על ידי פרקליטות מחוז מרכז, באמצעות עורך דין אריאל סיני.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מכתב האישום, עולה תמונה מדאיגה במיוחד של ניצול והפקרת ביטחונן של קטינות בעיר; רשתי, מואשם, כי בעשרות מקרים שונים, לאורך השנים; 2024-2025, מכר סמים מסוכנים לקטינות.
█ ניצול ציני של בני נוער וסחר חמור בסמים
על פי כתב האישום, הקטינות יצרו קשר עם רשתי על מנת לרכוש ממנו קנאביס או קנבוס, נחשב סם פסיכואקטיבי, המופק מחלקים שונים של צמח הקנאביס.
הקנאביס, מכונה גם; גראס, ירוק, ויד (grass, weed – דשא, עשב), מריחואנה (Marijuana), או גנג’ה (Ganja, गांजा).
לאחר קבלת ההזמנה, היה רשתי הנאשם מגיע למפגשים עם הקטינות בבתי עסק שונים בעיר אריאל, שם ביצע את עסקאות הסמים תמורת כסף מזומן.
מעשיו של רשתי חמורים במיוחד לא רק בגלל סחר בסמים, אלא בשל העובדה שניצל באופן ציני את פגיעותן וגילן הצעיר של הקטינות, והדיח אותן לצריכת חומרים מסוכנים.
חומרת מעשיו מחריפה בהתחשב בהשלכות ההרסניות של שימוש בסמים על התפתחותם הפיזית והנפשית של בני נוער.
█ שיבוש מהלכי חקירה והכשלת שוטרים
חומרת מעשיו של רשתי באה לידי ביטוי גם בניסיונותיו לשבש את מהלכי החקירה. באחד המקרים, כאשר גילה שהמשטרה מצאה סם ברשותה של אחת הנערות, פנה אליה והורה לה להכחיש בתוקף, כי רכשה ממנו את הסם.
בכך ניסה להעלים ראיות ולמנוע את חשיפת מעשיו הפליליים. בנוסף, בעת מעצרו, נמלט הנאשם רשתי בתוך בניין מגוריו וניסה למנוע משוטר להיכנס ולבצע את מעצרו.
במצב זה הכשיל שוטר בעת מילוי תפקידו – עבירה נוספת המעידה על זלזולו בחוק ובסמכות רשויות האכיפה.
█ הדגשת חומרת המעשים ובקשת מעצר
כתב האישום מייחס לרשתי, שורה ארוכה של עבירות פליליות חמורות; הדחת קטין לסמים מסוכנים, סחר בסם מסוכן, שיבוש מהלכי משפט והכשלת שוטר בעת מילוי תפקידו.
עבירות אלו, משקפות דפוס פעולה שיטתי ומסוכן של ניצול קטינים והפצת סמים בחברה.
דוברת מחוזות תל אביב והמרכז של אגף דוברות, הסברה ותקשורת במשרד המשפטים, מסרה באמצעות עו”ד ויטה זק לאתר כאן ישראל אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשם סהר רשתי עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.
בקשה זו, מבטאת את חומרת המעשים המיוחסים לסוחר הסמים רשתי, ואת הסכנה הנשקפת ממנו לציבור, ובפרט לבני הנוער הפגיעים.
מעשיו של הנאשם פוגעים קשות במרקם החברתי ובביטחון הקהילה, ומדגישים את הצורך באכיפה נחושה ובלתי מתפשרת נגד כל מי שמסכן את עתיד ילדינו.
◄אל כתב האישום נגד סהר רשתי. אל בקשת המעצר נגד סהר רשתי.
◄אל כתב האישום נגד סהר רשתי. אל בקשת המעצר נגד סהר רשתי.