חדשות כאן נתניה

נתניה מוקירה תודה לאישים על תרומתם למדינת ישראל ולעם היהודי

הוועדה למתן שמות רחובות בעיר נתניה, קבעה כי שורת אישים יהודים, יונצחו ברחובות חדשים בעיר נתניה ◄ שניים מהם לכדו את תשומת ליבו של המרצה והבלוגר מר קובי ברדה, דובר עיריית נתניה לשעבר וכיום עומד בראש תכנית "גל" ב'שערי משפט'; מייסד השדולה היהודית הפרו-ישראלית בארצות הברית (איפא'ק) העיתונאי ישעיהו סי. קנן, חברו לנשק ושותפו לעסקים של נשיא ארצות הברית הארי טרומן והסוכן נוסע, אדוארד "אדי" ג'ייקובסון, שבפעילות שעשה בהצלחה השפיע על הנשיא טרומן להכיר ב'מדינת ישראל'.
0
0
קובי ברדה מרצה ובעל בלוג משמאל: ישעיהו ליאו ("סי") קנן ו-אדוארד "אדי" ג'ייקובסון | צילום: דורון לצור | עיבוד: שולי סונגו
קובי ברדה, ישעיהו ליאו קנן ו-אדוארד ג’ייקובסון

כיאה לרשות מקומית המכבדת את עצמה ובאותה מידה את זיכרם הערכתה והוקרתה לשורת אישים יהודים בהם; מייסד השדולה היהודית הפרו-ישראלית בארצות הברית (איפא’ק) העיתונאי ישעיהו סי. קנן, חברו לנשק ושותפו לעסקים של נשיא ארצות הברית הארי טרומן סוכן נוסע, אדוארד “אדי” ג’ייקובסון, מפיק קולנוע לאון אדרי, סופרת, מחזאית נאוה סמל, חתן פרס ישראל המשורר, סופר, פזמונאי, עיתונאי חיים גורי, חתן פרס ישראל ממייסדי החברה להגנת הטבע עזריה אלון, קבעה ‘הוועדה למתן שמות רחובות בעיר נתניה’ כי הם יונצחו ברחובות חדשים בעיר נתניה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

כמו גם קבע הוועדה שמן של שתי שכונות חדשות; נוף השרון ו-כוכב הצפון בשבוע שעבר (29.5.19) אישרה מועצת העיר נתניה, שורה של שמות רחובות חדשים ונקבע שמן של שתי שכונות חדשות.

בכך אישרה מועצת העיר נתניה, למעשה את המלצות ‘הוועדה למתן שמות רחובות בעיר נתניה’ בראשותו של חבר המועצה עורך דין אדיר בנימיני ובראשם מתן שם לשתי שכונות חדשות לפי בקשת תושבים שהוגשו לוועדה.

הראשונה, שכונת “כוכב הצפון” הכוללת את אזור הבניה החדשה צפונית ל”רמת הרצל” הוותיקה ומערבית לכביש החוף.

הוועדה אישרה שם השכונה החדשה שהוקמה בסמוך ל”רמת חן” וזו תקרה “נוף השרון“.

שני שמות מסקרנים שאושרו הם של ישעיהו סי. קנן ו-אדי ג’קובסון, אישים שעם ישראל חב להם חוב גדול.

זאת לפי יוזמתם של שלומי וורנר מנכל “קרן נתניה” ומר קובי ברדה, דובר עיריית נתניה לשעבר וכיום עומד בראש תכנית “גל” ב‘שערי משפט’.

ברדה, בוגר מחזור ה’ לימודי תוכנית רודרמן לארהב באוניברסיטת חיפה וכתב תזה על הקמת שדולת איפאק (AIPAC), על ידי סי. קנן.

בשנה האחרונה סיים מר ברדה, את כתיבת הספר “המפתח להבנת דונאלד ג’יי טראמפ“.

הרחוב בעיר נתניה על שם ישעיהו ליאו (“סי”) קנן (באנגלית : Isaiah Leo Kenen)

בעל הבלוג “קצרצרים על פוליטיקה וחברה” ומרצה על פוליטיקה אמריקאית מר קובי ברדה, אומר, כי; “גאה במיוחד לסגור חוב היסטורי של מדינת ישראל והעם היהודי על התרומה האדירה של יהדות ארהב בכלל ושל קנן וג’ייקבסון בפרט.

זה יותר מסמלי, שהעיר הישראלית הראשונה שהוכרה לאחר הקמת המדינה, בוחרת להנציח את אדי ג’ייקבסון בפארק מול עיריית נתניה, עם הרחוב סי. קנן, שיחבר בין שני החברים הוותיקים; טרומן ו-ג’ייקבסון.

אני מבקש להודות באופן אישי למנהיגות של ראש העיר נתניה הגברת מרים פיירברג-אכר וליושב ראש ועדת שמות העירוני, עורך דין אדיר בנימיני“. סיכם מר ברדה.

ישעיהו ליאו (“סי”) קנן (באנגלית; Isaiah Leo Kenen), נולד בקנדה בשנת 1905.

קנן, היה מייסד השדולה היהודית הפרו-ישראלית (1951) העוסקת בעיקר בשתדלנות לגבי האינטרסים של מדינת ישראל בבתי הקונגרס בארצות הברית (איפא’ק | American Israel PublicAffairs Committee), עיתונאי ומייסד הגילדה לעיתונאים בעיר קליבלנד, אוהיו.

במסגרת פעילותו בקונגרס, היה קנן, הראשון אשר הצליח להעביר חקיקה של סיוע כלכלי למדינת ישראל בשנת 1951 בהיקף של 67 מיליון דולר.

בעת סיום תפקידו כמנכל הארגון בשנת 1974, הגיע היקף הסיוע הביטחוני והאזרחי מארצות הברית למדינת ישראל ל-2.2 מיליארד דולר!

הרחוב בעיר נתניה על שם אדוארד “אדי” ג’ייקובסון (Edward “Eddie” Jacobson)

אדוארד “אדי” ג’ייקובסון (Edward “Eddie” Jacobson) היה יהודי אמריקאי, חברו לנשק ושותפו לעסקים של הארי טרומן, נשיא ארצות הברית, זאת  טרם כניסתו של טרומן אל הפוליטיקה.

לקראת הכרזת הקמת המדינה, העמדה של משרד החוץ האמריקאי, הייתה, כי אין לתמוך ב‘הקמת מדינה יהודית’ וכי יש להעביר את המנדט לידיים של משטר בין לאומי בחסות האומות המאוחדות (האוּ״ם).

למרות כל הלחצים שהופעלו על הנשיא טרומן לשנות את עמדה זו, כולל נסיעה של פרופ’ חיים וייצמן, אל ארצות הברית, לצורך קיום פגישה אישית עם הנשיא, נענתה בלאו מוחלט.

הג’וקר” שהציל את המצב בתקופת נשיאותו של הנשיא טרומן, היה אדי ג’ייקובסון, שהודות להיכרות המוקדמת ביניהם והפעילות שעשה בהצלחה להשפיע על הנשיא טרומן להכיר ב‘מדינת ישראל’ מיד עם הקמתה.

רק ברגע האחרון, ממש הצליח להפוך את עמדתו של הנשיא מהתנגדות לתמיכה מלאה בהקמת מדינה יהודית ולהפוך למדינה הראשונה, המכירה בהקמת המדינה על ידי היישוב העברי.

לאחר הקמת המדינה, היה ג’ייקובסון, השגריר הלא רשמי של ישראל לנשיא ארצות הברית, כאשר את כל הפעילות שעשה ובכלל זה סיוע בהעברת הלוואות והמענק הראשון אי פעם למדינת ישראל, נעשה בהתנדבות.

הפעילות האינטנסיבית של ג’ייקבסון למען ישראל הביא אותו להזנחת העסק, ולבסוף סיים את חייו חסר כל, מבלי שהצליח להגשים את חלומו לבקר פעם אחת במדינת ישראל.

עוד אושרה הצעתה של ראש העירייה, הגב’ מרים פיירברג-איכר, לקרוא את שם הרחוב הסמוך למתחם ה”סינמה-סיטי” על שמו של לאון אדרי, יזם, מפיק קולנוע, ממקימי ובעלי חברת הפצת סרטי הקולנוע “יונייטד-קינג” ורשת ה”סינמה-סיטי“.

בנוסף לכך, אושרו בקשות שהוגשו לקרוא שמות של מוסדות חינוך על שמם של הסופר והמשורר, חיים גורי ושל המחזאית והסופרת, נאווה סמל.

כן הוחלט, כי זכרו של עזריה אלון מייסד החברה להגנת הטבע, יקבל ביטוי ב”גשר השמורות“.

ראש העיר נתניה, הגב’ מרים פיירברג-איכר; “בהנצחת אישים אלו, אנו זוכים להוקיר להם תודה על תרומתם למדינת ישראל ולעם היהודי“.

יושב ראש ‘הוועדה למתן שמות רחובות בעיר נתניה’, חבר מועצת העיר נתניה, עורך דין אדיר בנימיני; “אנו ממשיכים במגמה להנציח דמויות ערכיות שתרמו למדינה, לעם היהודי ולאנושות בכללותה.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן