משרד התקשורת בראשות השר וחבר הכנסת איוב קרא, עושה עוד צעד לקידום טכנולוגיות אלחוטיות בתדרים ללא רישוי לקידום ויישום “אינטרנט של הדברים” – IOT. שר התקשורת מר קרא, אמר, כי; “הציבור הישראלי הוא צרכן טכנולוגיה, ניסויים אלו, יובילו את הקידמה הטכנולוגית במדינה לרווחת הציבור ולתועלתו”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
במסגרת אותה מדיניות של משרד התקשורת לשימוש בטכנולוגיות מתקדמות המשרד הודיע היום (רביעי, כ”ג בטבת התשע”ח) כי הוא מתיר למספר חברות תקשורת לבצע ניסויים תוך שימוש ב‘רשתות אלחוטיות’ על מנת לבחון את הטכנולוגיות לצורך ישומים מתקדמים שונים.
משרד התקשורת אישר ל‘חברות תקשורת’ לבצע ניסויים ב‘טכנולוגיות מתקדמות’ שיאפשרו תקשורת אלחוטית בקצבים נמוכים, ל-צרכנים בעלי מקור אנרגיה מוגבל לטווחי כיסוי ארוכים ועונה בכך לצורך יישומים של שירותי IoT (Internet of Things) רבים ולמעשה המוגדר כמעין אינטראקציה ותקשורת של מכשירים חכמים עם מכשירים אחרים, אובייקטים, סביבות ותשתיות כאלה או אחרות.
█ החברות יבחנו את המשמעויות של מימוש הטכנולוגיות ויעביר דיווח בעניין למשרד התקשורת
ממלא מקום ‘דובר משרד התקשורת’ עורך דין אמיר סגיר, מסר, לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; שימוש בטכנולוגיות אלו, יאפשר מימוש יישומים שונים, כגון; איסוף נתוני טמפרטורה, מידע אודות איכות הסביבה, קריאה מרחוק של מוני חשמל ומים, ניהול וניטור פחי אשפה חכמים, שליטה על תאורה חכמה, ניהול חניות ועוד.
השימוש ביישומים אלו על ידי גופים נותני שירות, כגון; רשויות מקומיות, צפוי להביא להתייעלות אנרגטית וכלכלית, ניהול יעיל של משאבים ולשירות טוב יותר לאזרחים ולצרכנים השונים.
הניסויים צפויים להימשך כשנה ובמהלכם, החברות יבחנו את המשמעויות של מימוש הטכנולוגיות ויעביר דיווח בעניין למשרד התקשורת.
כמו כן ובהתאם להחלטת המשרד, יתקיים ניסוי רב משתתפים באיזור גאוגרפי מוגדר על מנת לבחון את קיום המשותף של מערכות של החברות השונות. בתום תקופת הניסוי ולאור תוצאות הניסויים, תגובש מדיניות משרד התקשורת בנושא.