ועדת המכסות של משרד הכלכלה והתעשייה, מפרסמת היום (שלישי, י’ כסלו תשע”ח) את שמות הזוכים בהליך התחרותי ליבוא בשר מצונן (טרי) בפטור ממכס לשנת 2018 ואת מחירי המקסימום לצרכן עליהם התחייבו הזוכים. עולה, כי לראשונה – המכסה מחולקת ליבואנים וקמעונאים שהתחייבו על מחיר מקסימום לצרכן, זאת על מנת לוודא כי ההטבה המגולמת ביבוא הפטור ממכס, תגולגל מהיבואנים והקמעונאים אל כיסו של הצרכן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בשנת 2018, יחולקו הקצאות יבוא פטורות ממכס בהיקף של כ-13,500 טון בשר מצונן. היקף הצריכה השנתי של בשר טרי ב-שוק הקמעונאי נאמד בכ-18-20 אלף טון.
דוברות משרד הכלכלה והתעשייה, מסרה לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי; בהתאם לנוהל החדש, דירגה ועדת המכסות את הבקשות על פי התחייבות המציע למחיר מקסימום לצרכן של קילוגרם בשר טחון טרי, המהווה את נתח השוק הפופולרי ביותר בתחום הבשר הטרי.
דירוג הזוכים במכרז, נקבע בהתאם לקירבה של מחיר המקסימום לצרכן שהגישו המציעים, למחיר המקסימום לצרכן עליו המליצה הוועדה.
כך, שככל שהמחיר לקילוגרם בשר טחון טרי, שהגיש המציע היה נמוך יותר וקרוב יותר למחיר המקסימום עליו המליצה הועדה, כך הדירוג של המציע היה גבוה, וכך יכול היה לקבל חלק גדול יותר מן ההקצאה אותה ביקש.
שר הכלכלה והתעשייה, מר אלי כהן; “אנו פועלים להעמיק את התחרות ולהביא להוזלה נוספת של מחירי הבשר הטרי לצרכנים. “פתחנו שוק ריכוזי ויקר ליבוא של מגוון ספקים, הוזלת מחירים ויצירת תחרות, לה אנו מחויבים!
אני קורא לצרכנים; וודאו שאינכם משלמים מחירים הגבוהים יותר מאלו להם התחייבו הזוכים במכרז“.
█║יושב ראש ועדת מכסות; מאז הופעלו מכסות היבוא הפטורות ממכס לבשר טרי, חלו שינויים ב’שוק הבשר הטרי’
השיטה החדשה שהופעלה על ידי ועדת מכסות השנה, מציבה רף עליון למחיר שהקמעונאים והיבואנים, יוכלו לגבות מן הצרכן הרוכש בשר טחון טרי.
בפועל, אנו צופים שהמחירים של בשר טחון טרי, יהיו אף נמוכים יותר מרף זה, בזכות מבצעים שמפעילות הרשתות ולאור התחרות הגוברת בשוק”.
יאיר שירן, יושב ראש ‘ועדת מכסות’ מציין, כי מאז הופעלו מכסות היבוא הפטורות ממכס לבשר טרי, חלו שינויים משמעותיים ב’שוק הבשר הטרי‘; “הוזלת מחירים לצרכן בשיעור ממוצע של כ-6%, הגברת התחרות בשוק באמצעות כניסת ספקים חדשים ושחיקת מעמדם של שני הספקים המקומיים הדומיננטיים ששלטו בלמעלה מ-80% מן השוק עד לפני כשנתיים וחצי וכן גידול של כ-20% ב-צריכת הבשר הטרי, על חשבון שחיקה משמעותית ב-צריכת בשר מיושן, בשר קפוא ו-בשר מעובד”.
יאיר שירן, מוסיף, כי; “ועדת מכסות שומרת בידיה הקצאות נוספות של כ-2,500 טון, אשר יחולקו במחצית שנת 2018. הקצאות אלו, יחולקו כאמור באמצע השנה הבאה, על בסיס שיעורי הניצול של ההקצאות שניתנו לזוכים עד לסוף חודש מאי 2018, ועל בסיס המחירים בפועל לצרכן ,של הזוכים במכרז, במהלך המחצית הראשונה של שנת 2018″.
█║להלן שמות הזוכים ומחירי המקסימום לצרכן של 1 קילוגרם בשר טרי טחון, עליו התחייבו;
הזוכה | מחיר מקסימום לצרכן של 1 ק”ג בשר טרי טחון |
מעדני גורמה (יוחננוף, מחסני השוק) | 35 ₪ |
רשת רמי לוי | 39 ₪ |
נטו מלינדה (שוק העיר, אושר עד, סטופמרקט, ויתכן גם לשופרסל) | 43 ₪ |
עוף ירושלים (רשת מגה ויינות ביתן) | 46 ₪ |
שופרסל | 49 ₪ |