אוניברסיטה | מכללה חדשות בריאות תזונה | דיאטה

משרד הבריאות חשף באוניברסיטת בן-גוריון, הנחיות התזונה הלאומיות

הכנס התקיים במסגרת Colors of Nutrition in Israel  | כנס בין-לאומי ביוזמת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, כנס  בין-לאומי ייחודי בן שבוע, שנועד לחשוף את החדשנות הישראלית במדעי התזונה, המזון ומדיניות הבריאות לכמה ממומחי התזונה המובילים בעולם, המשפיעים על מדיניות בריאות הציבור בארצות הברית, אירופה והמזרח הרחוק ◄פרופ' רונית אנדוולט התזונאית הראשית של משרד הבריאות; "כיום, בניגוד לעבר, אנחנו חושבים על תזונה בצורה רחבה יותר ועל השפעותיה על מחלות, הסביבה ועל התנהגות האנושית".
0
0
פרופ' איריס שי, אוניברסיטת בן-גוריון, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות מובילה וחברת וועדת האסדרה לקידום תזונה בריאה בישראל | צילום: דני מכליס | עיבוד: שולי סונגו
פרופ’ איריס שי

הנחיות החדשות ב’תזונה הלאומיות’ אשר נועדו להילחם ב’מגפת ההשמנה’ ויועברו למערכת החינוך ולקופות החולים נחשפו שלשום (ג’, כ”ו אדר ב’ תשע”ט) על ידי ‘משרד הבריאות’ במסגרת ‘פאנל מומחי תזונה בין-לאומי’ ביוזמת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שהתקיים במוזיאון ישראל בירושלים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

“ההנחיות התזונתיות הלאומיות, הושקו במפגש מרשים עם החוקרים המובילים בעולם בתחום התזונה” – אומרת פרופ’ רונית אנדוולט התזונאית הראשית של משרד הבריאות.

“החידוש העיקרי בהמלצות משרד הבריאות – מוסיפה פרופ’ אנדוולט, הוא בהתייחסות הכוללת של התזונה ל’בריאות האדם‘ ול’בריאות הסביבה‘.

התזונה, מבוססת בעיקר על ‘מזון מן הצומח’ עם מעט ‘מזון מהחי‘ תוך מתן דגש לדפוסי האכילה התמקדות במזון השלם, הגולמי ולא האולטרה-מעובד.

אכילה חברתית, שוויונית, במחיר שווה לכל כיס, בישול ביתי ככל האפשר, תוך שמירה על הבריאות והקיימות“.

בין ההמלצות;

  • צריכת ירקות,
  • פירות,
  • דגנים מלאים כבסיס לכל ארוחה,
  • צריכת עוף,
  • דגים,
  • ביצים מספר פעמים בשבוע,
  • מנת בשר בקר של 300 גרם בשבוע לכל היותר,
  • הימנעות מסוכר ו-מזון מעובד.

פרופ’ אנדוולט, הדגישה וציינה, עוד; “כיום, בניגוד לעבר, אנחנו חושבים על תזונה בצורה רחבה יותר ועל השפעותיה על מחלות, הסביבה ועל התנהגות האנושית“.

אם אנחנו רוצים ליצור המשכיות לכדור הארץ, עלינו לחשוב גם על התזונה שאנו צורכים ואופן השימוש בה.

מזונות מעובדים פוגעים בקיימות, לא רק בשל האוכל עצמו – אלא גם בשל הסביבה המייצרת אותו – האריזות, כל תהליך הייצור פוגע בקיימות“. סיכמה פרופ’ אנדוולט התזונאית הראשית של משרד הבריאות.

פרופ’ איריס שי; “ישראל היא סטרט-אפ ניישן גם בתחום החדשנות והיצירתיות במחקרי תזונה ומזון פורצי דרך, בחקלאות מתקדמת וקיימות…”

דובר אוניברסיטת בן גוריון בנגב ואיש יחסי הציבור, מר אמיר רוזנבליט, מסר לפורטל כאן ישראל | כאן נעים אתר החדשות המקומיות של כל המדינה, כי; האירוע התקיים במסגרת  Colors of Nutrition in Israel/

מדובר בכנס בין-לאומי ייחודי בן שבוע, שנועד לחשוף את החדשנות הישראלית במדעי התזונה, המזון ומדיניות הבריאות לכמה ממומחי התזונה המובילים בעולם, המשפיעים על מדיניות בריאות הציבור בארצות הברית, אירופה והמזרח הרחוק.

פרופ' וולטר ווילט לשעבר ראש המחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור ב'הרוואד' ברקע: מזון מהצומח | צילום: משרד הבריאות | עיבוד צילום: שולי סונגו
פרופ’ וולטר ווילט

יוזמת הכנס היא פרופ’ איריס שי מטעם אוניברסיטת בן-גוריון, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות מובילה וחברת וועדת האסדרה לקידום תזונה בריאה בישראל.

לדבריה, “ישראל היא סטרט-אפ ניישן גם בתחום החדשנות והיצירתיות במחקרי תזונה ומזון פורצי דרך, בחקלאות מתקדמת וקיימות והיא יכולה להוות מודל במדיניות בריאות אקטיבית בתחום הרגולציה והשיח עם תעשיית המזון בשנים האחרונות”.

במהלך הערב, התקיימה הרצאה מרכזית של פרופ’ וולטר ווילט שכיהן כראש המחלקה לתזונה בבית הספר לבריאות הציבור ב’הרוואד‘.

פרופ’  ווילט  סקר בין היתר מחקרים שהתפרסמו בעיתונים המובילים בעולם לגבי תמותה ותחלואה הנובעים מצריכת; בשר אדום, מזון מעובד, מוצרי חלב, ומשקאות ממותקים.

בהמשך התקיים פאנל אקטואלי בהנחיית פרופ’ איריס שי ובהשתתפות חברי המשלחת שעסק ברגולציה ו-סימון המזון על רקע הרפורמות המהפכניות האחרונות הנעשות בישראל בתחום ‘סימון המזון בתווית אדומה וירוקה’.

עוד במהלך השבוע, נחשפו חברי המשלחת למחקרים פורצי דרך ב; מדעי התזונה, החקלאות, הקיימות בכנס שהתקיים באוניברסיטת בן-גוריון במעמד הרקטור פרופ’ חיים היימס וסגן הנשיא ודיקן למחקר ופיתוח, פרופ’ רז ילינק.

לצד זה, נפגשו המשתתפים עם  פסיפס הטעמים, הריחות והמראות, המרכיב את התרבות הקולינרית הישראלית. מרכז עולמי למצוינות מחקרית ולהעשיר את ההיכרות עם ישראל בעולם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן