
מרק אבוקדו קר, זו בדיוק המנה שתצנן אותך הקיץ ולא רק היא תשביע אותך, יש בו רק 250 קלוריות ב-150 גרם באבוקדו. ראה טבלה למטה. כמדי שנה בקיץ ב-31 ליולי ‘יום האבוקדו הבינלאומי’ מתכון מרענן במיוחד למרק אבוקדו קר!
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
חברת “חקלאי גרנות“, מגדלת האבוקדו המובילה בישראל ומשווקת הפירות והירקות לרשתות המזון, ממליצה לא לוותר על טעמו הנהדר של מרק מושלם למזג אוויר קיצי, קליל, עשיר בטעמים וב-ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים רבים שתורמים לנו לבריאות הגוף, קבלו את; מרק אבוקדו קר.
המתכון קל הכנה, נפלא כ’ארוחת ביניים‘ או כ’מנת פתיחה בארוחה חגיגית‘. לכולם יום אבוקדו בינלאומי – שמח! להלן המתכון;
█ מצרכים (לכ-3-4 מנות);
- 1 אבוקדו קלוף וללא גלעין של “חקלאי גרנות“
- 1/2 כוס אגוזי קשיו
1 מלפפון - 1 קישוא
- 1/2 לימון סחוט למיץ
- 2-3 גבעולי בצל ירוק
- חופן כוסברה
- 1 שן שום
- קורט מלח
- קורט פלפל
█ אופן ההכנה;
- טוחנים את אגוזי הקשיו במעבד מזון עד היווצרות מרקם חמאתי.
- מוסיפים את האבוקדו, מלפפון, קישוא, מיץ מחצי לימון סחוט, בצל ירוק, כוסברה, שן שום אחת, מלח ופלפל לפי הטעם ומעבדים למרקם חלק של מרק. ניתן לשלוט בסמיכות של המרק על-ידי הוספת מים.
- מוזגים לקערית מרק (או כוסות) מעטרים במספר עלי כוסברה, קוביות פלפל אדום, בצל סגול וכף יוגורט לפי הטעם.
█ ערכים תזונתיים לאבוקדו ממוצע (150 גרם);
קלוריות | 250 |
סיבים תזונתיים | 10 |
חומצה פולית (גר׳) | 135 |
אשלגן (מ”ג) | 760 |
נתרן (מ”ג) | 10 |
חלבון (גר׳) | 2.87 |
ויטמיןK (מ”ג) | 31.5 |
ויטצין 6B (מ”ג) | 0.43 |
ויטמיןC (מ”ג) | 13 |
ויטמין E (מ”ג) | 2.95 |
לאבוקדו, יש ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים רבים שתורמים לנו לבריאות הגוף, ביניהם; ויטמינים, שמנים בלתי רוויים וחלבון מלא.