חדשות בריאות

מרכז רפואי הלל-יפה – הוצאה בהצלחה סוללה מקיבת פעוט

הפעוט הגיע עם אמו לחדר מיון ילדים בסוף השבוע האחרון, לאחר שהאם, שמה לב, כי חסרה סוללה בצעצוע בו שיחק. היא הניחה, כי בלע את אחת מ-3 סוללות המורכבות במשחק ומיהרה עימו לחדר המיון בהלל יפה. עם הגעתו הופנה מיד לביצוע צילום בטן בו נצפתה הסוללה בתוך הקיבה באופן ברור ◄דר' אישך-אדיב; "חשוב להימנע ממתן משחקים לפעוטות המכילים חלקים שעשויים לסכנם".
0
0
דר' אורלי אישך-אדיב, הלל יפה
דר’ אורלי אישך-אדיב, הלל יפה

פעוט כבן שנה וחודשיים מהעיר חדרה, הגיע אל המרכז הרפואי הלל יפה בעיר חדרה, לאחר שבלע סוללת צעצוע של משחק. הוא הגיע לחדר המיון, שם הוצאה הסוללה על ידי דר’ אורלי אישך-אדיב, מנהלת השירות לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, הילד טופל ושוחרר לביתו.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הפעוט הגיע עם אמו לחדר מיון ילדים בסוף השבוע האחרון, לאחר שהאם, שמה לב, כי חסרה סוללה בצעצוע בו שיחק. היא הניחה, כי בלע את אחת מ-3 סוללות המורכבות במשחק ומיהרה עימו לחדר המיון בהלל יפה. עם הגעתו הופנה מיד לביצוע צילום בטן בו נצפתה הסוללה בתוך הקיבה באופן ברור.

דר’ אורלי אישך-אדיב, מנהלת השירות לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים ב-מרכז הרפואי הלל יפה, אשר טיפלה בפעוט, מציינת, כי הפעוט הגיע ללא סימפטומים מיוחדים.

“מניסיוננו, סוללת צעצוע של משחק שנשארת בתוך הקיבה, עוברת קוֹרוֹזְיָה (Corrosion; בעברית: שִׁתּוּךְ) תהליך כימי הרסני בחומר, הגורמת נזק לרירית הקיבה ובהמשך עלולה גם להזיק ליתר האיברים“, מסבירה דר’ אורלי אישך-אדיב.

מימין הסוללה שהוצאה מקיבת הפעוט
מימין, הסוללה שהוצאה מקיבת הפעוט

“ולכן על אף ההמלצות לחכות בין 24 ל- 48 שעות, הוחלט להוציא את הסוללה על מנת למנוע נזק עתידי גדול יותר.

בבדיקה, אכן, נמצא, כי נוצרה כבר ‘דלקת’ בחלל הקיבה ובמוצא הקיבה. המצב היה יכול להיות מורכב יותר אם הסוללה הייתה נתקעת ב‘וושט’ ויוצרת חור.

מצב כזה – מוסיפה ומציינת דר’ אורלי אישך-אדיב, היה עלול ליצור נזק ניכר לאיברים הסמוכים עם תחלואה קשה ומסכנת חיים.

גם התהליך של הוצאת סוללת צעצוע של משחק, הינו תהליך פולשני, הכרוך בסיכון, בפרט כשמדובר בפעוט קטן“.

אי לכך, מבקשת דר’ אישך- אדיב, מן ההורים להמשיך ולפקוח עין. נותרו שבועיים לסיום החופשה הגדולה, הילדים עדיין בבית וגם בבית ישנן סכנות לא מעטות ובלתי צפויות העלולות להסתיים בפציעה ויותר מכך.

“אנו, כהורים, חייבים להשגיח ולהימנע ממתן משחקים המכילים חלקים זעירים, העלולים להיבלע בשוגג”. סיכמה דר’ אורלי אישך- אדיב, מנהלת השירות לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים ב-מרכז הרפואי הלל יפה, חדרה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן