בחג החקלאות והאדמה ט”ו בשבט בכל חג ובכל הימים הרגילים, על כולנו להצדיע לחקלאים בישראל ולהגיד לא (Yuk) לפירות היבשים המיובאים מחוץ לארץ בעיקר מטורקיה, ולרכוש פירות טריים ובכך לעודד את החקלאות הישראלית המהווה את רשת ביטחון ייצור המזון העצמאי בארץ” – כך מלין ומתריע באות עת מנכל ארגון מגדלי הפירות בישראל מר ירון בלחסן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
“בעת קשה זו, בה חקלאי ישראל היושבים בגבולות המדינה, בצפון ובדרום, שאינם יכולים לטפל במטעי הפרי ושטחי החקלאות שהוכרזו שטח צבאי סגור, ולמרות זאת, לא עזבו את קו הגבול ואת בתיהם וממשיכים בהפוגות לקטוף ולסכן את חייהם.
אין סיבה לציין את ט”ו בשבט באכילת פירות יבשים מיובאים, כאשר ניתן לציין את החג עם פירות טריים ובריאים תוצרת הארץ, ולתמוך בכלכלה המקומית ובחקלאים הישראלים” מבהיר בלחסן.
עם כל הדאגה למצב הביטחוני והצרכני; “בארץ ישראל, קיים מלאי מספק, מקטיף מטעי הפרי שלפני המלחמה, השווקים וחדרי הקירור מלאים ב-יבול תוצרת מקומית.
כאשר צרכני ישראל שומרים על החקלאות והחקלאים, הם שומרים הלכה למעשה על גבולות המדינה ו-ביטחון המזון“. מרגיע בלחסן.
מטעם ‘משרד ת ק ש ו ר ו ת – יעל שביט’ ייעוץ תקשורתי, תדמיתי ואסטרטגי, דוברות ויחסי ציבור, נמסר לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי אכילת פירות יבשים בט”ו בשבט, הינה כידוע, חלק ממסורת היסטורית שהתקבעה בטעות.
לפני קום המדינה, היה קיים מחסור בפירות טריים בקהילות הגולה באירופה בתקופת החורף. בכדי למלא אחר מצוות אכילת פירות הארץ, צרכו פירות שיובשו ונשלחו מישראל.
כיום, כאשר קיים מגוון רחב של פירות תוצרת חקלאי ישראל, אין צורך להמשיך במסורת הישנה של פירות מיובשים ופחות בריאים, בעיקר כאשר הפירות היבשים אינם ייצור ישראלי, אלא ייבוא מטורקיה.
█ ארגון מגדלי הפירות; “מתחילת מלחמת חרבות ברזל, הוכח, כי הצרכן הישראלי, מעדיף את פרי הארץ על פני פירות מיובאים, הגדלים בתנאים שאינם ידועים
פירות טריים תוצרת חקלאי ישראל, בריאים, טעימים ובעלי ערך תזונתי גבוה; סיבים תזונתיים, ויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים.
זאת לעומת הפירות היבשים, המאבדים חלק מהערכים התזונתיים בתהליך התעשייתי של הייבוש, כמו גם הוויטמינים שבהם, בנוסף הפירות היבשים עתירי קלוריות ביחס למשקלם, פי 5-7 מכמות הקלוריות בפירות טריים.
עוד מציין בלחסן: “מתחילת מלחמת חרבות ברזל, הוכח את שידענו תמיד, כי הצרכן הישראלי, מעדיף את פרי הארץ על פני פירות מיובאים, הגדלים בתנאים שאינם ידועים“.
ארגון מגדלי הפירות בישראל מייצג כ-3,500 מגדלי פירות בארץ, המעבדים כ-360,000 דונם של מטעים (לא כולל מטעי הדרים), המניבים כ-600,000 טון פרי בשנה ומספקים מגוון פרי איכותי לשווקי ישראל וליצוא.
ערך תפוקת ענף הפירות (ללא הדרים) בישראל כ-7 מיליארד שקלים, הענף מהווה כ-23% מהתפוקה החקלאית בארץ.
אם חקלאות כאן – מולדת כאן!