הכיבוד שמונח על שולחנות המימונה הוא ברובו המכריע מתוק, כנראה כדי להדגיש את התקווה למתיקות בשאר תחומי החיים. מוגשים ממתקים וריבות מסוגים שונים, שהוכנו כולם על ידי בעלת הבית במהלך הפסח. את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. מופלטה היא מאכל מרוקאי המאפיין בעיקר את חג המימונה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במהירות במוצאי חג הפסח. תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן באמצעות ידיים משומנות. את המופלטות מטגנים אחת על השניה עד שנוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר מטגנות את המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות לאפות את שאר השכבות מאידך. נהוג לאכול את המופלטה עם חמאה ודבש.

המצרכים למופלטה:
- 1 ק”ג קמח
- 3-3.5 כוסות מים פושרים
- 50 גר’ שמרים
- 30 מל’ שמן
- קורט מלח
אופן ההכנה:
בקערה יש לצקת כוס מים ולהוסיף את השמרים לערבב ולהניח בצד
בקערה נוספת לשים את הקמח והמלח לערבב וליצור גומה באמצע, לשפוך לתוך הגומה את בלילת השמרים ולהוסיף את השמן.
להתחיל ללוש ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ורך.
את הבצק יש להתפיח 20-30 דקות בתוך הקערה לכסות בניילון נצמד ומעליו מגבת.
לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן ולתת להם תפיחה נוספת עוד 15 דקות.
להניח מחבת או סיר שטוח ורחב על האש להתחמם ולפתוח כל פעם כדור בצק אחד על משטח משומן ובידיים משומנות לעלה דק ככל האפשר ואז להניח במחבת
לטגן קלות מצד אחד ולהפוך להמשיך לפתוח את כל הכדורים ולהוסיף אותם אחד אחד על המופלטות שבמחבת.
בכל פעם שמוסיפים בצק חדש הופכים את ערמת המופלטות וכך עד לסיום כל כדורי הבצק

בתאבון!
עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את המתכון הזה ואחרים, מוזמין אתכם להמשיך לשתף אותו בבקשות למתכונים, בשאלות וכמובן בתוצאות שלכם! לרגל חג המימונה, אתם מוזמנים להיכנס ולמצוא מתכונים נוספים והצטרפו לקהילה לכל העדכונים!
▼לקבלת מתכונים חדשים כל שבוע;
https://goo.gl/f5XZQv
▼עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק;
https://goo.gl/ZIWHjI
▼לעדכונים באינסטגרם;
https://goo.gl/sVRLSv
לעוד שני מתכונים מסורתיים למופלטה לחצו כאן!
Add Comment