
משרד החקלאות וביטחון המזון, בוחן מתווה חדש שמטרתו להוזיל את מחירי הדבש לצרכן הישראלי, תוך תמיכה בייצור המקומי. המתווה מציע חלוקת מכסות ליבוא דבש בפטור ממכס, הן בצנצנות (עד 1.5 ק”ג) והן בצוברים (מעל 50 ק”ג).
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
במסגרת המתווה, שפורסם יוקצו בשנת 2025 להערות הציבור 580 טונות ליבוא דבש בצנצנות, מתוכן 400 טונות לקראת חגי תשרי ב-מכרז תחרותי.
בנוסף, יחולקו 2,000 טונות של דבש בצוברים למשווקים, בתנאי שיתחייבו למכור אותו לרשתות הקמעונאיות במחיר מוסכם.
במכרז תינתן עדיפות למציעים את המחיר הנמוך ביותר לצרכן. משרד החקלאות, מדגיש את חשיבות ענף הדבורים לא רק לייצור דבש, אלא גם להאבקת גידולים חקלאיים ולביטחון המזון.
המתווה החדש, שגובש בשיתוף משרד האוצר, נועד לאפשר לצרכנים לרכוש דבש במחיר נגיש יותר, במיוחד בתקופת החגים, ובמקביל לאפשר למשווקים להמשיך ולרכוש דבש מהדבוראים המקומיים ולשמור על איכותו.
מטעם משרד החקלאות ביטחון המזון, מסרה הגב’ הילה גוטליב לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי השפעת המתווה על השוק תיבחן בסוף השנה.
█ דבש | ממתיק טבעי ובריא יותר מסוכר לבן…
דבש הוא נוזל מתוק וסמיך, המיוצר על ידי דבורים מצוּף פרחים. כידוע, הדבורים אוספות את הצוף, מעבדות אותו בקיבת הדבש שלהן באמצעות אנזימים, ומאחסנות אותו בחלות הדבש בכוורת. עם הזמן, המים מתאדים והצוף הופך לדבש.
הדבש מורכב בעיקר מסוכרים פשוטים, כמו; גלוקוז ופרוקטוז, ולכן הוא מקור אנרגיה זמין ומהיר. הוא מכיל גם כמויות קטנות של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
לדבש, יש טעם וריח ייחודיים, המשתנים בהתאם לסוג הפרחים מהם נאסף הצוף.
בנוסף לטעמו המתוק, לדבש ישנן סגולות רפואיות מסורתיות, כמו; שיכוך כאבי גרון ושיפור מצב העור. הוא משמש כמרכיב במאכלים ומשקאות רבים ברחבי העולם, וכממתיק טבעי ובריא יותר מסוכר לבן.