יום הפסטה הבינלאומי, מתכון לחגוג סביב השולחן פסטה ברוטב רוזה
20/10/2022 14:30
510 Views
8 Min Read
יש פסטות גם מחיטה מלאה או מקמח כוסמין. הפסטות עשירות יותר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת שובע ולעיכול תקין. אין הבדל קלורי בין הפסטות הנזכרות לבין פסטות מחיטה רגילה. לנמנעים מגלוטן, יש מבחר פסטות שהן ללא גלוטן. פסטות אלה עשויות מקמח אורז, קמח תירס, קמחי קטניות, כמו שעועית או אפונה. לנמנעים מגלוטן, יש מבחר פסטות שהן ללא גלוטן.
6
0
חלי ממן, פסטהיום הפסטה הבינלאומי, יצוין בשבוע הבא ה-25 באוקטובר, מסורת בינלאומית שהחלה בשנת 1995 בעיר רומא, בו השתתפו כ- 40 מומחים ויצרני פסטות מכל העולם, כדי להעשיר את הידע בכל הנוגע ל’פסטה’ וסוגיה הרבים. אפרת בן שץ פורשיאן, דיאטנית קלינית, R.D, B.Sc, ב-חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא, מביאה עובדות חשובות;■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.פסטה היא אחד המאכלים הבסיסיים ביותר הקיימים בעולם. ישנן מדינות אשר הרכיב העיקרי בתזונה שלהן הוא פסטה, כמו איטליה למשל, שם משמעות השם; פסטה הוא בצק.
אבל האם ידעתם שמקור הפסטה הוא בכלל ב… סין? ישנן עדויות לכך שהפסטה, נאכלה ב-סין כמה אלפי שנים לפני הספירה והגיעה לאיטליה שנים רבות אחרי.
פסטה היא למעשה פחמימה. היא עשויה מקמח חיטה קשה (לרוב דורום) מים ולפעמים גם ביצים.
בכוס פסטה לאחר בישול יש כ- 160 קלוריות, כ- 30 גרם פחמימות, כ- 6 גרם חלבון, כ- 2 גרם סיבים תזונתיים ומעט שומן ונתרן.
ניתן לשלב פסטה בתפריט היומי, כחלק מתזונה מאוזנת, ללא חשש לעליה במשקל, כל עוד מקפידים על כמות נאותה (חצי כוס – כוס בארוחה) בשילוב עם רוטב שאינו עתיר בקלוריות, לצד מנת בשר/ תחליף בשר וירקות.
אפרת בן שץ פורשיאן
כיום יש פסטות גם מחיטה מלאה או מקמח כוסמין. פסטות אלה עשירות יותר בוויטמינים ובסיבים תזונתיים, אשר תורמים לתחושת שובע ולעיכול תקין.
אין הבדל קלורי בין הפסטות הנזכרות לעיל לבין פסטות מחיטהרגילה.
לנמנעים מגלוטן, יש מבחר פסטות שהן ללא גלוטן. פסטות אלה עשויות מקמח אורז, קמח תירס, קמחי קטניות, כמו שעועית או אפונה.
הפסטות העשויות מהקטניות מכילות כמות חלבון, ויטמינים וסיבים תזונתיים גדולה יותר.
השילוב המוכר ביותר של רוטב פסטה הוא רוטב עגבניות. עגבניות הן מקור חשוב לנוגד החימצון ליקופן המעניק את הצבע האדום לירקות ופירות.
התכונה הנוגדת חימצון החזקה שלו עשויה לתרום למניעה של מחלות רבות ואפילו בהגנה על העור מנזקי קרינת השמש.
היתרון בליקופן (Lycopene) הוא שהוא אינו נהרס בעיבוד העגבניות, כמו ליצירת רסק עגבניות או רטבי עגבניות שונים והבישול של העגבניות אפילו הופך את הליקופן לזמין יותר לספיגה.
אז מנה של ספגטי איכותי עם רוטב עגבניות היא למעשה מנה מזינה התורמת לנו מבחינה בריאותית. אם כן, לציון יום הפסטה הבינלאומי, קבלו מתכון איתו תוכלו לחגוג סביב השולחן;
█ פסטה ברוטב רוזה
█מצרכים (ל-6 מנות);
כוס פסטה לא מבושלת מסוג צדפים קטנים (או 140 גרם לפני בישול מכל סוג אחר).
250 מ”ל שמנת לבישול 10% שומן למתכון חלבי או 2 מיכלים שמנת לבישול5% צמחית למתכון פרווה או טבעוני.
כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com