
לאחר שזכתה להכרת תודה עמוקה מניצולי שואה יוצאי רומניה ברחבי הארץ והעולם הודיעה כב’ השרה לשוויון חברתי חברת כנסת (“הליכוד”) גילה גמליאל, כי בימים אלו, עוברים מוקדני 8840* הכשרה מקצועית על מנת שיוכלו להדריך ולכוון את האזרחיות והאזרחים הוותיקים ‘יוצאי רומניה’ וכמו גם את יורשי אלו שאינם בין החיים למצות זכויותיהם למול הממשלה הגרמנית. כבר בתחילת השבוע הבא, יהיו זמינים מוקדני 8840* לפניותיהם של יהדות יוצאי רומניה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
יצוין, כי המוקד 8840*, פעיל בימים; א’-ה’ בין השעות; 8:00-20:00 ו-נגיש ב-שבע שפות שונות.
במשרד לשוויון חברתי, מדגישים, כי ניתן, יהיה להגיש את התביעות לממשלה הגרמנית, תוך שבועות ספורים על פי מועדים שייקבעו יחד עם ממשלת גרמניה.
השרה הראשונה לשוויון חברתי בישראל, חברת כנסת הגב’ גילה גמליאל; “שמחתי על הפניות הרבות של אזרחיות ואזרחים ותיקים יוצאי רומניה אל מוקד 8840* של המשרד לשוויון חברתי. הנחיתי את מנכל משרדי להכשיר במהירות מרבית את צוות המוקד, כדי לספק מענה מהיר ויעיל לאלפי הפונים.
תוך ימים ספורים תושלם ההכשרה, ומוקדני 8840* יעשו כל שביכולתם על מנת להפוך את ההישג המדיני שהובלנו לממשי ולתרגמו הלכה למעשה לפיצוי כספי לניצולי השואה יוצאי רומניה וליורשיהם”.
מדוברות המשרד לשוויון חברתי הגב’ נאוה פיטוסי ומר אוהד כהן, מסרו לפורטל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה’ כי; כזכור, לאחר משא ומתן מדיני מאומץ שהוביל ‘המשרד לשוויון חברתי’ למול ממשלת גרמניה, בשבוע שעבר (חמישי), נקבע ציון דרך היסטורי כשממשלת גרמניה.
זאת לאחר שממשלת גרמניה נעתרה לטענות ממשלת ישראל בהובלת המשרד לשוויון חברתי והכירה ב-8000 אזרחיות ואזרחים ותיקים יוצאי רומניה, ששהו במהלך מלחמת העולם השנייה ב-20 ערים שונות ברומניה, כ’ניצולי שואה‘.
█ רשימת הערים של הגטאות הפתוחים*;
- יאס,
- בוטושאן,
- טרגו מורש,
- גלץ,
- פוקשאן,
- טקוץ,
- רומן,
- פייטרהניימץ,
- ברלד,
- ווסלוי,
- אלבה יוליה,
- קוסטאנצה,
- טרגוניימץ,
- הרלאו,
- בוזאו,
- רומניקוסראט,
- שטפנשט,
- קריובה,
- פאשקן,
- בקאו.
המשמעות היא, שהללו, יהיו זכאים לקצבה חודשית מהמוסד לביטוח סוציאלי הגרמני אשר תנוע בין 100-200 € בחודש וכמו גם לפיצוי רטרואקטיבי ל-20 שנה, שערכו יכול להגיע לכדי 1.536 מיליארד ₪.
כאשר מעבר לאזרחים הוותיקים עצמם, גם יורשיהם של אלו שאינם בין החיים, יוכלו לתבוע את הפיצוי הרטרואקטיבי.
מאז פרסום ההישג, נתקבלו במוקד 8840* של המשרד לשוויון חברתי, מאות רבות של פניות של אזרחים ותיקים יוצאי רומניה ובני משפחותיהם המבקשים מידע, סיוע והדרכה למימוש זכאותם למול ממשלת גרמניה.