הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, בראשות עורך דין עילית אוסטרוביץ’־לוי, הודיעה היום (יום שני, י”ד כסלו תשפ”ד) כי הוקם כוח משימה בין-לאומי לסכל זרימת הכספים, המקושרים לארגון טרור ‘חמאס’ (حماس) באמצעות יחידות המודיעין הפיננסי של; ישראל, אוסטרליה, קנדה, אסטוניה, צרפת, גרמניה, ליכטנשטיין, לוכסמבורג, הולנד, ניו-זילנד, שוויץ, בריטניה וארצות הברית, כמו גם יחידות מודיעין פיננסי נוספות (“חברות כוח המשימה”) מיד לאחר מתקפת הטרור האכזרית של חמאס, כנגד ישראל ב-7 באוקטובר 2023.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
את כוח המשימה לסכל זרימת הכספים, המקושרים ל-חמאס, מנהיגות במשותף ה’יחידות למודיעין פיננסי‘ של גרמניה, ישראל, הולנד וארצות הברית.
מטרת כוח משימה בין-לאומי, לשלב ולחזק את המאמצים לסכל את זרימת הכספים המקושרים ל’חמאס‘ ולתמוך במאבק הבין-לאומי במימון טרור באמצעות תיאום של מודיעין פיננסי ושיתוף מידע.
מתקפת הטרור על מדינת ישראל ב-7 באוקטובר 2023, מהווה תזכורת כואבת למשימת הליבה של היחידות למודיעין פיננסי; לאתר, לסכל ולמנוע מימון טרור.
כדי לסכל באופן אפקטיבי מימון טרור של חמאס וארגוני טרור נוספים, חברות כוח המשימה, מתחייבות לנקוט במאמצים קונקרטיים, כדי;
- להגביר את יכולות איתור מודיעין פיננסי בכל הנוגע למימון טרור הקשור לתזרים פיננסיים ופעילויות כלכליות.
- להעצים ולהגביר את שיתוף המודיעין הפיננסי בכל הנוגע למימון טרור, ופעילויות נלוות, כגון; תזרים פיננסי ופעילויות כלכליות של ארגוני הטרור.
- לקדם שיח בין הרשויות השותפות בכוח המשימה ולשתף ב-שיטות חקירה, מידע על שיטות מימון טרור על מנת לשפר את היכולות של המדינות להילחם ולסכל פעילויות של מימון טרור.
- לחזק ולקדם קשרי עבודה בין יחידות למודיעין פיננסי ורשויות חקירה, כמו גם עם הסקטור הפרטי, כדי להתמודד עם האיום של מימון טרור.
החברות בכוח משימה בין-לאומי, מכירות בחשיבות הסקטור הפרטי בהשגת המטרות לעיל, בפרט בזיהוי והתמודדות עם האופן שבו טרוריסטים משתמשים במערכת הפיננסים הגלובלית למימון טרור.
דוברת היחידות המקצועיות באגף דוברות הסברה ותקשורת של משרד המשפטים, הגב’ כרמית אורפז-ימין, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי שיתוף פעולה צמוד עם מוסדות פיננסיים ו-חברות טכנולוגיה, עד כמה שניתן במסגר סמכויותיהן של הרשויות הציבוריות, הוא קריטי לזיהוי ועצירת נתיבי הכסף של טרוריסטים.