
כנס ראשון מסוגו שהוקדש למיסוד מקצוע הגרונטולוגיה נערך שהתקיים שלשום (יום שני, י’ באדר התשפ”ה) ביוזמת האגודה הישראלית לגרונטולוגיה. הכנס, שכותרתו; “הגרונטולוגיה כמקצוע מתפתח”, עסק בחשיבות מיסוד המקצוע לקידום הזדקנות מיטבית, באתגרים ובחסמים רגולטוריים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בכנס ‘הגרונטולוגיה כמקצוע מתפתח‘ של האגודה הישראלית לגרונטולוגיה ובשיתוף אוניברסיטאות ומכללות ב-אחוזת פולג – דיור מוגן בשרון (אזור נתניה) בצמוד לקיבוץ תל יצחק, השתתפו אנשי מקצוע רבים מתחום הזקנה מהאקדמיה ומהשטח.
בכנס, הוצג הקוד האתי של המקצוע, וכן פעילות הוועדה לקידום מקצוע הגרונטולוגיה. סמנכ”ל משרד הרווחה, מר יריב מן, ציין את חשיבות שיתוף הפעולה עם האגודה לשילוב גרונטולוגים במערכות הרווחה.
הכנס התמקד בפיתוח מקצוע הגרונטולוגיה, תוך דיונים בנושאים כמו; הכשרת סטודנטים, העסקת גרונטולוגים ורגולציה. המשתתפים הדגישו את חשיבות הגדרת תפקיד הגרונטולוג ושילובו במערכות הטיפול בזקן.
“למקצוע הגרונטולוגיה, יש חשיבות קריטית בקידום הזדקנות בריאה ומיטבית“, אמר ד”ר דורון שגיא, יו”ר הוועדה לקידום מקצוע הגרונטולוגיה מטעם האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, חבר סגל בחוג לגרונטולוגיה באונ’ בן גוריון, והמרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן.
“בישראל קיימות רשויות רבות לטיפול בזקנים, אבל אין גורם מתכלל. היתרון של הגרונטולוג, שניחן בראייה של מבט על. בעזרתה הוא יכול לנהל את הטיפול בהיבט הביו-פסיכו-סוציאלי ולהעניק טיפול הוליסטי לזקן ולבני משפחתו”.
יו”ר האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, פרופ’ יצחק בריק, ציין, כי המקצוע עדיין לא מוכר דיו, וכי יש לפעול להרחבת המודעות ליכולותיו. בחברה בכלל ואף במסגרות מקצועיות – עדיין ישנם רבים שלא מכירים כלל את קיומו של המקצוע ומהותו.
במערך השירותים, עדיין אין הבנה מלאה ליכולות ולתועלת שבמקצוע הגרונטולוג וגם המערכת הרגולטורית, בצד אהדתה ותמיכתה במקצוע, עדיין מתלבטת בעמדתה לגבי התפקידים שגרונטולוג, יכול לבצע.
בכנס קיבצנו את קובעי המדיניות, נציגי האקדמיה וארגוני מעסיקים, כדי להרחיב ולהעמיק את ההכרה והמודעות ליכולות הטמונות במקצוע ולבחון במשותף את הדרכים לקידומו ופיתוחו.
בהזדמנות זאת אני מבקש להודות למשתתפים, לוועדה המארגנת בראשותה של הגב’ צלילה רצין נוריאל – ועדת קידום המקצוע, לחברת ההפקה דורות בראשותו של; גדי פורת, לאחוזת פולג על אירוח הכנס ולכל מי שהיה שותף להצלחתו”. אמר פרופ’ בריק, יו”ר האגודה הישראלית לגרונטולוגיה.
הכנס התחלק לשלושה מושבים שהוקדשו לסוגיות מרכזיות הנוגעות לפיתוח מקצוע הגרונטולוגיה, בסיומו הצביעו המשתתפים על הצורך בחידוד הגדרת התפקיד של הגרונטולוג על מנת שניתן יהיה לבחון אפשרויות העסקתו בתפקידים שונים במערכת.
בשני המושבים בכנס, הדגישו המשתתפים את חשיבות הגדרת המקצוע ונחיצות שילוב הגרונטולוגים בצמתים מרכזיים בטיפול בזקן.
█ האגודה הישראלית לגרונטולוגיה
האגודה הישראלית לגרונטולוגיה, נוסדה בשנת 1956 כמענה לגידול חסר תקדים בשיעור האוכלוסייה הזקנה בישראל. בתוך כך, במהלך השנים, גדלה האוכלוסייה הזקנה פי ארבעה.
אם בשנות ה-50 היוו בני 65 ומעלה בישראל כ-4% מכלל האוכלוסייה, כיום, הם מהווים כ-12% מכלל האוכלוסייה בישראל.
מדינת ישראל, כמו כל מדינות העולם, עוברת תהליך הזדקנות מהיר, עולה תוחלת החיים משמעותית ומספר האזרחים הוותיקים גדל באופן מהיר.
הארכת החיים היא הישג בעל ערך רב, אך לצידה מתגלים לא מעט צרכים ובעיות המחייבים התייחסות אקטיבית. האגודה הישראלית לגרונטולוגיה שמה לה למטרה להתמודד עם האתגרים שהשינוי הדמוגרפי מביא אתו.
◄ ידיעה נוספת; https://kanisrael.co.il/20770/