
“תקנות הנגישות בתחבורה הציבורית הבין-עירונית נדונו שנים רבות בוועדות הכנסת ונציבות שוויון זכויות מקדמת את התקנתן לאורך השנים. אנו מברכים על אישורם הסופי, ומקווים, כי בכך נפתחת הדלת ל-נסיעה נגישה ובטוחה. נסיעה עצמאית מאפשרת חיים עצמאיים והשתלבות בתעסוקה, פנאי, חיי משפחה ועוד. זוהי התקדמות חשובה בדרך הארוכה למהפכת נגישות כוללת ומקיפה” – כך הגיב אתמול (רביעי, כ”ה סיון תשע”ז) נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מר אברמי טורם על אישורן בכנסת של תקנות מתוקף ‘חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות’ העוסקות בנגישות חושית של תחבורה ציבורית.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
דוברת היחידות המקצועיות במשרד המשפטים הגברת ליפז בן-יצחק, הוסיפה ומסרה לפורטל כאן נעים, כי; התקנות, המצטרפות לתקנות הנגישות העוסקות בתחבורה הציבורית העירונית ורכבות, מחייבות הנגשה ל’אנשים עם מוגבלות‘ ב-ראיה או ב-שמיעה.
גם בתחבורה בין- עירונית בהן עסקה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, בראשות חבר כנסת אלי אלאלוף, התקנות שאושרו הן מתוקף ‘חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות’ העוסקות בנגישות חושית של תחבורה ציבורית.
█ הנגשה של תחבורה ציבורית בין-עירונית לכלל ציבור האנשים עם מוגבלות
תקנות אלו, באחריות משרד התחבורה, מאפשרות ל‘אנשים עם מוגבלות חושית’ כגון; אנשים עם מוגבלות בראיה ומוגבלות בשמיעה, להתנייד בצורה עצמאית ככל הציבור.
נציב שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מר אברמי טורם, ציין, כי; “אנו מקווים שבזמן הקרוב,ייענה משרד התחבורה לבקשותינו וייערך להנגשה של תחבורה ציבורית בין-עירונית לכלל ציבור האנשים עם מוגבלות ובכלל זה נגישות לאנשים עם מוגבלות בניידות“.
התקנות קובעות, בין היתר, כי במערכות התחבורה הבין-עירוניות, יש לעשות שימוש ב-כריזה בתוך האוטובוס, וחיצונית לו בתחנה לממתינים, להתקין שילוט פנימי וחיצוני, להקצות מקומות ישיבה לאנשים עם מוגבלות כולל מקום לחיית שירות (חיה אשר אולפה באופן פרטני לבצע משימות בעבור אדם עם מוגבלות), מסעדי יד ועוד.
התקנות נדונו בתת-הוועדה בנושא; ‘תקנות הנגישות‘ בראשות חבר כנסת אילן גילאון.
Add Comment