בית המשפט השלום בעיר נצרת, גזר אתמול (רביעי, כ”ה סיון תש”פ) שישה חודשי מאסר בדרך של עבודות שירות על מנהל קו השחיטה במפעל “אדום אדום” שבעיר בית שאן – אליהו שיטרית תושב העיר וממלא מקומו בהא דרבאשי מהכפר הערבי מוקייבלה, באזור הצפון בין חבל תענך לג’נין, השייך למועצה אזורית הגלבוע. לאחר שהורשעו בנובמבר 2018 בעבירות של התעללות בבעלי חיים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

כמו כן, הוטל על הנאשמים קנס, בסך של 8,000 ₪ על כל אחד מהם ופיצוי בסך 3,000 ₪ שישלם כל אחד מהנאשמים לטובת עמותת אנימלס (לשעבר “אנונימוס” שחשפה את הפרשה).
כבוד השופטת הבכירה דלית שרון-גרין, ציינה בגזר הדין, כי; “לקחתי בחשבון את העובדה שמדובר בכתב אישום חדשני ובענישה ראשונית. על בסיס האמור, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, ביניהם עקרון האחידות בענישה.
כמו כן, איזנתי ביניהם, אני סבורה שיש למקם את עונשי מאסרם של שני הנאשמים בחלקו הבינוני נמוך של המתחם שנקבע” הוסיפה כב’ השופטת.
אשר לפיצוי לו עתרה המאשימה (הפרקליטות), כב’ השופטת שרון-גרין, הוסיפה בגזר הדין, כי; ברי, כי אין דרך לפיצוי הקרבנות הישירים, נפגעי העבירות בהן הורשעו הנאשמים.
לפיכך, עתרה המאשימה להעברת הפיצוי לטובת עמותת אנימלס, שבעבר נקראה עמותת אנונימוס, חרתה ‘עמותת אנימלס‘ על דגלה עקרונות של כבוד וחמלה כלפי בעלי חיים ופועלת ליישומם, בין היתר, בכלים משפטיים הכוללים הגשת עתירות לבגצ לטובת בעלי חיים שונים.
שוכנעתי, כי בנסיבותיה של הפרשה דנן, בין היתר, נוכח הנזק העצום שנגרם ובעיקר בהינתן מטרתו; מקסום רווחי המפעל בו עבדו הנאשמים שנים ארוכות ונאשם מס’ 2 עדיין עובד בו, ראוי לפסוק פיצויים, שיועברו לטובת עמותה זו”. סיכמה כבוד השופטת דלית שרון-גרין.
אחראי תקשורת ערבית של אגף דוברות הסברה ותקשורת, משרד המשפטים דובר מחוזות חיפה והצפון, עורך דין אמיר סגייר, מסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; “התיק נוהל באמצעות עורך דין ג’וזף מאיו מטעם פרקליטות מחוז צפון-פלילי“.
█ “גם המנהלים הבכירים של ‘אדום-אדום’ בית שאן, היו צריכים ללכת לכלא, ולהרבה זמן. אבל אנחנו יודעים, כי פסק הדין הזה, מסמן את הדרך”.
עמותת אנימלס (לשעבר אנונימוס) פועלת באמצעות מתנדבים, כדי לעצור את ההתעללות בבעלי-חיים בתעשיות המזון, הלבוש והניסויים. כשהמוטו שלה; לבעלי-חיים יש זכויות! אתמול, בבית המשפט, זה קרה בצורה ברורה וחדה;
“קרוב ל-8 שנים, אנחנו מחכים והיום סוף סוף בית המשפט נתן גזר דין ב”פרשת ההתעללות באדום אדום” שזעזעה את המדינה; 6 חודשי מאסר שיבוצעו בעבודות שירות, קנס ופיצוי לטובת אנימלס, זה העונש שקיבלו מנהל קו השחיטה והסגן שלו, אשר הורשעו בהתעללות בבעלי חיים.
התחקיר המהפכני של צוות החקירות שלנו שודר בתכנית “כלבוטק” וחשף בפריים טיים את העבריינות בבית המטבחיים של תנובה. העינוי שהעגלים והטלאים עברו הוא מחריד.
חשפנו את העובדים מכים את בעלי החיים, ואף מחשמלים וגוררים אותם. תיעדנו עגלים לפני שחיטה שמחזיקים אותם כלואים שעות ארוכות ואפילו לא נותנים להם אוכל ומים. ראינו עגלים וטלאים שממשיכים להגיב, להיאבק ולפרפר לאחר השחיטה ?”.
אנשי עמותת אנימלס מחריפים וטוענים, כי; ברור שהעונש לא מספק – על עבירות התעללות כאלו קשות, גם המנהלים הבכירים, היו צריכים ללכת לכלא, ולהרבה זמן. אבל אנחנו יודעים, כי פסק הדין הזה, מסמן את הדרך.
פסק הדין, מבהיר שהתעללות בבעלי חיים היא לא משהו שהחברה שלנו מוכנה לקבל. בית המשפט אומר את מה שכולנו יודעים – אף רווח כספי לא מצדיק התעללות בבעלי חיים, מגיע לבעלי החיים יותר מזה”.
לדברי אנשי עמותת אנימלס; “כשהורגים בני אדם, בית המשפט נותן פיצוי למשפחות שלהם. במקרה הזה, בית המשפט, החליט לקבל את העמדה של הפרקליטות ולהעביר פיצוי אלינו; “עמותת אנימלס, חרתה על דגלה עקרונות של כבוד וחמלה כלפי בעלי חיים ופועלת ליישומם, בין היתר בכלים משפטיים, הכוללים הגשת עתירות לבגצ לטובת בעלי חיים שונים.
אנשי עמותת אנימלס לא הסתירו את קורת רוחם וסיכמו; “אנחנו נמשיך תמיד להיאבק למען בעלי החיים. נמשיך להשמיע את הקול שלהם, נמשיך לחשוף את הפגיעה בהם ונמשיך לדרוש שכל עוד תעשיית הבשר המתעללת קיימת, הפשעים שלהם לא יעברו בשתיקה“.
◄ אל גזר הדין תיק פלילי פ46436-09-13 מדינת ישראל נ’ שיטרית ואחרים.