קמפיין: אנשים. לא סמלים

עמותת נגישות ישראל - Access Israel, יוצאת בקמפיין מקורי רחב היקף / ארצי של עמותת נגישות ישראל יחד עם משרד הפרסום ליאו ברנט, למיגור תופעת עברייני חניות הנכים והעלאת המודעות לנושא. בין לילה, אלפי תמרורי חניות נכים ב-15 ערים, ובעשרות רבות של חניונים ומרכזי קניות בפריסה ארצית, הוחלפו בתמונות של 50 אנשים אמיתיים עם מוגבלות, המספרים את סיפוריהם האישיים.

נאומו של בצלאל סמוטריץ' מכנס התנועה לאיכות השלטון

במשך עשרות שנים המתח הרצוי בין הרשויות השונות לא התקיים. יותר נכון לומר – הוא התקיים אבל בכיוון אחד בלבד. הרשות השופטת איתגרה פעם אחר פעם את שתי חברותיה, ואולם היא עצמה לא אותגרה לרגע. אסור היה לגעת בה.

פורום כאן נעים

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים?

האם יש קשר בין פעילות תחנת הכוח בחדרה לבין מחלות נשימה בילדים? העיתונאי אלי לוי חדשות ערוץ 10 מביא את הסיפור ושיחה עם מנהלת מחלקת ילדים במרכז הרפואי הלל יפה דר' עדי קליין.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

זן נדיר – טורפים

טורפים - טורפי העל של ישראל כפי שנלכדו בעדשה של משה אלפרט במשך שלושים שנה: מסעודתו של הנמר האחרון בעין-גדי ועד המרדף אחרי זאבי הגולן. במאי תסריטאי וקריין: יגאל מוסקו.

אמא ל-12 מוצאת זמן לאהבה חדשה

ילדות כואבת ובעל אלים לא הצליחו לנצח את ליאת ברששת, שמגדלת לבד את תריסר ילדיה. עכשיו, נגד כל הסיכויים היא ממציאה את עצמה מחדש עם עמוד פייסבוק מצליח והרצאות שהיא מעבירה, ואפילו מוצאת זמן לאהבה חדשה.

סטטיק ובן-אל תבורי עם הלהיט החדש

סטטיק ובן-אל תבורי, הצמד המוזיקלי הישראלי עם הקליפ-להיט הראשון החדש בשפה האנגלית. זו הגרסה האמריקאית ל"סלסולים" שיצאה לעולם 12.12.18.

מפעל הפיס

נגישות השירות למגבלה תקשורתית (גמגום)

אנדריי קגן, אדם מגמגם אשר עובד בעמותת נגישות ישראל, מספר על עצמו ונותן המלצות לאופן בו יש לתקשר עם אדם מגמגם.

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי

מרק שעועית מהיר וקל להכנה בנוסח דרוזי מסורתי, שניתן לטבען, רוטב לאורז [ 40 דק' בישול] מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר - http://druzecuisine.com/ מרק שעועית מהיר כתוספת לאורז לבן, מתכון דרוזי מסורתי קל להכנה שניתן לטבען, מתוך סודות המטבח הדרוזי.

נעים לעקוב אחרי

דגים

מתכון חריימה של דג ברמונדי לערב שבת | שף לויה אליעזר

יש לנו בשבילכם מתכון ל"חְרַיְימֶה מדג ברמונדי" פשוט מתחנן לפרוסת חלה שתספוג את כל הטעמים הנהדרים שנמצאים בצלחת. שף מסעדה הוותיק אליעזר לויה, במקרה הזה, עונה על השאלה; איך להכין תבשיל דג חריף, הכי טעים שיש, מתקבלת תשובה במתכון, כאן עבורכם.
אליעזר לויה שף | צילום: הדס ניצן
אליעזר לויה שף | צילום: הדס ניצן

 לקראת שבת, שזהו היום האהוב על מרבית היהודים או לאלה שלא יכולים להתאפק במהלך השבוע, כאשר ריחות הבישולים החדשים והמסורתיים עולים באוויר וממלאים את הבית. אחד מאלה הוא ללא ספק של דג חריף בשם; 'חְרַיְימֶה' (ערבית: حرايمي).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

התבשיל נחשב צפון-אפריקאי מסורתי (טריפוליטאי, מרוקאי, טוניסאי) הוויכוח עדיין ניטש בין המתכונאים ובפרט בקנאי העדות השונות לבכורה על המתכון ושל מי יותר טעים… בכל מקרה ה"חריימה" הוא הכוכב הראשי.

בארסנל של שף מסעדה‏ ב-‏קרלברג, השף הוותיק אליעזר לויה, מנות מפתיעות ונפלאות מדג הברמונדי בהם גם 'חְרַיְימֶה' במקרה הזה התבשיל הזה או ליתר דיוק המתכון לחריימה ברמונדי פשוט מתחנן לפרוסת חלה שתספוג את כל הטעמים הנהדרים שנמצאים בצלחת. אז איך להכין דג חריף הכי טעים שיש?

דג ברמונדי הוא עם קשקשים גדולים, זהו למעשה מקור השם; "ברמונדי" שנגזר מן התרבות האבוריג'ינית ביבשת אוסטרליה. יודעי חיך ואניני טעם מסנגרים עליו כדג שנחשב איכותי וטעים במיוחד.

בשרו של הברמונדי לבן ובעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הברמונדי, נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. יצוין, כי דג ברמונדי, מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

 מתכון חריימה של דג ברמונדי

כל הכמויות מיועדות ל-4 מנות.

מצרכים;

  • 4 פילה של ברמונדי,
  • צנצנת קטנה של פלפל צ'ומה,
  • צנצנת קטנה של לימון כבוש,
  • צנצנת קטנה של עמבה,
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים,
  • כפית זרעוני קימל,
  • פלפל חריף קצוץ גס,
  • כף מלח ים,
  • כף פפריקה גרוסה,
  • 6 שיני שום קצוץ.

אופן ההכנה;

  • מטגנים את הדגים במעט שמן ושמים בצד.
  • בנפרד מטגנים את הפלפל צ'ומה, לימון, עמבה ומוסיפים את שאר חומרי הטעם. בפנים מניחים את הדגים ומוסיפים כוס מים.
  • מבשלים 10 דקות (לא יותר, כדי שהדג לא יתייבש) ומוסיפים את החומוס כשהוא חם ומגישים.



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    דילוג לתוכן