חגים, חגי ישראל חדשות ישראל פסח צרכנות

מה יהיה על שולחן חג פסח? הצצה מרתקת למגמות צריכת הישראלים

נראה שחג פסח 2025, צפוי להיות חגיגה קולינרית עשירה ומשביעה, עם עלייה בולטת בצריכת בשר, דגים וביצים. הקרפיון, יחזור לככב, והחֲזֶרֶת ההונגרית כבר בדרך ◄ משרד החקלאות וביטחון המזון, ממליץ לנו בחום לתמוך בחקלאות המקומית ולרכוש תוצרת ישראלית טרייה ואיכותית ◄ משרד החקלאות וביטחון המזון: עד כה יובאו כ-10 טונות של שורש חזרת מהונגריה, במיוחד לצורך הכנת המאכל המסורתי.
0
0
אבי דיכטר שר החקלאות וביטחון המזון, ברקע שולחן חג פסח והמזון | הדמייה באמצעות בינה מלאכותית של Gemini Google | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו©
אבי דיכטר

רגע לפני שאנו מתיישבים סביב שולחן הסדר לשנת התשפ”ה (2025) חושף משרד החקלאות וביטחון המזון, בראשות השר אבי דיכטר, נתונים מסקרנים על מה שהישראלים צפויים לאכול בפסח הקרוב. האם נגביר את צריכת הבשר? איזה דגים, יככבו במנות החג? וכמה חֲזֶרֶת נצטרך, כדי לשמור על המסורת?

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה ב’פייסבוק או ב’טוויטר’.

רגע לפני שאנו מתיישבים סביב שולחן הסדר לשנת התשפ”ה (2025) חושף משרד החקלאות וביטחון המזון, נתונים מסקרנים על מה שהישראלים צפויים לאכול בפסח הקרוב.

האם נגביר את צריכת הבשר? אילו דגים, יככבו במנות החג? וכמה חֲזֶרֶתנצטרך, כדי לשמור על המסורת?

בואו נצלול אל המספרים המרתקים ונראה מה צופן לנו חג הפסח הקולינרי של שנת 2025! עולה, כי בשר ועוף רושם זינוק מרשים בביקוש לקראת החג, כאשר אם פסח אשתקד הוא אינדיקציה, צפו למגמה ברורה של עלייה בצריכת הבשר.

מנתוני 2024, עולה, כי בפסח, חלה עלייה של כ-50% בצריכת בשר הבקר לעומת ימות השנה הרגילים! גם עוף לא נשאר מאחור, עם עלייה של כ-9% בביקוש ברשתות השיווק בתקופת החג.

נראה שהישראלים, אוהבים לשדרג את ארוחות החג עם מנות בשר עשירות ומשביעות.

דגים; הטעם הישראלי הממוצע די ברור; אמנון וסלמון, הם הפייבוריטים הבלתי מעורערים

דג אמנון ודג סלמון מובילים, ודג הקרפיון, חוזר למרכז הבריכה! בכל הנוגע לדגים, הטעם הישראלי הממוצע, די ברור; אמנון וסלמון, הם הפייבוריטים הבלתי מעורערים, כאשר דג דניס סוגר את השלישייה המובילה.

מטבל חזרת אדום מתוך ויקישיתוף - ויקיפדיה | עיבוד צילום: שולי סונגו©
חזרת אדום

בחודש רגיל, הישראלי צורך כ-1.6 ק”ג דגיםמשקל שלם) כאשר כ-30% מהם טריים. אולם, כשמגיע פסח, חלים שינויים מעניינים.

בפסח האחרון, נרשמה עלייה של כ-28% בסך צריכת הדגים ב-רשתות השיווק לעומת יתר ימות השנה.

באופן ספציפי, צריכת הדגים הטריים, זינקה בכ-34%, והדגים הקפואים, עלו בכ-27%.

אבל גולת הכותרת של צריכת הדגים ב-פסח, היא ללא ספק הקרפיון הטרי!

עולה, כי במהלך ההכנות לחג הפסח, צריכת דג הקרפיון לאדם, מגיעה לכמעט פי 3 לעומת שאר חודשי השנה! מסתבר שהמאכל המסורתי עדיין חזק מאוד על שולחן החג.

לקראת פסח בשבוע הבא, מגדלי הדגים בישראל, נערכים לספק כ-1,640 טונות של דגים טריים, ביניהם כ-600 טונות של דג קרפיון, 500 טונות דג אמנון ועוד מגוון דגי בריכה טריים וטעימים.

מעניין להשוות את צריכת הדגים שלנו לעולם; בשנת 2024, הישראלי הממוצע, צרך כ-19 ק”ג דגים בשנה (במשקל שלם), מעט פחות מהממוצע העולמי.

מדינת סין, מובילה בצריכה הגבוהה ביותר, ואילו אפריקה, נמצאת בתחתית הרשימה.

ביצים; הישראלי הממוצע צורך כ-250 ביצים בשנה

הישראלים אוהבים ביצים, ומתברר שבפסח עוד יותר! גם צריכת הביצים, עולה לקראת חג הפסח. הישראלי הממוצע צורך כ-250 ביצים בשנה, נתון גבוה יחסית למדינות רבות בעולם.

בחודש שלפני פסח 2024, נרשמה עלייה של כ-13% בצריכת הביצים ברשתות השיווק. רובנו עדיין מעדיפים את הביצים ה”רגילות“, אך ישנה מגמה קלה של עלייה בצריכת ביציםמיוחדות” כמו; ביצי חופש ו-אומגה 3.

מרבית הביצים בישראל, מיוצרות באזור הגליל על ידי כ-2,830 מגדלים. בהשוואה עולמית, ישראל נמצאת במקום גבוה בצריכת ביצים לנפש, הרבה מעל הממוצע האירופי והעולמי, אך עדיין פחות משיאניות הצריכה, כמו; סין ומקסיקו.

צרכן רוכש ביצים בסופרמרקט | ארכיון | עיבוד צילום ממחושב: שולי סונגו©
צרכן עם תבניות ביצים

חֲזֶרֶת; עשר טונות בדרך מהונגריה!

ולסיום, אי אפשר לדבר על פסח בלי להזכיר את אחד המאכלים האהובים (והחריפים!) ביותר בחג – החזרת!

חֲזֶרֶת או חְרֶיין (מיידיש; כריין) כדי להבטיח שלא יחסר לנו הטעם העוקצני הזה בליל הסדר, נרשמה עלייה משמעותית ב-יבוא חזרת.

עד כה יובאו כ-10 טונות של שורש חזרת מהונגריה, במיוחד לצורך הכנת המאכל המסורתי.

לסיכום; חג פסח 2025, צפוי להיות חגיגה קולינרית עשירה ומשביעה

מטעם משרד החקלאות וביטחון המזון, נמסר לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה, כי כאמור, נראה שחג פסח 2025, צפוי להיות חגיגה קולינרית עשירה ומשביעה, עם עלייה בולטת בצריכת בשר, דגים וביצים. הקרפיון, יחזור לככב, והחֲזֶרֶת ההונגרית כבר בדרך.

וכרגיל, משרד החקלאות וביטחון המזון, ממליץ לנו בחום לתמוך בחקלאות המקומית ולרכוש תוצרת ישראלית טרייה ואיכותית. חג פסח שמח ובתיאבון!

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן