
כרובית מטוגנת, במיוחד בגרסה שמוגשת על מצע טחינה ירוקה, היא לא רק תוספת טעימה, אלא גם מנה בעלת ערכים תזונתיים ובריאותיים רבים. הכרובית עצמה היא ירק מצוין ממשפחת המצליבים, עשירה בויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית וסיבים תזונתיים. היא תורמת לבריאות העיכול, מסייעת בחיזוק המערכת החיסונית ואף מכילה תרכובות נוגדות חמצון שיכולות להגן על הגוף.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הטיגון, אם נעשה נכון ובשמן איכותי (כמו שמן זית), יכול להעניק לה פריכות נפלאה, אך חשוב לזכור שהוא מוסיף קלוריות.
עם זאת, היתרון הבריאותי המשמעותי מגיע מהשילוב עם טחינה ירוקה. הטחינה, המופקת משומשום, היא מקור מצוין לשומנים חד בלתי רוויים ובריאים ללב, חלבון צמחי איכותי, סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ.
הטחינה הירוקה, לרוב בתוספת פטרוזיליה או כוסברה, מעשירה את המנה בנוגדי חמצון נוספים ובכלורופיל, התורמים לניקוי הגוף.

השילוב של הכרובית עם הטחינה יוצר מנה משביעה, עשירה בסיבים תזונתיים, חלבון ושומנים בריאים, התורמת לתחושת שובע ממושכת ומסייעת בוויסות רמות הסוכר בדם.
זהו מעדן המשלב בהצלחה טעם נהדר עם יתרונות בריאותיים רבים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת בתפריט מאוזן.
קבלו במסגרת חגיגת מתכונים מסורתית של חברת “אחוה” המגישה לרגל הקיץ, מתכון לכרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה – מנה קלילה עשירה בטעמים
חברת “אחוה“, יצרנית הטחינה והחלווה המובילה בישראל, מגישה לרגל הקיץ 2025, מתכון למנה טעימה ויפיפייה, כמו במסעדות; כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה.
פרחי כרובית טרייה מצופים בפירורי לחם ומטוגנים קלות בשמן, מונחים על טחינה ירקרקה בטעם מסורתי ומקושטים בעגבנייה ופרוסות שקדים.
המתכון קל להכנה, מתאים לארוחת צהרים או כמנת ביניים וכתוספת לזוג או למשפחה.
בתיאבון!
■ מצרכים (לכ-4 מנות);
- 1 כרוב בינוני
- 3 ביצים
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן לטיגון
■ לטחינה;
- 1/2 כוס טחינה מסורתית של “אחוה“
- 2 כפות מיץ לימון
- צרור פטרוזיליה קטן
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס מים
■ לקישוט;
- 1 עגבנייה קצוצה דק
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- חופן פרוסות שקדים
■ אופן ההכנה;
- מפרידים את הכרובית לפרחים, מרתיחים מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית כ- 3-4 דקות ומסננים.
- בקערה מערבבים ביצים עם מלח ולצידה צלחת עם פירורי לחם. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי לחם.
- מטגנים בשמן חם את פרחי הכרובית המצופים עד שהם זהובים למראה. מוצאים מהשמן ומניחים על נייר אפייה.
- מכינים את הטחינה: בקערה שמים טחינה, לימון, פטרוזיליה, מים ומלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מרכיבים את המנה: בצלחת הגשה מניחים טחינה ירוקה בנדיבות ומסדרים מעליה את פרחי הכרובית המטוגנים.
- קוצצים עגבנייה, בצל סגול ופטרוזיליה ומפזרים מעל פרחי הכרובית. מפזרים פרוסות שקדים לקישוט ומגישים.