מבזקי כאן ישראל

פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

חדשות בריאות רפואה תזונתית תזונה | דיאטה

יעל דרור | ארטיק 85 קלוריות בטעמי שלושה שוקולדים – שווה טעימה

התוספת של ציפוי השוקולד מלמעלה בשבילי עשתה הבדל גדול בחווית האכילה בהשוואה לגלידות דומות שאין להן ציפוי. מבחינת הטעם והמתיקות, לטעמי הווניל ופס השוקולד בטוחו היו קצת חלשים. ציפיתי לטעמים יותר חזקים, אבל אני מבינה שיש כאן אילוצים רבים כאשר רוצים ליצור 'גלידה מופחתת קלוריות' ולכן, צריך להוריד גם את מינון הסוכר והשימוש בשוקולד ◄ "השוס” של הגלידה הוא הציפוי!!! אין בכלל מה להשוות את חווית האכילה של הגלידה הזו לעומת מוצרי גלידה אחרים אישיים מופחתי קלוריות והכל בזכות ציפוי השוקולד.
יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc ברקע: חבילת שלגונים גודיז מופחתי קלוריות של חברת שטראוס | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
יעל דרור, דיאטנית קלינית

אני אוהבת גלידה! כן, מודה ומתוודה שגלידה היא בהחלט אחת האהבות שלי. גלידה עושה לי הרבה יותר שמחה בלב (ועל השפתיים) מאשר שוקולד או ממתקים אחרים. לכן, עונת הקיץ נחשבת לאחת העונות שאני הכי אוהבת. המגוון הגדול של הגלידות, החידושים והגיוונים תמיד מעלה לי חיוך על הפנים. במיוחד כאשר אני שומרת על מה שאני מכניסה לפה, חשוב לי מאד לא “להפציץ” בקלוריות על שלגונים אישיים (כאשר אני הולכת ל-גלידריה שווה, אני כמובן מרשה לעצמי להתפנק, אבל בשגרה מעדיפה גלידה עם מחיר קלורי “לא בשמיים” וכמובן לא מוכנה להתפשר על הטעם).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

למזלי גם החברות המסחריות מבינות שעל הטעם אי אפשר להתפשר ויש היום יותר ויותר סוגים של גלידות/שלגונים/סורבה אישיים שמגבילים את כמות הקלוריות עד 100, עם דגש על טעם שיגרום לחוויה והנאה.

ביומולדת שלי, שהיה שבוע שעבר, קבלתי מתנה; להתנסות ולחוות דעה על מארז השלגונים החדש ב-3 טעמי שוקולד, 85 קלוריות, מסדרת Goodiz.

כשמבקשים ממני לטעום ולהביע דעה, אני מחויבת למשימה. ועוד בקשו שאטעם גלידה… ברור שאני על זה!

אז בואו נתחיל עם האריזה;

האמת, האריזה מבטיחה רבה ולפעמים אני חוששת שמה שיש בפנים לא יעמוד בציפיות, במיוחד כאשר מדובר מראש ב”שלגון שמנת מופחת קלוריות” כפי שרשום על האריזה.

גם המילים “בטעמי שלושה שוקולדים” העלה אצלי חששות. האם לא מדובר באמת בשוקולד?

ציפוי שוקולד מפנק?

על האריזה כתוב; “ציפוי מפנק של שוקולד…” בואו נגיד את האמת, השוקולד לא יעשה לכם מסאז’ ברגלים וגם לא יגרד לכם בגב, אבל הוא בהחלט תוספת נחמד לגלידה.

חייבת לומר שלא היו לי ציפיות גבוהות אבל התוספת הזו של השוקולד המצופה מלמעלה נתנה לגלידה “טוויסט בעלילה“. השוקולד המצופה, גם אם בפועל לא כיסה את כל השלגון, בהחלט מספק חווית טעם ומרקם מהנה.

ערכים תזונתיים;

קלוריות

הקלוריות לשלגון, הן כאמור 85 קלוריות וזה אומר שהוא יכול להשתלב מבחינה זו בכל תפריט ירידה/שמירה על המשקל כ-ארוחת ביניים או קינוח בסוף הארוחה (אני אישית מעדיפה לתת לו כבוד כארוחה נפרדת ולא לצרף לארוחה גדולה אחת).

שומן

בשלגון יש 3.8 גרם של שומן. מתוכו 2.3 גרם של שומן רווי. זה אומר שכ- 60% ממקור השוּמן הוא שומן רווי.

בדרך כלל אני מעדיפה שהשומן הרווי במזון שאני בוחרת יהיה פחות מ-50% אבל לפחות כאן הכמות האבסולוטית של שומן בשלגון אחד יחסית נמוכה.

פחמימות, סוכרים, רב כוהלים וסיבים תזונתיים

כמות הפחמימות הכללית בשלגון יחסית נמוכה 10.4 גרם. מתוכם 7 גרם של סוכרים (שווה ערך ל-1.75 כפיות סוכר) ויש גם כמובן “רב כוהלים2.4 גרם שבשמם העממי נקראים “ממתיקים מלאכותיים“.

כדי ליצור ‘שלגון מופחת קלוריות‘ צריך להוריד את כמות הסוכר ולהוסיף ממתיקים מלאכותיים ולכן, כל אחד צריך להחליט האם זה מתאים עבורו או לא.

משמח לראות שכמות הסיבים בשלגון היא 2.9 וזה כמעט 10% מכמות הסיבים היומית, המומלצת לאדם בוגר.

נתרן

כמות הנתרן בשלגון, נמוכה ועומדת על 27 מיליגרם בלבד. מתאים מאד לכל מי שמחפש ליצור מוצרים דלי נתרן.

חלבונים

כמות החלבון בשלגון היא 1.9 גרם. בכל מקרה גלידה מראש איננה מקור עשיר לחלבון בתזונה ולכן אני סבורה שמדד זה פחות רלוונטי מבחינת תרומתו לתזונה היומית.

ארטיק 85 קלוריות – אהבתי אבל הייתי מחזקת את הטעמים

נתחיל מזה שהגלידה טעימה ובהחלט יכולה לספק את הצורך במשהו מתוק, קל וקר בימי הקיץ. התוספת של ציפוי השוקולד מלמעלה בשבילי עשתה הבדל גדול בחווית האכילה בהשוואה לגלידות דומות שאין להן ציפוי.

מבחינת הטעם והמתיקות, לטעמי הווניל ופס השוקולד בטוחו היו קצת חלשים. ציפיתי לטעמים יותר חזקים, אבל אני מבינה שיש כאן אילוצים רבים כאשר רוצים ליצור ‘גלידה מופחתת קלוריות‘ ולכן, צריך להוריד גם את מינון הסוכר והשימוש בשוקולד.

השוס” של הגלידה הוא הציפוי!!! אין בכלל מה להשוות את חווית האכילה של הגלידה הזו לעומת מוצרי גלידה אחרים אישיים מופחתי קלוריות והכל בזכות ציפוי השוקולד.

הוא עשיר בטעם, נשבר בפה בכל לעיסה ומעניק חוויה אמיתית של “ארטיק מצופה” כמו הדבר האמיתי. חייבת לומר שהציפיות שלי בהתחלה לא היו גבוהות, כי פחדתי שיהיה כן ציפוי דק ודל בטעם, אבל הופתעתי לטובה. בשבילי זה עשה את כל העבודה!

לסיכום, אני יכולה לומר שנהניתי מהשלגון והוא בהחלט יכנס עכשיו לרשימת הקניות שלי בקיץ. גם הילדים שלי שהתעקשו לטעום (סליחה, מתקנת את הנוסח; “דרשו לאוכל את הגלידה וכמעט ולא השאירו לי אחד!”), נהנו מאד ולא הרגישו שום הבדל לעומת שלגונים אחרים שהם אוכלים.

כן, שווה טעימה!




אודות הכותב

יעל דרור

הכותבת יעל דרור, היא דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc משנת 2000. מרצה, בעל עסק בתזונה בשנת 2006, הקימה את מחלקת התזונה במרכז רפואת הספורט "מדיקס" בבניין האולימפי בתל אביב.

דרור, מגישה פינות בתזונה בתכניות הבוקר בטלוויזיה. סטארט-אפ מייסדת (Co-Founder) של אפליקציה לאייפון בשם; Habitz שמעודדות ילדים לאכול בריא.

יעל דרור, היא תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) מטעם הפקולטה לחקלאות ברחובות, האוניברסיטה העברית. תואר שני בפיזיולוגיה (M.Sc) מטעם הפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב. מאמנת כושר מוסמכת- בית ספר למאמנים, מכון וינגייט. הנחיית קבוצות- הקורס נערך דרך שירותי בריאות כללית.

הדיאטנית יעל דרור, היא בעלת ידע וניסיון מקצועי בשני תחומי התמחות עיקריים בהם צברה ידע רב וניסיון לאורך השנים; תזונת ספורט, תזונת ילדים. דרור, ממקימי אתר הבריאות של "שירותי בריאות כללית" וכותבת ראשית בתחום התזונה והספורט במשך 7 שנים.

כיום הכותבת היא יועצת מקצועית לחברת חלווה ישראלית של 'אחוה' – יצרנית חלוה, טחינה ומוצרי מאפה. חטיפי חלווה על הבוקר, נשנוש קל של חלווה אחווה היא דרך נפלאה לפתוח את הבוקר שימלאו אתכם באנרגיות.

כמו כן, יועצת חברת מאיר בייגל, המייצרים חטיפים אפויים, יותר טעימים ויותר בריאים. המביאים לצרכנים את המוצרים הבריאים ביותר באיכות מרבית ובטעם שאי אפשר לשכוח שהביאו לראשונה את טרנד החלבון לקטגוריות הבייגלה עם סדרת בייגלה פרו עשיר בחלבון המכיל 52% קמחי קיטניות ומספק 9 חומצות אמינו יחד עם סיבים תזונתיים!

דילוג לתוכן