
‘רשות ההגבלים העסקיים’ הגיעה היום (שלישי, כ”ו באדר התשע”ח) לצו מוסכם עם ‘רשת יינות ביתן’ במסגרתו תעביר רשת יינות ביתן את שני הסניפים בערים; קרית שמונה ו-מגדל-העמק ללא תמורה לקונה אותו מצאה והרשות, אישרה שהייתה אמורה למכור במסגרת המיזוג עם ‘רשת מגה’ אך נותרו ברשותה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כן, תעניק רשת יינות ביתן לרוכש אשראי למשך 18 חודשים, תאפשר לו להזמין סחורה בתנאים המסחריים המגיעים לה (ובכך תאפשר לו ליהנות מיתרונות לגודל) וכן תשלם סך של 2 מיליון שקלים לקופת אוצר המדינה. צו זה, יביא לסיום החשש לפגיעה בתחרות ובצרכנים בערים; קרית שמונה ו-מגדל-העמק.
חברת יינות ביתן בערבון מוגבל היא רשת מרכולים פרטית בישראל שבבעלותה 71 חנויות וסופרמרקטים הפרוסים מהעיר אילת בדרום ועד קרית שמונה בצפון ומעסיקה כ-5,000 עובדים.
הרשת נוסדה על ידי נורית ונחום ביתן, והחלה את דרכה ב-1995 כחנות יינות קטנה בעיר אשקלון. משפחת ביתן מנהלת את הרשת כעסק משפחתי.
כזכור, בתנאי מיזוג “יינות ביתן” ו”מגה” (אשר הייתה בקרית שמונה) נקבעו, בין היתר, תנאים אשר חייבו את יינות ביתן למכור סניפים ב-8 אזורים שונים לאחר שעלה חשש שמא השלמת המיזוג באותם אזורים, ללא מכירת הסניפים, תביא לפגיעה בתחרות ובציבור.
█ ריפוי הפגיעה האפשרית בתחרות שהנפגעים הפוטנציאליים הראשים בה הם הצרכנים

לאחר שחלפו המועדים שנקצבו בתנאי המיזוג למכירת הסניפים על ידי ‘יינות ביתן‘ הועברו הזכויות בהם לנאמן על מנת שימכור את הסניפים שטרם נמכרו. בהמשך, יצאה הרשות, בהודעת כוונת חיוב ל”יינות ביתן” ונושא משרה בה בגין הפרות של תנאי המיזוג.
עד ליום זה וגם לאחר העברת כלל הזכויות בסניפים (קרית שמונה ומגדל-העמק) שטרם נמכרו לנאמן לצורך מכירתם, לא צלחו ניסיונות המכירה של הנאמן (גם ללא כל תמורה) בשניים מתוך שמונת האזורים והחשש לפגיעה בתחרות ובצרכנים באותם אזורים, נמשך.
‘רשות ההגבלים העסקיים’ הגיעה להסכמות אלו עם רשת יינות ביתן במסגרת השימוע שהתקיים לאחר הודעת כוונת החיוב שהוציאה הרשות לרשת יינות ביתן ולנושא משרה בה.
העיקרון שהנחה את הרשות בצו המוסכם, היה ריפוי הפגיעה האפשרית בתחרות שהנפגעים הפוטנציאליים הראשים בה הם הצרכנים בקריית שמונה ומגדל העמק.
Add Comment