הביס והכיס ירוק נעים מאזני הצדק צרכנות צרכנות ירוקה

הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: שינוי במוצר? תיידע מיד הצרכן!

בעל עסק, קמעונאי, יצרן, יבואן: יש ליידע את הצרכן באופן ברור וגלוי על גבי המוצר, כאשר מתבצע שינוי בתכונות או במרכיבים של מוצר. צרכנים הרגילים לרכוש מוצר מסוים, אינם נוהגים לבדוק כל פעם מחדש את המוצר ◄ שינוי מהותי במוצר יכול לכלול שינוי בטעם, ריח, כמות הסוכר, קלוריות, מרכיבים אלרגניים, או כל שינוי אחר בתכונות המוצר ◄ עו"ד אריאל דיאמנט, היועץ המשפטי של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן: “... רשות, תפעל בנחישות מול עוסקים שיטעו את הצרכנים ותמשיך להבטיח סחר הוגן“.
0
0
עו"ד אריאל דיאמנט היועץ המשפטי של הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן ברקע: צרכן, מגלה שרוּמה על הרכב המוצר | בינה מלאכותית Microsoft Copilot | עיבוד: Photolab | עיבוד: Photolab | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
עו”ד אריאל דיאמנט

“הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, מחויבת להבטיח שהצרכנים יקבלו את כל המידע הנחוץ לקבלת החלטות צרכניות מושכלות. אנו מצפים מהיצרנים והיבואנים לפעול בשקיפות מלאה מול הצרכנים וליידע אותם על כל שינוי מהותי במוצרים שהם רוכשים” – כך מבהיר עורך דין אריאל דיאמנט, היועץ המשפטי של ‘הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן’ זאת לאור גילוי דעת חדש של הרשות בדבר ‘שינוי תכונות ומרכיבים של מוצרים’.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

“כל שינוי בתכונות או במרכיבים של מוצר, חייב להיות גלוי לעין הצרכן על מנת למנוע הטעיות. הרשות, תפעל בנחישות מול עוסקים שיטעו את הצרכנים ותמשיך להבטיח סחר הוגן“.

הוסיף עו”ד דיאמנט, היועץ המשפטי של הרשות. כידוע, אי גילוי שינוי מהותי במוצר, מהווה הטעיה לפי סעיף 2(א) ל’חוק הגנת הצרכן‘ הקובע, כי; “לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל עניין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה)”.

הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, מפרסמת גילוי דעת חדש, המסביר את חובות הגילוי המוטלות על יצרנים ויבואנים, כאשר נעשה שינוי בתכונות או מרכיבים של מוצרים הנמכרים לצרכנים.

גילוי הדעת, מגיע בעקבות פניות שהתקבלו ברשות, המצביעות על כך, כי מתבצעים שינויים במוצרים שה-צרכנים רגילים לרכוש מבלי לידע את הצרכנים.

חובת הגילוי היא משמעותית ונדרשת במקרים בהם נעשה שינוי מהותי במוצר. כאשר מתבצע שינוי בתכונות או במרכיבים של מוצר, יש ליידע את הצרכן על כך באופן ברור וגלוי על גבי המוצר.

צרכנים הרגילים לרכוש מוצר מסוים, אינם נוהגים לבדוק כל פעם מחדש את המוצר ולכן, כאשר האריזה נראית זהה או דומה, יש ליידע על השינויים באופן בולט. ‘שינוי מהותי‘ במוצר, יכול לכלול;

  • שינוי בטעם,
  • ריח,
  • כמות הסוכר,
  • קלוריות,
  • מרכיבים אלרגניים,

או כל שינוי אחר בתכונות המוצר. הגילוי, חייב להיעשות באופן ברור ונראה לעין, כמו על חזית המוצר או במדבקה על גבי האריזה, ולמשך תקופה סבירה של לפחות חצי שנה מיום שיווק המוצר לאחר השינוי.

דובר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, עורך דין דודו אבן חן, הוסיף ומסר לאתר ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה‘ כי האחריות לגילוי בדבר השינוי, חלה הן על היצרן או היבואן והן על הקמעונאי.

יש לציין, כי מחקרים שנעשו בנושא זה, מצביעים על כך שהצרכנים מתקשים להבחין בשינויים הקטנים ב-תכונות המוצרים עקב “כשל רציונאלי-התנהגותי“.

צרכנים אם כן, נוטים לא לבדוק את פרטי המוצרים שהם רוכשים באופן קבוע, במיוחד כאשר האריזות דומות לאלו שהכירו בעבר.

כלכלה התנהגותית‘ מצביעה על כך, שהצרכנים מתמקדים בעיקר ב-מחיר המוצר ו-לא במאפייניו האחרים בעת קבלת החלטותיהם.

מצב זה, עלול לגרום לכך שהצרכנים לא יבחינו ב-שינויים מהותיים אשר נעשו במוצרים אותם הם רוכשים באופן קבוע.

0
0



Tags

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן