ג’אקומו ויולה קינוחים

אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב: המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות את רובן תמצאו באתר שלי ואת חלקן נביא בקרוב גם כאן.
0
0
אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה | צילום: יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה | צילום: יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

הקינוח של ‘אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה’ אמנם נחבא אל הכלים אך הוא יכול להיות המרענן של ימים חמים באביב בו אנו מצויים בימים אלו: האביב היא בדיוק עונת פריחת פרי האגס אבל השווקים בישראל השופעים פירות וירקות מלאים באגסים (מבלי להיכנס כעת למחיר) מועדי הבשלת הפרי הן מן הקיץ עד הסתיו המאוחר. בישראל פרי האגס גדל בר. מין אחד של אגס – אגס סורי, הגדל באזור החורש הים-תיכוני. מטעים מסחריים של אגס תרבותי נפוצים מאוד בישראל. ערך תזונתי ל-100 גרם ערך קלוריות 57 קק”ל.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

תות שדה, כולל כ-35 מינים שונים, חלקם מתורבתים, שהידוע בהם, תות הגינה, הוא הכלאה בין שני מינים; F. chiloensis ו-F. virginiana. הירק תות, מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה. יצוין, כי שמות האגס והתות מקורן בפרסית.

המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות את רובן תמצאו באתר שלי ואת חלקן נביא בקרוב גם כאן.

█ החומרים:

  • 6 אגסים קשים, רצוי חומים
  • 4 כוסות מים
  • 150 גרם סוכר
  • קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)
  • 1 מקל קינמון

█ לרוטב:

  • 250 גרם תות שדה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש

█ אופן ההכנה:

  1. מקלפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת.
  2. מכסים את האגסים במים ומוסיפים לסיר את הסוכר, קליפת הלימון והקינמון.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש בינונית.
  4. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.
  5. מוציאים את האגסים מהסיר ומניחים להתקרר מעט (אפשר להגיש חם או קר).
  6. ממשיכים לבשל את המים עד שהם מאבדים חצי מנפחם.
 הרוטב:
  1. מרסקים את תותי השדה במעבד מזון ביחד עם מיץ הלימון, היין היבש וחצי כוס ממי האגסים המצומצמים.
  2. מניחים בכל צלוחית הגשה שתי כפות מן הרוטב וטובלים בתוכו את האגס.
  3. מגישים עם עוגייה מתוקה כמו בישקוט.
0
0



אודות הכותב

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

עוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט. השתלמתי בבישול איטלקי ברומא ובפירנצה ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריי ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.

עבדתי תקופת מה במסעדה ברומא והייתה בבעלותי בארץ, מסעדה/מעדניה/מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".

כיום, אני מעביר קורסים וסדנאות בבישול איטלקי ובהכנת גבינות בבית. אני עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בביתכם ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים. כתבתי שלושה ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב וספר הדרכה להכנת גבינות בבית.

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן