פורום כאן נעים

יחד ננצח את הגיף קורונה

היגיינה מרבית למניעת הידבקות, כמה צעדים לשטיפת ידיים. שומרים על הכללים מצילים חיים. (משרד הבריאות).

לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

מה לקנות; אבקת חלב רגילה 150 גר'. ביצים; 4. אבקת אפיה; כפית ותקבלו; לחמניות טעימות בלי קמח ברבע שעה!

Whitney Houston – “I Will Always Love You”

Whitney Houston - performing "I Will Always Love You" (HD) com legenda. "אני חולה עליה", תתרווחו והאזינו לקול ולביצועים המדהימים האלה.

קלמן וסג”ל | 11.03.20: סיוע למשק בעקבות משבר קורונה

כאן חדשות | מדי ערב נפגשים קלמן ליבסקינד ואראל סג"ל לשעה של אקטואליה קצבית, בועטת ולא מתנצלת. דיווחים, ראיונות, פרשנויות וכל הקולות שצריך לשמוע כדי להבין טוב יותר מה שקורה היום בחדשות – לפני הקלעים ומאחוריהם.

צליית בשר: כך תעשו את זה נכון

השף דן עמיר, ממסעדת BP בחיפה מסביר לנו בכמה טיפים פשוטים כיצד לצלות את הבשר ולהשאיר אותו רך ועסיסי, וגם – מה הנתח שהישראלים הכי אוהבים?

מפעל הפיס

המדים החדשים של מג”ב

הכירו את המדים החדשים של לוחמות ולוחמי משמר הגבול.

נעים לעקוב אחרי

ג’אקומו ויולה קינוחים

אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב: המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות את רובן תמצאו באתר שלי ואת חלקן נביא בקרוב גם כאן.
אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה | צילום: יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה | צילום: יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

הקינוח של ‘אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה’ אמנם נחבא אל הכלים אך הוא יכול להיות המרענן של ימים חמים באביב בו אנו מצויים בימים אלו: האביב היא בדיוק עונת פריחת פרי האגס אבל השווקים בישראל השופעים פירות וירקות מלאים באגסים (מבלי להיכנס כעת למחיר) מועדי הבשלת הפרי הן מן הקיץ עד הסתיו המאוחר. בישראל פרי האגס גדל בר. מין אחד של אגס – אגס סורי, הגדל באזור החורש הים-תיכוני. מטעים מסחריים של אגס תרבותי נפוצים מאוד בישראל. ערך תזונתי ל-100 גרם ערך קלוריות 57 קק”ל.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

תות שדה, כולל כ-35 מינים שונים, חלקם מתורבתים, שהידוע בהם, תות הגינה, הוא הכלאה בין שני מינים; F. chiloensis ו-F. virginiana. הירק תות, מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה. יצוין, כי שמות האגס והתות מקורן בפרסית.

המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות את רובן תמצאו באתר שלי ואת חלקן נביא בקרוב גם כאן.

█ החומרים:

  • 6 אגסים קשים, רצוי חומים
  • 4 כוסות מים
  • 150 גרם סוכר
  • קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)
  • 1 מקל קינמון

█ לרוטב:

  • 250 גרם תות שדה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש

█ אופן ההכנה:

  1. מקלפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת.
  2. מכסים את האגסים במים ומוסיפים לסיר את הסוכר, קליפת הלימון והקינמון.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש בינונית.
  4. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.
  5. מוציאים את האגסים מהסיר ומניחים להתקרר מעט (אפשר להגיש חם או קר).
  6. ממשיכים לבשל את המים עד שהם מאבדים חצי מנפחם.
 הרוטב:
  1. מרסקים את תותי השדה במעבד מזון ביחד עם מיץ הלימון, היין היבש וחצי כוס ממי האגסים המצומצמים.
  2. מניחים בכל צלוחית הגשה שתי כפות מן הרוטב וטובלים בתוכו את האגס.
  3. מגישים עם עוגייה מתוקה כמו בישקוט.



אודות הכותב

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

עוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט. השתלמתי בבישול איטלקי ברומא ובפירנצה ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריי ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.

עבדתי תקופת מה במסעדה ברומא והייתה בבעלותי בארץ, מסעדה/מעדניה/מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".

כיום, אני מעביר קורסים וסדנאות בבישול איטלקי ובהכנת גבינות בבית. אני עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בביתכם ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים. כתבתי שלושה ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב וספר הדרכה להכנת גבינות בבית.

Add Comment

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

דילוג לתוכן