חקלאות ישראל צרכנות

עגבנייה – איך נדע שבידנו אנו מחזיקים עַגְבָנִיָּה ישראלית

על העַגְבָנִיָּה ועל העוקץ; משרד החקלאות מפרסם מדריך מקוצר וזריז, העונה על כל התלבטות מיותרת בחנויות; איך נדע האם העגבנייה שאנו מחזיקים היא עגבנייה ישראלית? עַגְבָנִיָּה עם עוקץ (אותם עלים ירוקים שמחברים את העגבנייה לשיח) = היא; עגבנייה ישראלית. עַגְבָנִיָּה ללא עוקץ = היא; עגבנייה מיובאת.
0
0
עגבנייה ישראלית | צילום מתוך ויקיפדיה | עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
עגבנייה ישראלית

עומדים בסופרמרקט מול שלל העגבניות, רוצים לקנות תוצרת מקומית ולא יודעים איך לזהות אותה? בשביל זה, אנחנו כאן. משרד החקלאות קורא היום (שני, היום (שני, ו’ בחשון התש”פ)) לציבור הרחב; “קנו תוצרת ישראלית”.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

אנשי משרד החקלאות מבהירים, חד משמעית, כי קנייה של תוצרת חקלאית ישראלית מחזקת את החקלאים המקומיים בפרט ואת הכלכלה הישראלית בכלל.

על כן, מפרסם המשרד, כשירות לציבור, את הדרך לזיהוי העגבניות הישראליות מול אלו המיובאות לישראל;

עַגְבָנִיָּה עם עוקץ (אותם עלים ירוקים שמחברים את העגבנייה לשיח) = היא; עגבנייה ישראלית.

עַגְבָנִיָּה ללא עוקץ = היא; עגבנייה מיובאת.

ואם שאלתם את עצמכם מדוע ההבדל הוא בעוקץ? במשרד החקלאות, נעתרים מיד להסבר קצר וענייני; במטרה לשלול כל אפשרות לכניסת ‘נגעים’ ו‘מזיקים’ לישראל על גבי ירקות ופירות, נדרשים היבואנים להוריד את העוקץ של העגבנייה טרם הייבוא, כיוון ששם מסתתרים מזיקי העגבנייה.

מנהלת רשתות חברתיות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ יעל פרידנרייך, מסרה לאתר כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; במשרד החקלאות מדגישים, כי לא ניתן לחסום יבוא של תוצרת חקלאית לישראל ולחשוב שיאפשרו לנו לייצא לאותה מדינה מוצרי חקלאות ומוצרים אחרים.

ועל כן, יש בפועל יבוא של עגבניות לישראל. כמוכן, מודגש, כי הייבוא, נעשה ב-מכס מלא, ולכן, הייבוא של פירות וירקות, בכללם יבוא עגבנייה, מתנהל כ”כלכלה חופשית“.

היבואנים, מחליטים האם לייבא או לא במכס מלא.

וכל יבואן, יכול לייבא ללא הגבלה ובלבד שישלם את המכס. הבחירה לקנות עגבניות מקומיות או מיבוא היא של הצרכן.

עכשיו, שאתם יודעים איך לזהות, העדיפו תוצרת ישראלית!

עגבנייה

עַגְבָנִיָּה תרבותית (שם מדעי; Solanum lycopersicum; סוֹלַנוּם, העַגְבָנִיָּה) על פי ויקיפדיה, מדובר בצמח ממשפחת הסולניים, כשצבעה הוא לרוב אדום, אם כי ישנם זנים; צהובים, לבנים, ירוקים, כתומים ואף סגולים.

העגבנייה היא אחד הגידולים החשובים בחקלאות. בתחום הקולינריה, פירות העגבנייה מסווגים כירקות, הנצרכים בכמויות גדולות ונאכלים טריים וכמרכיב בתבשילים רבים וכן בתעשיית שימורי רסק העגבניות. עגבניות ירוקות לפני הבשלתן ניתן להחמיץ.

העגבנייה תורמת לבריאות האדם. אמנם קיים בחלקי הצמח – בגבעולים ובעלים, רעל הסולנין, אך אין הסולנין נמצא בפירות עצמם.

פרי או ירק – מבחינה בוטנית, העגבנייה מוגדרת כ’פרי’ לכל דבר, מכיוון שהיא מכילה זרעים ומתפתחת מהשחלה, אך מבחינה קולינרית, לצורכי בישול והכנה, היא מוגדרת כ’ירק‘. עוד בהרחבה על העגבנייה.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 70, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-7 נכדים; רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן