חדשות ישראל יום הזיכרון הבינלאומי לשואה יום הזיכרון לשואה ולגבורה

שמונת חסידי אומות העולם הגרים בישראל יקבלו 50 אלף ₪, כל אחד

האפוטרופוס הכללי בשיתוף 'הועדה הציבורית לקביעת ייעודם של עיזבונות לטובת המדינה' קבעו, כי יש להעניק כספים לחסידי אומות העולם בארץ, מעיזבון של תושבת גרמניה המנוחה אינגבורג גילדנרינג, תושבת גרמניה, שנפטרה בשנת 2011, שביקשה לתמוך באנשים שסייעו לאחרים בזמן המשטר הנאצי.
0
0
מדליה שעשויה מכסף אשר הוטבעה על ידי "יד ושם" ומוענקת לחסידי אומות העולם | עוצבה על ידי נתן קרפ המעצב הגרפי ואמן הקליגרפיה | צילום: ויקיפדיה
מדלית “יד ושם” לחסידי אומות העולם

האפוטרופוס הכללי פונה בימים אלה אל שמונת חסידי אומות העולם, אשר מתגוררים בארץ ישראל, על מנת להעניק לכל אחד מהם סכום חד-פעמי בסך 50 אלף שקלים. את המענק, הם יקבלו מעיזבונה של המנוחה אינגבורג גילדנרינג, תושבת גרמניה, שנפטרה בשנת 2011.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

בצוואתה, קבעה המנוּחה גילדנרינג, כי היא מורישה למדינת ישראל סך של 40% מעיזבונה עם הוראה, כי מחצית מהכספים לטובת המדינה, יועברו לתמיכה צנועה באנשים אשר סייעו לאחרים בזמן המשטר הנאצי.

צוואתה, שנכתבה בשנת 1988, קוימה על ידי בית המשפט בגרמניה. האפוטרופוס הכללי, שהינו הגוף המוסמך לייצג את המדינה בעיזבונות לטובתה, עמל על מימוש העיזבון והבאת הנכסים אל ישראל.

דוברת היחידות המקצועיות של אגף דוברות הסברה ותקשורת, משרד המשפטים, הגב’ כרמית אורפז-ימין, מסרה

האפוטרופוס הכללי‘ בשיתוף ‘ועדת העיזבונות‘ קבעו, כי בהתאם להוראות הצוואה ולפרשנות הסבירה, כי יש לתת לה, ראוי להעניק תמיכה כספית לכל חסיד אומות העולם המתגורר במדינת ישראל.

על פי נתוני “יד ושם” מתגוררים 8 חסידי אומות עולם בישראל.

יתרת כספי העיזבון, ישמשו ל-הנצחת חסידי אומות העולם בישראל. זהוּת הגופים הזכאים לכספים אלה תיקבע על ידי ועדת העיזבונות בהתאם לנהלים.

אותות כבוד והטבות, חסידי אומות העולם

שמותיהם של חסידי אומות העולם, מונצחים ב”יד ושם” על קיר כבוד מיוחד ובעץ שניטע על שמם (ולעתים על ידיהם) ב-שדרת חסידי אומות העולם, והם מקבלים מדליה מיוחדת עליה מוטבע שמם וכן תעודת כבוד, האות מוענק למצילים או שארי-בשרם בארצות מגוריהם באמצעות נציגיה הדיפלומטיים של ישראל.

בטקסים אלו, נוכחים נציגים של הממשל המקומי והם זוכים על פי רוב לסיקור תקשורתי רחב. לעיתים הניצולים מזמינים את מציליהם או קרוביהם לישראל ואז, לבקשתם, מתקיימים הטקסים ב”יד ושם”.

הנצחת שמם וההכרה בגבוּרתם מהווה הכרת תודה של העם היהודי לדורותיו על החמלה והמוסר הגבוה שהפגינו אנשים אלה בזמן השואה כלפי העם היהודי.

לפי סעיף 2 () ל’חוק יד ושם’ זכאים חסידי אומות העולם ל-אזרחות כבוד של מדינת ישראל לאות הוקרה על פועלם, ואחדים מהם, אכן קבעו בה את מקום מושבם. לאלו מהם שהלכו לעולמם, מבטיח החוק “אזרחות־זיכרון של מדינת ישראל“.

לפי חוק הביטוח הלאומי, זכאים חסידי אומות העולם ובני משפחותיהם, היושבים בישראל, לתגמוּל חודשי השווה לשכר הממוצע במשק, למענקי הבראה ולהנחה בארנונה. עוד בהרחבה על חסיד אומות העולם’.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 71, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים; כפיר-שלמה, רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

מרכינים ראש לזכר 25,420 חללי מערכות ישראל

לאתר יום הזיכרון לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה בנימין נתניהו ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

נר לזכר לחללי מערכות ישראל

יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם| עיבוד ממחושב: שולי סונגו©
יום הזיכרון לחללי צהל הדלקת נר לזיכרם

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן