
מפקחי משרד החקלאות, חשפו באחרונה באמצעות ‘יחידת הפיצוח‘ מפקחת על מעבר תוצרת חקלאית מעזה ואזור יהודה ושומרון לעורף ישראל ועל מניעת תוצרת אסורה, הברחת ‘זרעי חציל’ מזויפים משטחי השכנה מדרום; מִצְרַיִם אל ישראל ומגדיר אותה כ’הונאת החצילים הגדולה’ בהיקף של 45 מיליון ₪.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
בתום חקירה מאומצת, חשפו מפקחי משרד החקלאות את הברחת זרעי חציל מזויפים משטחי מצרים לשטחה של ישראל, כ-30 חקלאים, קיבלו לידיהם את שתילי הזן המזויפים וגילו זאת כשכבר לא היה ניתן להחליפם.
כידוע ‘ענף החצילים’ בארץ ישראל, כולל כ- 250 חקלאים, בשטחים המשתרעים על כ- 8,000 דונם.
שוק זרעי החציל העולמי, הינו מפולח על פי פרמטרים שונים, כאשר, עולה, כי בארץ ישראל מכמות של 10 גרם זרעים, ניתן לייצר שתילים המספיקים לשתילה בדונם (המפיק כ-7 טון חצילים) כך שפוטנציאל הזריעה בעקבות ‘הונאת החצילים’ הוא 600 דונם, השווה לכ- 4,000 טון חצילים!
בחקירת מפקחי משרד החקלאות, עלה, כי החשוד, הוא תושב רצועת עזה בשנות ה-50 לחייו (בעל רישיון כניסה תקף לשטחי ישראל) רכש את זרעי החצילים במצרים וקיבל אותם ב‘מעבר רפיח’.
החשוד, יצר קשר עסקי עם משתלה ב-דרום הארץ, להפצת זרעי החציל.
מן החקירה, עוד עולה, כי החשוד, העביר לבעל המשתלה כמות של 6 קילוגרמים זרעים, מסוף שנת 2018 ועד לתחילת 2019.
בעל המשתלה ב-דרום הארץ, הנביט את הזרעים, ייצר שתילי חצילים ואותם מכר לחקלאים ברחבי המדינה.
█ משרד החקלאות; הכנסת כל תוצרת צמחית לישראל, מכל סוג שהוא, עלולה לגרום נזק רב לחקלאות המקומית.
מן החקירה, מתברר, עוד, כי כ- 30 חקלאים, קיבלו לידיהם את השתילים וכשאלה גדלו והתחילו להניב, המוצר הסופי, היה שונה מן החציל הרגיל בצורתו וצבעו ולמעשה, אינו ראוי כלל לשיווק.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגב’ דפנה יוריסטה, מסרה באמצעות מר ישראל סרנגה, לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי נגד כלל המעורבים בפרשה, לרבות בעלי המשתלה נפתחו הליכים משפטיים.
בנוסף, משרד החקלאות העביר למשרד הביטחון בקשה לשלול את אישור הכניסה לישראל של המבריח, החשוד בהעברת הזרעים.
משרד החקלאות חוזר ומדגיש ומבקש לשנן, כי הכנסת כל תוצרת צמחית לישראל, מכל סוג שהוא, עלולה לגרום נזק רב לחקלאות המקומית.
זו, אף עלולה, להוביל לכניסת נגעים שאינם קיימים ארץ ישראל. ביכולתם של נגעים, אלו לפגוע בגידולים מקומיים, לגרום לנזק בלתי הפיך ואפילו להשמיד ענפי חקלאות שלמים.
על פי החוק, ובכדי למנוע מעבר של ‘נגעי צמחים’ בין מדינות, קיים איסור מוחלט על הכנסת תוצרת צמחית ב-מעברי הגבול לתוך שטח מדינת ישראל.
כל העברה של תוצרת חקלאית לגבולות מדינת ישראל, ללא אישור של השירותים להגנת הצומח ב-משרד החקלאות, מהווה עבירה פלילית.