
בשורה צרכנית מאד משמחת לאוכלוסיות הצורכות ‘מזון ללא גלוטן’ זאת בין אם מסיבות בריאותיות ובין אם מבחירה, הן ברמת נגישות המוצרים והן במחירם יצאה היום (יום שני, ט”ז שבט תשע”ט) מטעם משרד הכלכלה והתעשייה, שהודיע , כי הוא יוצא במסלול נוסף שיסייע להקמה ולהרחבה של מפעלים חדשים לייצור מזון ללא גלוטן.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף עם משרד האוצר, מפרסמים כי הם פועלים להגדלת כושר הייצור; אי לכך, תינתן הקצאה נוספת למסלול לעידוד התחרות והנגישות בשוק המזון ללא גלוטן (הוראת מנכל 4.37), על מנת לעודד כניסתם של תאגידים לתחום יצור מוצרים ללא גלוטן.
עידוד זה, יעשה תוך סיוע להגדלת כושר היצור ותמיכה ביצרנים הנדרשים לעלויות כניסה גבוהות לתחום.
סיוע בשיעור של 30% יינתן ל’תאגידים‘ העומדים בהוראה, מסך התכנית המאושרת, עד לתקרת מענק של 2,500,000 שקלים, להשקעות הכרוכות בהקמה, העתקה או הרחבה של מפעל לייצור ‘מוצרי מזון ללא גלוטן’.
כידוע, עד עתה נחשב ‘שוק מוצרי המזון ללא גלוטן’ כשוק קטן, המתאפיין בריכוזיות בקטגוריות השונות, כך לדוגמה, נתחי השוק של שני הספקים המובילים בקטגוריית;
- ה’לחם הארוז’ הינה כ-80%;
- ב’פסטה‘ כ-50%;
- קמח כ-45%.
לצד זאת, פער המחירים בין מוצרי המזון ללא גלוטן לבין מוצרים מקבילים המכילים גלוטן, נע בין עשרות אחוזים ל-מאות אחוזים.
יחד עם הריכוזיות אשר תורמת ל-יוקר המחייה, עולה, כי ישנם מספר גורמים מרכזיים בצד הייצור, אשר מביאים לרמת המחירים הגבוהה;
- חוסר כדאיות כלכלית בהשקעה בציוד אוטומטי בשל היקפי היצור,
- עליות יקרות של עמידה בתקינה מחמירה
- עלויות הובלה והפצה גבוהות.
המסלול מיועד לשחקנים חדשים קטנים ובינוניים שמחזור מכירותיהם בתחום מוצרי המזון ללא גלוטן – לא עולה על 200,000,000 שקלים או שעוסקים בתחום המזון והיקף המחזור העסקי שלהם לא עולה על – על 400,000,000 שקלים.
ההקצאה, תעשה על ידי מקצה תחרותי אזורי (מעין מכרז) וחלק משמעותי בקביעת הזוכים, הוא לוח זמנים קצר להקמה ואספקת מזון ללא גלוטן לצרכנים.
אל פרטים נוספים באשר הוראת מנכ”ל 4.37 – מסלול לעידוד התחרות בשוק המזון ללא גלוטן.